Glutenvrije yoghurt kokos cake

Glutenvrije yoghurt kokos cake

Afgelopen zondag bakte ik eens geen cake van havermout voor mijn snack attacks,  maar een heerlijke zoete en smeuige cake van yoghurt en kokos. Met de nadruk op smeuig, mmm.. En zoals gewoonlijk glutenvrij. Gister was ik een beetje dwars en dacht ‘aaagh, mijn lichaam moet zo nu en dan echt even tegen keiharde tarwegluten kunnen dus kom maar op met die spaghetti!’ WRONG. Vannacht werd ik fijn wakker gemaakt door nare buikpijn. Maar ja, eigen schuld dikke bult. Gelukkig is mijn tussendoortje voor vandaag veilig, verantwoord én super lekker.

Bakken met kokosmeel blijft lastig (vind ik) omdat de structuur van het meel anders is dan bijvoorbeeld haver, amandel of boekweitmeel. Maar ik vind kokos wel ontzettend lekker en daarom voeg ik in dit recept een paar scheppen boekweitmeel toe voor de stevigheid van de cake.

Glutenvrije yoghurt kokos cake

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije yoghurt kokos cake

 • 100 gr kokosmeel
 • 50 gr boekweitmeel
 • 3 eieren
 • 2 rijpe bananen
 • 250 gr yoghurt
 • 3 el honing
 • 1 flinke tl bakpoeder

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier of folie zodat je de cake er makkelijk (en mooi) uit krijgt.

Mix alle ingredienten met een handmixer (of in je blender) door elkaar. Je hoeft de banaan niet eerst te pureren, want door de rijpheid mix je hem gemakkelijk mee.

Schep het beslag in de bakvorm en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check de cake zo nu en dan even.

Snij de cake in plakken of driehoeken en geniet!

Glutenvrije yoghurt kokos cake

Snack de cake als tussendoortje óf maak er een klein taartje van. Schep er in dat geval een klein kloddertje volle kwark op en top af met kokossnippers of cacaonibs. Lekker voor na het eten :)

Print Friendly, PDF & Email
11 Comments
  1. Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar ik gok dat de cake dan te kruimelig wordt.. Ik raad je dus echt aan boekweitmeel (of glutenvrij meel) te gebruiken :)

 1. Vandaag, oudjaarsdag ga ik voor de 6e keer deze heerlijke kokos cake bakken. Van mezelf vind ik dat ik niet zo goed kan koken maar deze cake lukt elke keer weer! Ben er zelfs al mee wezen variëren, met pompoen, cranberry en nootjes ertussen door. Yep, dit is mijn favoriete cake bak recept……fijne jaarwisseling!!

 2. Heerlijk: net gemaakt wel met kastanjemeel ipv boekweitmeel waardoor denk ik uit elkaar viel…
  Topping was verse ananas en oeps…slagroom en vr mijn vriend chocoladesaus ….
  Mag ik het op mijn Pinterestbord delen :snel en yummie…..

  1. Hoi Fany, dat zou inderdaad door de kastanjemeel kunnen komen.. Maar het belangrijkste is dat hij lekker is!:) Onderaan het artikel staat een Pinterestknopje voor delen, suuuper leuk als je dat doet. Liefs!

  1. Hoi Patricia! In theorie zou dit natuurlijk kunnen, maar je mist een hoop belangrijke voedingsstoffen als je dit eet als lunch. Wel kan het een lekkere toevoeging zijn op je lunch maar ik zou het niet in plaats van groente of fruit eten :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!