Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus. “Mag je dan nog wel pasta als je gezond wil eten?” Dat is een vraag die ik vaak krijg. Natúúrijk mag jij lekker pasta eten! Het is natuurlijk niet slim om elke dag twee borden pasta weg te werken als je een beetje op de lijn wilt letten, maar als je gevarieerd eet is er eigenlijk niets want je niet zou mogen eten. Een trucje om je pasta net even wat gezonder te maken, is het toevoegen van extra veel groenten en net iets minder pasta dan normaal. Op de foto zie je een berg heerlijk romige pasta (echt, die geitenkaassaus is to die for), maar hij bestaat grotendeels uit groenten ;) Net zo lekker, maar dan twee keer zo voedzaam. Ik kies in dit recept voor glutenvrije spaghetti, maar indien je niet gevoelig bent voor gluten kun je natuurlijk ook gewone pasta gebruiken.
Zin in nog meer voedzame pastagerechten?
- Pasta met geroosterde paprikasaus
- Goddelijke vegan pasta bolognese
- Glutenvrije pasta met salie en pompoensaus
- Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus
- Pasta van pastinaak (tagliatelle) met salieroomsaus en eidooier bottarga
- Pastasalade met kip en boerenkoolpesto
- Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino
Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus
Ingrediënten
- 120 gr glutenvrije spaghetti
- 300 gr broccoli
- 200 gr doperwten - diepvries
- 85 gr rucola
- 2 el geroosterde pijnboompitten
Geitenkaassaus
- 150 gr zachte geitenkaas
- 125 ml room
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- ¼ citroen
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze. Voeg een snuf zout toe aan het water.
- Snijd de broccoli klein. Gooi de stam niet weg, maar snijd de zijkanten eraf en het binnenste gedeelte in kleine blokjes. Proef eens een stukje van de broccoli stam. Dit gedeelte is rauw super lekker! Licht zoet en bomvol vitamines. Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de knoflook en de broccoli toe en bak kort mee. Schenk de room erbij en breng het geheel op smaak met een snuf zwarte peper en zout. Voeg de zachte geitenkaas toe en roer af en toe door totdat de geitenkaas gesmolten is.
- Voeg in de laatste minuten de doperwten toe en een kneepje vers citroensap.
- Giet de spaghetti af en en meng dit door de geitenkaassaus. Verdeel de rucola over de borden (breng eventueel op smaak met een scheutje olijfolie en balsamico) en schep de spaghetti erover. Garneer met pijnboompitten.
- Geniet ervan!
Deze ga ik zeker uittesten volgende week!!
Bedankt♡