Glutenvrije yoghurt kokos cake

Glutenvrije yoghurt kokos cake

door | jun 16, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 10 reacties

Glutenvrije yoghurt kokos cake

Afgelopen zondag bakte ik eens geen cake van havermout voor mijn snack attacks,  maar een heerlijke zoete en smeuige cake van yoghurt en kokos. Met de nadruk op smeuig, mmm.. En zoals gewoonlijk glutenvrij. Gister was ik een beetje dwars en dacht ‘aaagh, mijn lichaam moet zo nu en dan echt even tegen keiharde tarwegluten kunnen dus kom maar op met die spaghetti!’ WRONG. Vannacht werd ik fijn wakker gemaakt door nare buikpijn. Maar ja, eigen schuld dikke bult. Gelukkig is mijn tussendoortje voor vandaag veilig, verantwoord én super lekker.

Bakken met kokosmeel blijft lastig (vind ik) omdat de structuur van het meel anders is dan bijvoorbeeld haver, amandel of boekweitmeel. Maar ik vind kokos wel ontzettend lekker en daarom voeg ik in dit recept een paar scheppen boekweitmeel toe voor de stevigheid van de cake.

Glutenvrije yoghurt kokos cake

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije yoghurt kokos cake

 • 100 gr kokosmeel
 • 50 gr boekweitmeel
 • 3 eieren
 • 2 rijpe bananen
 • 250 gr yoghurt
 • 3 el honing
 • 1 flinke tl bakpoeder

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier of folie zodat je de cake er makkelijk (en mooi) uit krijgt.

Mix alle ingredienten met een handmixer (of in je blender) door elkaar. Je hoeft de banaan niet eerst te pureren, want door de rijpheid mix je hem gemakkelijk mee.

Schep het beslag in de bakvorm en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check de cake zo nu en dan even.

Snij de cake in plakken of driehoeken en geniet!

Glutenvrije yoghurt kokos cake

Snack de cake als tussendoortje óf maak er een klein taartje van. Schep er in dat geval een klein kloddertje volle kwark op en top af met kokossnippers of cacaonibs. Lekker voor na het eten :)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

 1. Greet

  Zou ik het boekweitmeel door amandelmeel kunnen vervangen? Heb alles in huis behalve het boekweitmeel.
  Groetjes
  Greet

  Antwoord
  • Bo

   Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar ik gok dat de cake dan te kruimelig wordt.. Ik raad je dus echt aan boekweitmeel (of glutenvrij meel) te gebruiken :)

   Antwoord
 2. Estelle

  Vandaag, oudjaarsdag ga ik voor de 6e keer deze heerlijke kokos cake bakken. Van mezelf vind ik dat ik niet zo goed kan koken maar deze cake lukt elke keer weer! Ben er zelfs al mee wezen variëren, met pompoen, cranberry en nootjes ertussen door. Yep, dit is mijn favoriete cake bak recept……fijne jaarwisseling!!

  Antwoord
  • Bo

   Wat fijn Estelle :D Zo leuk om te horen. Ik wil jou ook een heeele fijne jaarwisseling wensen :)

   Antwoord
 3. Fany

  Heerlijk: net gemaakt wel met kastanjemeel ipv boekweitmeel waardoor denk ik uit elkaar viel…
  Topping was verse ananas en oeps…slagroom en vr mijn vriend chocoladesaus ….
  Mag ik het op mijn Pinterestbord delen :snel en yummie…..

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Fany, dat zou inderdaad door de kastanjemeel kunnen komen.. Maar het belangrijkste is dat hij lekker is!:) Onderaan het artikel staat een Pinterestknopje voor delen, suuuper leuk als je dat doet. Liefs!

   Antwoord
 4. Jessica

  Hay!
  Zou ik dit ook kunnen invriezen?

  Groetjes,
  Jessica

  Antwoord
  • Bo

   Ja hoor :) Handig voor als je een voorraadje wil maken!

   Antwoord
 5. patricia taalman

  Hoi,

  Zou je dit ook als gezond ontbijt of lunch kunnen nemen?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Patricia! In theorie zou dit natuurlijk kunnen, maar je mist een hoop belangrijke voedingsstoffen als je dit eet als lunch. Wel kan het een lekkere toevoeging zijn op je lunch maar ik zou het niet in plaats van groente of fruit eten :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.