...

Glutenvrije wraps van boekweit 

Glutenvrije wraps van boekweit 

door | jul 30, 2015 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 11 reacties

Glutenvrije wraps van boekweit 

Naast pannenkoeken van havermout liggen er ook standaard een paar wraps in mijn koelkast. Lekker met wat rucola en carpaccio erin of met een banaan met kokossnippers en honing als ik weinig tijd heb om te ontbijten. En daarbij is het perfect food for the road. Onderaan deze pagina heb ik een aantal van mijn favo vullingen voor je op een rijtje gezet.

Binnen 10 minuten heb jij een stapel wraps in je koelkast liggen die je ongeveer drie dagen kunt bewaren. Soms pureer ik er een beetje spinazie doorheen voor extra vitamientjes. Je maakt je wrap zo een stuk gezonder én je krijgt er een gratis een fancy kleurtje bij ;)

 

Nodig voor 4 wraps

  • 2 eieren
  • 100 gr boekweit
  • 200 ml water
  • wat kokosvet om in te bakken

 

 

Glutenvrije wraps van boekweit 

 

 

Zo maak je ze

Mix de ingrediënten door elkaar en verhit een theelepel kokosvet in een koekenpan.

Schenk een dun laagje beslag in de pan en verdeel het beslag over de bodem. Bak aan beide kanten gaar.

 

Simple as that :)

 

 

Dit zijn mijn favoriete vullingen!

  • Pindakaas, banaan, wat honing en kokossnippers (ontbijt)
  • Kwark, verse bosbessen, mango en munt (ontbijt)
  • Gerookte kip, avocado, vers gemalen zwarte peper en wat mayo (lunch)
  • Oude kaas, rucola, gebakken pijnboompitten en balsamicostroop (lunch)
  • Gebakken kip, rode ui, tomaat, veldsla en honing-mosterd dressing (avond)
  • Gerookte zalm, lente ui, rauwe courgette en yoghurt-dille dressing (avond)

En ga zo maar door..

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

11 Comments

11 Reacties

  1. Bonnie

    Heerlijke wraps al zovaak gemaakt, vries er ook altijd gelijk een paar in. Ik doe er zelf wel zout,peper en oregano kruiden erbij voor extra smaak, echt heerlijk worden ze dan.

    Bedankt voor je lekkere recepten.

    Groetjes Bonnie

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen én heel graag gedaan!:)

      Antwoord
  2. Wendy

    Ze waren meteen de eerste keer goed gelukt! Kan ik ze eventueel ook zonder ei maken?

    Antwoord
    • Bo

      Hmm ik gok van niet omdat het dan geen soepele wraps worden.. Misschien breken ze dan. Maar let me know als je het hebt uitgeprobeerd :)

      Antwoord
  3. Nadia

    Dank voor het recept. Heeft goed gesmaakt met fallafel. Was op zoek naar een eenvoudig te maken wrap die je met hartig of fruit kan vullen. En kan bewaren!

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan Nadia!:D

      Antwoord
  4. Willemieke

    Kan ik ook iets anders gebruiken dan boekweit?
    Ik heb meestal alleen amandelmeel in huis haha
    Had tijdje geleden het kookboek van Gordon (Goor)
    gekocht en daar stond ook een recept voor wraps in.
    Weet alleen zo niet wat daarin zat…in ieder geval gezond ook ;-)

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Willemieke, je kunt in dit recept ook gebruik maken van havermeel. Of speltmeel, alleen zijn de wraps dan niet meer glutenvrij. Amandelmeel raad ik niet aan, daar kun je beter een lekkere cake of koekjes van bakken :)

      Antwoord
  5. Maartje

    Sorry bedoelde natuurlijk wraps

    Antwoord
  6. Maartje

    Bedankt voor dit recept. Via een collega ben ik op je site terecht gekomen. Heerlijke dingen staan er op!
    Kunnen je deze wraak ook invriezen?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Maartje, bedankt voor je compliment!:) Je kunt de wraps invriezen. Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *