Glutenvrije spaghetti vongole met victoriabaars

Beaufood recepten, Glutenvrije spaghetti recept, Glutenvrije spaghetti vongole met victoriabaars, Hoe bereid je victoriabaars, Lekkere pasta recepten, Makkelijke pastagerechten, Pasta met victoriabaars, Pasta met vongole

Samen koken met mijn grote liefde is iets dat ik het allerliefste doe. Mike eet alleen niet heel vaak thuis maar op woensdagen zijn we altijd samen en dat betekent feest in de keuken! We gaan naar de wijnhandel voor een lekkere wijn, naar de Sligro voor restaurantachtige groenten (paarse bloemkool, weer eens wat anders) en verse visjes. Jazzy playlist op, kaarsjes aan en genieten maar. Gister besloten we een glutenvrije spaghetti vongole te maken. Het was echt meeeeega lekker al zeg ik het zelf én super simpel te maken. Het is een heerlijk pastagerecht met knoflook, verse kruiden en schelpjes. Eigenlijk maak je spaghetti vongole zonder victoriabaars maar ik vond het een lekkere toevoeging. Voor iedereen die victoriabaars (of nijlbaars) niet kent: dit is een heerlijke witvis met een stevige structuur.

Mijn tip van de dag is: koop een paella pan! Ik kocht er laatst een omdat ik een paella etentje gaf en sindsdien gebruik ik hem bijna elke avond. Hij is super groot en daardoor handig voor iedereen die net altijd ietsje teveel maakt. Of ben ik de enige die nasi (best wel vaak) per ongeluk uit de pan roert? Daar heb je met een paella pan dus nooit meer last van :D

 

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije spaghetti vongole met victoriabaars  / twee personen

  • 160 tot 200 gr spaghetti – glutenvrij
  • 2 victoriabaarsfilets – ongeveer 300 gr (kabeljauw kan ook)
  • 500 gr verse vongole
  • 1 el roomboter
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • handvol verse peterselie

 

Glutenvrije spaghetti vongole met victoriabaars, Lekkere pasta recepten, Pasta met vongole, Makkelijke pastagerechten, Glutenvrije spaghetti recept, Hoe bereid je victoriabaars, Pasta met victoriabaars, Beaufood recepten

Glutenvrije spaghetti vongole met victoriabaars, Lekkere pasta recepten, Pasta met vongole, Makkelijke pastagerechten, Glutenvrije spaghetti recept, Hoe bereid je victoriabaars, Pasta met victoriabaars, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Zet een grote pan met water op voor de spaghetti. Voeg een snuf zout aan het water toe en kook de spaghetti gaar.

Zorg dat de victoriabaars op kamertemperatuur is en check even of de filets graatvrij zijn. Spoel de vongole grondig tweemaal af met water. Gooi kapotte schelpjes weg en diegene die niet dicht willen nadat je er op hebt getikt.

Snijd de peper in ringetjes, snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Hak ook de peterselie fijn. De kunst bij dit gerecht is om alles van te voren klaar te zetten zodat je alle ingrediënten tegelijkertijd kunt toevoegen.

Verhit een grillpan en gril de victoriabaarsfilets aan beide kanten gaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een grote pan – bijvoorbeeld een paella pan ;) – en bak de vongole samen met een snuf peper tot de schelpjes open staan. Voeg een eetlepel roomboter toe samen met de knoflook, rode peper en de sjalotjes. Bak alles nog twee minuutjes mee en schep daarna de spaghetti en peterselie erbij in de pan. Schep het geheel een paar keer om en voeg naar smaak zout toe.

Verdeel de pasta met vongole over twee diepe borden en sluit af met de victoriabaarsfilets.

Geniet ervan!

 

 

Vongole zijn kleine venusschelpjes en de luxere variant van kokkeltjes. Ik vind de smaak iets zachter en verfijnder, maar verder zijn ze goed met elkaar te vergelijken. Ze staan onwijs mooi in een pastagerecht. Lekker om bij dit gerecht te serveren: gestoomde groenten of een simpele groene salade!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.