...

Glutenvrije wraps van boekweit 

Glutenvrije wraps van boekweit 

door | jul 30, 2015 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 9 reacties

Glutenvrije wraps van boekweit 

Naast pannenkoeken van havermout liggen er ook standaard een paar wraps in mijn koelkast. Lekker met wat rucola en carpaccio erin of met een banaan met kokossnippers en honing als ik weinig tijd heb om te ontbijten. En daarbij is het perfect food for the road. Onderaan deze pagina heb ik een aantal van mijn favo vullingen voor je op een rijtje gezet.

Binnen 10 minuten heb jij een stapel wraps in je koelkast liggen die je ongeveer drie dagen kunt bewaren. Soms pureer ik er een beetje spinazie doorheen voor extra vitamientjes. Je maakt je wrap zo een stuk gezonder én je krijgt er een gratis een fancy kleurtje bij ;)

 

Nodig voor 4 wraps

 • 2 eieren
 • 100 gr boekweit
 • 200 ml water
 • wat kokosvet om in te bakken

 

 

Glutenvrije wraps van boekweit 

 

 

Zo maak je ze

Mix de ingrediënten door elkaar en verhit een theelepel kokosvet in een koekenpan.

Schenk een dun laagje beslag in de pan en verdeel het beslag over de bodem. Bak aan beide kanten gaar.

 

Simple as that :)

 

 

Dit zijn mijn favoriete vullingen!

 • Pindakaas, banaan, wat honing en kokossnippers (ontbijt)
 • Kwark, verse bosbessen, mango en munt (ontbijt)
 • Gerookte kip, avocado, vers gemalen zwarte peper en wat mayo (lunch)
 • Oude kaas, rucola, gebakken pijnboompitten en balsamicostroop (lunch)
 • Gebakken kip, rode ui, tomaat, veldsla en honing-mosterd dressing (avond)
 • Gerookte zalm, lente ui, rauwe courgette en yoghurt-dille dressing (avond)

En ga zo maar door..

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Wendy

  Ze waren meteen de eerste keer goed gelukt! Kan ik ze eventueel ook zonder ei maken?

  Antwoord
  • Bo

   Hmm ik gok van niet omdat het dan geen soepele wraps worden.. Misschien breken ze dan. Maar let me know als je het hebt uitgeprobeerd :)

   Antwoord
 2. Nadia

  Dank voor het recept. Heeft goed gesmaakt met fallafel. Was op zoek naar een eenvoudig te maken wrap die je met hartig of fruit kan vullen. En kan bewaren!

  Antwoord
  • Bo

   Heel graag gedaan Nadia!:D

   Antwoord
 3. Willemieke

  Kan ik ook iets anders gebruiken dan boekweit?
  Ik heb meestal alleen amandelmeel in huis haha
  Had tijdje geleden het kookboek van Gordon (Goor)
  gekocht en daar stond ook een recept voor wraps in.
  Weet alleen zo niet wat daarin zat…in ieder geval gezond ook ;-)

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Willemieke, je kunt in dit recept ook gebruik maken van havermeel. Of speltmeel, alleen zijn de wraps dan niet meer glutenvrij. Amandelmeel raad ik niet aan, daar kun je beter een lekkere cake of koekjes van bakken :)

   Antwoord
 4. Maartje

  Sorry bedoelde natuurlijk wraps

  Antwoord
 5. Maartje

  Bedankt voor dit recept. Via een collega ben ik op je site terecht gekomen. Heerlijke dingen staan er op!
  Kunnen je deze wraak ook invriezen?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Maartje, bedankt voor je compliment!:) Je kunt de wraps invriezen. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *