...

Glutenvrije havermout wraps

Glutenvrije havermout wraps

door | sep 2, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 21 reacties

Glutenvrije wraps van havermout

Glutenvrije havermout wraps! Velen van jullie vroegen om het recept van mijn gezonde glutenvrije wraps en u roept, wij draaien! De wraps zijn voedzaam, snel klaar en bevatten lekker veel eiwitten. Ik vul ze echt met van alles. In de ochtend met plakjes banaan en pindakaas, als tussendoortje met honing en partjes appel of als lunch met bijvoorbeeld geitenkaas, geroosterde groenten en tuinkers. Vul je de wraps met hartige ingrediënten? Meng dan wat Italiaanse kruiden door het beslag. Als ik de havermout wraps met zoete ingrediënten vul, dan voeg ik altijd een snufje kaneel toe aan het beslag!

Glutenvrije wraps van havermout

Zelf havermout wraps maken

Als ik deze glutenvrije wraps bak dan maak ik vaak een dubbele portie. Je kunt de wraps namelijk perfect invriezen zodat je er altijd een paar op voorraad hebt. In de tijd dat ik nog in een winkel in Amsterdam werkte had ik ‘s ochtends soms geen tijd – of de boodschappen –  om ontbijt én lunch te maken. In zo’n geval is een voorraadje gezonde wraps ideaal. De wraps zijn enkel gemaakt van havermout, ei en een scheutje water. Super eenvoudig te maken dus en je zit er lekker lang vol van. Indien je niet allergisch bent voor gluten kun je gewone havermout gebruiken. Indien je coeliakie hebt moet je goed opletten dat je glutenvrije havermout gebruikt (dus ook zonder sporten van gluten). Geniet ervan!

Wraps uit de oven met geitenkaas, honing en spinazie

Heb je deze gezonde wraps ook al eens gemaakt?

 

Glutenvrije wraps van havermout

Glutenvrije wraps van havermout

Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 stukt

Ingrediënten
  

 • 100 gr (glutenvrij) havermeel - vermaal havermout tot meel in je blender
 • 2 eieren
 • 100 ml water
 • snufje zout
 • Optioneel: 1 tl Italiaanse kruiden (hartig) of kaneel (zoet)

Instructies
 

 • Mix alle ingrediënten met een garde tot beslag.
 • Tip: Als je geen zin hebt om de havermout te vermalen tot meel hoeft dit niet perse. Je krijgt dan gewoon een minder egaal beslag en een wrap die minder glad is. De smaak blijft hetzelfde!
 • Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en schenk een gedeelte van het beslag erin. Van het beslag kun je twee grote of 3-4 kleinere wraps bakken. Bak de wrap aan de ene kant in drie minuten gaar, draai om en bak de andere kant nog een minuut.
 • Bewaar de gebakken wraps afgesloten onder een deksel op theedoek. Hierdoor blijven ze zacht.
 • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Wraps uit de oven met geitenkaas, honing en spinazie

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

21 Comments

21 Reacties

 1. Inge

  Ik heb ze net gemaakt en waren heerlijk.
  Ze waren iets dikker maar dat was de bedoeling .
  Ik heb een met kaas belegd en 1 erop en in het tosti ijzer gebakken zalig

  Antwoord
  • Bo

   Oehh dat is een leuke tip, tussen het tosti ijzer met kaas :D

   Antwoord
  • Mona

   Ik heb ze inmiddels ook al 2 keer gemaakt met kipfilet, rosbief sla en beetje Mayo heerlijk Bedankt voor het recept!

   Antwoord
   • Bo

    Heel graag gedaan!

    Antwoord
 2. M. Mulder

  Dag Bo,

  Dank voor het zo eenvoudige maar heerlijke recept, veel lekkerder dan verwacht. Haver is vrij neutraal van smaak wat nu zo goed uitkomt. Heel erg lekker waren ze! Ik heb het recept wel gevolgd en het was inderdaad ook bij mij een dik beslag. Geen punt, dik was ook heel lekker (geen gortdroge wraps) en dunner maken met wat meer water was ook prima.
  Wat ik er wel extra in gedaan heb is heel fijn gemalen rozemarijn en oregano en dat was superlekker, wraps met een kruidige ondertoon.
  Lieve groet, Margot.

  Antwoord
 3. Judith

  Heeft iemand ervaring met invriezen?

  Antwoord
 4. Patricia

  In de plaats van ‘een snuf zout’ gebruik ik een beetje natirumbicarbonaat (= maagzout). Dit maakt de wraps iets luchtiger.

  Antwoord
 5. Rosita Verdonk

  Zijn zeer lekker

  Antwoord
 6. Bas

  Hoeveel khd zou hier inzitten per wrap. Heb ze gemaakt, en ze smaken werkelijk heerlijk. Dankjewel voor ‘t recept.

  Antwoord
  • Bo

   Als je met khd koolhydraten bedoelt, geeen idee. Ik reken geen voedingswaarden uit bij mijn recepten, sorry :) Goed om te horen dat ze je smaakten :D

   Antwoord
 7. Irene

  Top dit, ga ik zeker proberen! Ik haal nu kleine mais wraps bij Holland & Barrett maar bak ze liever zelf

  Antwoord
 8. Csilla

  Beste Bo,
  Hoe lang kan ik de wraps bewaren in de koelkast zodat ik niet iedere dag moet bakken?
  Groetjes,
  Csilla

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Csilla! Je kunt de wraps twee tot drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen, dan kan je ze makkelijk twee maanden bewaren en heb je altijd een voorraadje bij de hand. Liefs, Bo

   Antwoord
 9. Marianne Hoekstra

  Heb de wraps gemaakt van:
  40 gr zelfgemalen kikkererwten
  40 gr boekweitmeel
  70 gr zelfgemalen havermout
  1 ei
  200/250 ml water
  Maakte een lekker dun beslag voor heerlijke dunne wraps.

  Antwoord
  • Bo

   Klinkt goed Marianne! Heb je de kikkererwten rauw gemalen? En zo ja, leeft je blender nog?:D

   Antwoord
   • Marianne

    Heb de kikkererwten rauw gemalen in het notenbakje van mijn Bambix staafmixer. Ging heel goed. Misschien lukt het ook in een koffiemolen.

    Antwoord
    • Bo

     Ahaaa. Leuk om te weten!

 10. Kylie

  Hoi Bo,

  Ik geniet echt volop van jouw recepten! Ik probeer zo gezond mogelijk te bakken/koken en eindelijk heb ik recepten gevonden die echt gezond zijn met lekkere ingrediënten. (die zelfs mijn familie lekker vindt) Thanks hiervoor!

  Maar, back to the question, hoe krijg je de wraps krokant? Zou ik dan half boekweit moeten toevoegen of gewoon wat langer in de pan?

  Antwoord
 11. Marie-Louise

  Hoe krijg je de wraps zo dun? Heb ze net gemaakt, maar het beslag was niet erg vloeibaar.. Zou dat misschien komen doordat ik havermoutmeel heb vervangen door volkoren meel? alvast bedankt! :)

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Marie, leuk dat je een berichtje achter laat! Ik gebruik zelf nooit volkoren meel maar je zou dit wel gewoon kunnen gebruiken. Als het beslag te dik is voeg je gewoon nog wat water toe tot je het beslag mooi kunt uitschenken in de pan. Liefs en eet smakelijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept