...

Glutenvrije wraps van havermout

Glutenvrije wraps van havermout

door | sep 2, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 21 reacties

Glutenvrije wraps van havermout

Velen van jullie vroegen om het recept van deze glutenvrije wraps van havermout so here it is :D Het zijn eigenlijk meer een soort pannenkoeken die ik gebruik als wrap. Ik vul ze echt met van alles. In de ochtend met bijvoorbeeld banaan en pindakaas, als tussendoortje met honing en appel, maar meestal vul ik ze hartig met geitenkaas, gegrilde groenten, gebakken kip, avocado, kiemen, sla, zalm, roomkaas en gaaaa zo maar door.

Ik maak er ‘s avonds altijd een paar meer zodat ik die de volgende dag mee kan nemen als lunch of als tussendoortje. In de tijd dat ik nog in een winkel in Amsterdam werkte had ik ‘s ochtends soms geen tijd – of de boodschappen –  om ontbijt én lunch te maken met als resultaat dat ik mijn lunch in de winkel haalde tussen de middag. In zo’n geval is een wrap in je tas super handig want je hoeft dan alleen maar een paar gezonde ingrediënten te kopen waarmee je hem kunt vullen. In mijn geval was dat vaak met kiemen (de beginselen van een plantje die bomvol voedingsstoffen zitten), geitenkaas en eventueel wat pitten en zaden.

De wraps zijn enkel gemaakt van havermout, ei en een scheutje water. Super eenvoudig te maken dus en je zit er lekker lang vol van. Je kunt ze extra lekker maken met een snuf zeezout en Italiaanse kruiden!

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije wraps van havermout / 2 grote wraps of 3 kleinere

 • 100 gr havermeel – vermaal havermout tot meel in je blender
 • 2 eieren
 • 100 ml water
 • snuf zout

 

Wraps uit de oven met geitenkaas, honing en spinazie

Zo maak je ze

Mix alle ingrediënten met een garde tot beslag. Als je geen zin hebt om de havermout te malen tot meel hoeft dit in principe ook niet. Je krijgt dan gewoon een minder egaal beslag en een wrap die minder glad is. De smaak blijft hetzelfde.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en schenk een gedeelte van het beslag erin. Bak de wrap aan de ene kant in drie minuten gaar, draai om en bak de andere kant nog een minuut.

De wrap kan in het begin wat hard zijn en breken als je hem probeert op te rollen. Dit los je op door hem vijf minuten te laten rusten, na die tijd wordt hij vanzelf zacht.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

21 Comments

21 Reacties

 1. Inge

  Ik heb ze net gemaakt en waren heerlijk.
  Ze waren iets dikker maar dat was de bedoeling .
  Ik heb een met kaas belegd en 1 erop en in het tosti ijzer gebakken zalig

  Antwoord
  • Bo

   Oehh dat is een leuke tip, tussen het tosti ijzer met kaas :D

   Antwoord
  • Mona

   Ik heb ze inmiddels ook al 2 keer gemaakt met kipfilet, rosbief sla en beetje Mayo heerlijk Bedankt voor het recept!

   Antwoord
   • Bo

    Heel graag gedaan!

    Antwoord
 2. M. Mulder

  Dag Bo,

  Dank voor het zo eenvoudige maar heerlijke recept, veel lekkerder dan verwacht. Haver is vrij neutraal van smaak wat nu zo goed uitkomt. Heel erg lekker waren ze! Ik heb het recept wel gevolgd en het was inderdaad ook bij mij een dik beslag. Geen punt, dik was ook heel lekker (geen gortdroge wraps) en dunner maken met wat meer water was ook prima.
  Wat ik er wel extra in gedaan heb is heel fijn gemalen rozemarijn en oregano en dat was superlekker, wraps met een kruidige ondertoon.
  Lieve groet, Margot.

  Antwoord
 3. Judith

  Heeft iemand ervaring met invriezen?

  Antwoord
 4. Patricia

  In de plaats van ‘een snuf zout’ gebruik ik een beetje natirumbicarbonaat (= maagzout). Dit maakt de wraps iets luchtiger.

  Antwoord
 5. Rosita Verdonk

  Zijn zeer lekker

  Antwoord
 6. Bas

  Hoeveel khd zou hier inzitten per wrap. Heb ze gemaakt, en ze smaken werkelijk heerlijk. Dankjewel voor ‘t recept.

  Antwoord
  • Bo

   Als je met khd koolhydraten bedoelt, geeen idee. Ik reken geen voedingswaarden uit bij mijn recepten, sorry :) Goed om te horen dat ze je smaakten :D

   Antwoord
 7. Irene

  Top dit, ga ik zeker proberen! Ik haal nu kleine mais wraps bij Holland & Barrett maar bak ze liever zelf

  Antwoord
 8. Csilla

  Beste Bo,
  Hoe lang kan ik de wraps bewaren in de koelkast zodat ik niet iedere dag moet bakken?
  Groetjes,
  Csilla

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Csilla! Je kunt de wraps twee tot drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen, dan kan je ze makkelijk twee maanden bewaren en heb je altijd een voorraadje bij de hand. Liefs, Bo

   Antwoord
 9. Marianne Hoekstra

  Heb de wraps gemaakt van:
  40 gr zelfgemalen kikkererwten
  40 gr boekweitmeel
  70 gr zelfgemalen havermout
  1 ei
  200/250 ml water
  Maakte een lekker dun beslag voor heerlijke dunne wraps.

  Antwoord
  • Bo

   Klinkt goed Marianne! Heb je de kikkererwten rauw gemalen? En zo ja, leeft je blender nog?:D

   Antwoord
   • Marianne

    Heb de kikkererwten rauw gemalen in het notenbakje van mijn Bambix staafmixer. Ging heel goed. Misschien lukt het ook in een koffiemolen.

    Antwoord
    • Bo

     Ahaaa. Leuk om te weten!

 10. Kylie

  Hoi Bo,

  Ik geniet echt volop van jouw recepten! Ik probeer zo gezond mogelijk te bakken/koken en eindelijk heb ik recepten gevonden die echt gezond zijn met lekkere ingrediënten. (die zelfs mijn familie lekker vindt) Thanks hiervoor!

  Maar, back to the question, hoe krijg je de wraps krokant? Zou ik dan half boekweit moeten toevoegen of gewoon wat langer in de pan?

  Antwoord
 11. Marie-Louise

  Hoe krijg je de wraps zo dun? Heb ze net gemaakt, maar het beslag was niet erg vloeibaar.. Zou dat misschien komen doordat ik havermoutmeel heb vervangen door volkoren meel? alvast bedankt! :)

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Marie, leuk dat je een berichtje achter laat! Ik gebruik zelf nooit volkoren meel maar je zou dit wel gewoon kunnen gebruiken. Als het beslag te dik is voeg je gewoon nog wat water toe tot je het beslag mooi kunt uitschenken in de pan. Liefs en eet smakelijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *