Glutenvrije wraps van havermout

Glutenvrije wraps van havermout

Velen van jullie vroegen om het recept van deze glutenvrije wraps van havermout so here it is :D Het zijn eigenlijk meer een soort pannenkoeken die ik gebruik als wrap. Ik vul ze echt met van alles. In de ochtend met bijvoorbeeld banaan en pindakaas, als tussendoortje met honing en appel, maar meestal vul ik ze hartig met geitenkaas, gegrilde groenten, gebakken kip, avocado, kiemen, sla, zalm, roomkaas en gaaaa zo maar door.

Ik maak er ’s avonds altijd een paar meer zodat ik die de volgende dag mee kan nemen als lunch of als tussendoortje. In de tijd dat ik nog in een winkel in Amsterdam werkte had ik ’s ochtends soms geen tijd – of de boodschappen –  om ontbijt én lunch te maken met als resultaat dat ik mijn lunch in de winkel haalde tussen de middag. In zo’n geval is een wrap in je tas super handig want je hoeft dan alleen maar een paar gezonde ingrediënten te kopen waarmee je hem kunt vullen. In mijn geval was dat vaak met kiemen (de beginselen van een plantje die bomvol voedingsstoffen zitten), geitenkaas en eventueel wat pitten en zaden.

De wraps zijn enkel gemaakt van havermout, ei en een scheutje water. Super eenvoudig te maken dus en je zit er lekker lang vol van. Je kunt ze extra lekker maken met een snuf zeezout en Italiaanse kruiden!

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije wraps van havermout / 2 grote wraps of 3 kleinere

 • 100 gr havermeel – vermaal havermout tot meel in je blender
 • 2 eieren
 • 100 ml water
 • snuf zout

 

Wraps uit de oven met geitenkaas, honing en spinazie

Zo maak je ze

Mix alle ingrediënten met een garde tot beslag. Als je geen zin hebt om de havermout te malen tot meel hoeft dit in principe ook niet. Je krijgt dan gewoon een minder egaal beslag en een wrap die minder glad is. De smaak blijft hetzelfde.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en schenk een gedeelte van het beslag erin. Bak de wrap aan de ene kant in drie minuten gaar, draai om en bak de andere kant nog een minuut.

De wrap kan in het begin wat hard zijn en breken als je hem probeert op te rollen. Dit los je op door hem vijf minuten te laten rusten, na die tijd wordt hij vanzelf zacht.

Print Friendly, PDF & Email
23 Comments
 1. Ik heb ze net gemaakt en waren heerlijk.
  Ze waren iets dikker maar dat was de bedoeling .
  Ik heb een met kaas belegd en 1 erop en in het tosti ijzer gebakken zalig

 2. Dag Bo,

  Dank voor het zo eenvoudige maar heerlijke recept, veel lekkerder dan verwacht. Haver is vrij neutraal van smaak wat nu zo goed uitkomt. Heel erg lekker waren ze! Ik heb het recept wel gevolgd en het was inderdaad ook bij mij een dik beslag. Geen punt, dik was ook heel lekker (geen gortdroge wraps) en dunner maken met wat meer water was ook prima.
  Wat ik er wel extra in gedaan heb is heel fijn gemalen rozemarijn en oregano en dat was superlekker, wraps met een kruidige ondertoon.
  Lieve groet, Margot.

  1. Hoi Csilla! Je kunt de wraps twee tot drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen, dan kan je ze makkelijk twee maanden bewaren en heb je altijd een voorraadje bij de hand. Liefs, Bo

 3. Heb de wraps gemaakt van:
  40 gr zelfgemalen kikkererwten
  40 gr boekweitmeel
  70 gr zelfgemalen havermout
  1 ei
  200/250 ml water
  Maakte een lekker dun beslag voor heerlijke dunne wraps.

   1. Heb de kikkererwten rauw gemalen in het notenbakje van mijn Bambix staafmixer. Ging heel goed. Misschien lukt het ook in een koffiemolen.

 4. Hoi Bo,

  Ik geniet echt volop van jouw recepten! Ik probeer zo gezond mogelijk te bakken/koken en eindelijk heb ik recepten gevonden die echt gezond zijn met lekkere ingrediënten. (die zelfs mijn familie lekker vindt) Thanks hiervoor!

  Maar, back to the question, hoe krijg je de wraps krokant? Zou ik dan half boekweit moeten toevoegen of gewoon wat langer in de pan?

 5. Hoe krijg je de wraps zo dun? Heb ze net gemaakt, maar het beslag was niet erg vloeibaar.. Zou dat misschien komen doordat ik havermoutmeel heb vervangen door volkoren meel? alvast bedankt! :)

  1. Hoi Marie, leuk dat je een berichtje achter laat! Ik gebruik zelf nooit volkoren meel maar je zou dit wel gewoon kunnen gebruiken. Als het beslag te dik is voeg je gewoon nog wat water toe tot je het beslag mooi kunt uitschenken in de pan. Liefs en eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.