Glutenvrije spaghetti met garnalen en bimi

Glutenvrije spaghetti met garnalen en bimi, Wijnen Nederburg, Beste wijnen Albert Heijn, Glutenvrije spaghetti recepten, Gezonde pasta recepten, Pasta met groenten, Lekkere Chardonnay Albert Heijn, Chardonnay Nederburg, Betaalbare en goede Chardonnay supermarkt

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor een romige glutenvrije spaghetti met garnalen en bimi voor jullie én een fijne wijnsuggestie! Waar ik vroeger tot in de vroege uurtjes in de kroeg te vinden was, zo geniet ik nu zoveel meer van uitgebreid koken, een gezellig etentje geven of borrelen aan de eettafel in het weekend. Ik ben altijd al een wijnliefhebber geweest en sinds Mike bezig is met zijn opleiding tot vinoloog gaan we samen helemaal los met het zoeken van de lekkerste wijnen bij hapjes en gerechten. Muziek aan en de hele dag kokkerellen it is :D

Voor iedereen die geen tijd (of zin) heeft om naar een wijnhandel te gaan heb ik een goede tip voor de betere wijnen die je gewoon kunt kopen bij de supermarkt. De wijnen van Nederburg zijn onder andere te koop bij de Albert Heijn en zijn verkrijgbaar in verschillende types zoals sauvignon, chardonnay, shiraz etc. Nederburg werd in 1791 opgericht door Philippus Wolvaart en is vandaag de dag de meest bekroonde wijnleverancier uit Zuid-Afrika! Van exclusieve edities tot wijnen voor liefhebbers in het algemeen. Nederburg heeft ontzettend veel prijzen gewonnen en een aantal van hun wijnen zijn bij de supermarkt te koop (joepie!) voor een super schappelijke prijs.

Even terug naar de pasta, want dit is een van de lekkerste pasta’s die ik de laatste tijd maakte :D Glutenvrije spaghetti met een rood pepertje, gebakken garnalen, courgette en bimi. Je weet wel, die langwerpige baby broccoli. Pasta’s hoeven helemaal niet ongezond te zijn zolang je er maar lekker veel groenten in doet.  Saus uit een potje is uit den boze en ook helemaal niet nodig bij dit recept, je brengt hem lekker op smaak met knoflook en verse peterselie. Snuf zeezout erbij, een drupje room, wat cashewnootjes en je avond kan niet meer stuk. Deze chardonnay van Nederburg past hier perfect bij.

 

Tip: blus de groenten van de pasta af met een scheutje (zo’n kwart glas) chardonnay. Daar maak je hem extra lekker mee

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 180 gr spaghetti – glutenvrij
  • 200 gr garnalen – diepvries
  • 1 courgette
  • 200 gr bimi
  • teentje knoflook
  • rode ui
  • 1/2 rode peper
  • scheutje witte wijn
  • 50 ml room
  • handje verse peterselie – fijngehakt
  • Lekker bij deze pasta: een groene salade van rucola, geroosterde pijnboompitjes en gepofte cherry tomaten

 

Glutenvrije spaghetti met garnalen en bimi, Wijnen Nederburg, Beste wijnen Albert Heijn, Glutenvrije spaghetti recepten, Gezonde pasta recepten, Pasta met groenten, Lekkere Chardonnay Albert Heijn, Chardonnay Nederburg, Betaalbare en goede Chardonnay supermarkt

Glutenvrije spaghetti met garnalen en bimi, Wijnen Nederburg, Beste wijnen Albert Heijn, Glutenvrije spaghetti recepten, Gezonde pasta recepten, Pasta met groenten, Lekkere Chardonnay Albert Heijn, Chardonnay Nederburg, Betaalbare en goede Chardonnay supermarkt

 

Zo maak je hem

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze.

Ontdooi de garnalen en halveer ondertussen de bimi. Was de courgette en snijd hem met een kaasschaaf in dunne slierten. Snipper de rode ui en de peper en pers de knoflook uit.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen hierin tot ze roze zijn. Voeg de ui en de groenten toe en bak onder regelmatig roeren vijf minuten mee. Schep in de laatste minuut de knoflook erbij en voeg de room toe. Je kunt naar wens eerst alles afblussen met de wijn.

Breng saus op smaak met zout en een snuf zwarte peper.

Giet de pasta af en schep de pasta bij de saus. Roer alles goed door elkaar een kook alles nog een minuutje door.

Schep de pasta in diepe borden en eet smakelijk!

 

 

Weetje: Nederburg sponsort een wielerteam van 26 leden dat mee rijdt in de Amstel Gold Race. Ze fietsen voor het goede doel waarmee ze geld ophalen om fietsen wet te kunnen geven in arm Afrika. Het is het allereerste geregistreerde wereld tour team uit Afrika.

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood. Oh, en dit artikel schreef ik in samenwerking met Nederburg.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!