Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Mag je dan nog wel pasta als je gezond wil eten? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Natúúrijk mag jij lekker pasta eten! Het is natuurlijk niet slim om elke dag twee borden pasta weg te werken als je een beetje op de lijn wilt letten, maar als je gevarieerd eet is er eigenlijk niets want je niet zou mogen eten. Een trucje om je pasta net even wat gezonder te maken, is het toevoegen van extra veel groenten en net iets minder pasta dan normaal. Op de foto zie je een berg heerlijk romige pasta (echt, die geitenkaassaus is to die for), maar hij bestaat grotendeels uit groenten ;) Net zo lekker, maar dan twee keer zo voedzaam. Ik kies in dit recept voor glutenvrije spaghetti, maar indien je niet gevoelig bent voor gluten kun je natuurlijk ook gewone pasta gebruiken.

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus / twee personen

  • 120 gr glutenvrije spaghetti
  • 300 gr broccoli
  • 200 gr doperwten – diepvries 
  • 85 gr rucola
  • 2 el pijnboompitten – geroosterd 

Voor de geitenkaassaus

  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 125 ml room
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 citroen

 

Zo maak je het

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze. Voeg een snuf zout toe aan het water in de pan.

Snijd de broccoli klein. Gooi de stam niet weg, maar snijd de zijkanten eraf en het binnenste gedeelte in kleine blokjes. Proef eens een stukje van de broccoli stam. Dit gedeelte is rauw super lekker! Licht zoet en bomvol vitamines. Snipper de ui en pers de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de knoflook en de broccoli toe en bak kort mee. Schenk de room erbij en breng het geheel op smaak met een snuf zwarte peper en zout. Voeg de zachte geitenkaas toe en roer af en toe door totdat de geitenkaas gesmolten is.

Voeg in de laatste minuten de doperwten toe en een kneepje vers citroensap.

Giet de spaghetti af en en meng dit door de geitenkaassaus. Verdeel de rucola over de borden (breng eventueel op smaak met een scheutje olijfolie en balsamico) en schep de spaghetti erover. Garneer met pijnboompitten.

Geniet ervan!

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.