...

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus

door | sep 12, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 1 reactie

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus. “Mag je dan nog wel pasta als je gezond wil eten?” Dat is een vraag die ik vaak krijg. Natúúrijk mag jij lekker pasta eten! Het is natuurlijk niet slim om elke dag twee borden pasta weg te werken als je een beetje op de lijn wilt letten, maar als je gevarieerd eet is er eigenlijk niets want je niet zou mogen eten. Een trucje om je pasta net even wat gezonder te maken, is het toevoegen van extra veel groenten en net iets minder pasta dan normaal. Op de foto zie je een berg heerlijk romige pasta (echt, die geitenkaassaus is to die for), maar hij bestaat grotendeels uit groenten ;) Net zo lekker, maar dan twee keer zo voedzaam. Ik kies in dit recept voor glutenvrije spaghetti, maar indien je niet gevoelig bent voor gluten kun je natuurlijk ook gewone pasta gebruiken.

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Zin in nog meer voedzame pastagerechten?

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus

Een heerlijk en voedzaam pastagerecht met glutenvrije spaghetti en geitenkaassaus. Inclusief lekker veel groenten!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr glutenvrije spaghetti
  • 300 gr broccoli
  • 200 gr doperwten - diepvries
  • 85 gr rucola
  • 2 el geroosterde pijnboompitten

Geitenkaassaus

  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 125 ml room
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ citroen

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze. Voeg een snuf zout toe aan het water.
  • Snijd de broccoli klein. Gooi de stam niet weg, maar snijd de zijkanten eraf en het binnenste gedeelte in kleine blokjes. Proef eens een stukje van de broccoli stam. Dit gedeelte is rauw super lekker! Licht zoet en bomvol vitamines. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de knoflook en de broccoli toe en bak kort mee. Schenk de room erbij en breng het geheel op smaak met een snuf zwarte peper en zout. Voeg de zachte geitenkaas toe en roer af en toe door totdat de geitenkaas gesmolten is.
  • Voeg in de laatste minuten de doperwten toe en een kneepje vers citroensap.
  • Giet de spaghetti af en en meng dit door de geitenkaassaus. Verdeel de rucola over de borden (breng eventueel op smaak met een scheutje olijfolie en balsamico) en schep de spaghetti erover. Garneer met pijnboompitten.
  • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus, Glutenvrij avondeten, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf geitenkaassaus maken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Natasja

    Deze ga ik zeker uittesten volgende week!!
    Bedankt♡

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept