Glutenvrije wraps van boekweit 

Glutenvrije wraps van boekweit 

Naast pannenkoeken van havermout liggen er ook standaard een paar wraps in mijn koelkast. Lekker met wat rucola en carpaccio erin of met een banaan met kokossnippers en honing als ik weinig tijd heb om te ontbijten. En daarbij is het perfect food for the road. Onderaan deze pagina heb ik een aantal van mijn favo vullingen voor je op een rijtje gezet.

Binnen 10 minuten heb jij een stapel wraps in je koelkast liggen die je ongeveer drie dagen kunt bewaren. Soms pureer ik er een beetje spinazie doorheen voor extra vitamientjes. Je maakt je wrap zo een stuk gezonder én je krijgt er een gratis een fancy kleurtje bij ;)

 

Nodig voor 4 wraps

  • 2 eieren
  • 100 gr boekweit
  • 200 ml water
  • wat kokosvet om in te bakken

 

 

Glutenvrije wraps van boekweit 

 

 

Zo maak je ze

Mix de ingrediënten door elkaar en verhit een theelepel kokosvet in een koekenpan.

Schenk een dun laagje beslag in de pan en verdeel het beslag over de bodem. Bak aan beide kanten gaar.

 

Simple as that :)

 

 

Dit zijn mijn favoriete vullingen!

  • Pindakaas, banaan, wat honing en kokossnippers (ontbijt)
  • Kwark, verse bosbessen, mango en munt (ontbijt)
  • Gerookte kip, avocado, vers gemalen zwarte peper en wat mayo (lunch)
  • Oude kaas, rucola, gebakken pijnboompitten en balsamicostroop (lunch)
  • Gebakken kip, rode ui, tomaat, veldsla en honing-mosterd dressing (avond)
  • Gerookte zalm, lente ui, rauwe courgette en yoghurt-dille dressing (avond)

En ga zo maar door..

 

 

Print Friendly, PDF & Email
9 Comments
  1. Dank voor het recept. Heeft goed gesmaakt met fallafel. Was op zoek naar een eenvoudig te maken wrap die je met hartig of fruit kan vullen. En kan bewaren!

  2. Kan ik ook iets anders gebruiken dan boekweit?
    Ik heb meestal alleen amandelmeel in huis haha
    Had tijdje geleden het kookboek van Gordon (Goor)
    gekocht en daar stond ook een recept voor wraps in.
    Weet alleen zo niet wat daarin zat…in ieder geval gezond ook ;-)

    1. Hoi Willemieke, je kunt in dit recept ook gebruik maken van havermeel. Of speltmeel, alleen zijn de wraps dan niet meer glutenvrij. Amandelmeel raad ik niet aan, daar kun je beter een lekkere cake of koekjes van bakken :)

  3. Bedankt voor dit recept. Via een collega ben ik op je site terecht gekomen. Heerlijke dingen staan er op!
    Kunnen je deze wraak ook invriezen?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.