Misschien ken je deze gouden combi al en misschien is hij nieuw voor je: aardbeien en balsamico! Dikke, dikke vrienden zijn het. Helemaal in combinatie met vers geklopte slagroom op een zachte taartbodem van amandelmeel. Zoals eigenlijk met alle recepten is het van belang dat je goede ingrediënten gebruikt. Ga voor heerlijke zoete aardbeien en kwalitatieve balsamicoazijn. Hierdoor til je de smaak van deze slagroomtaart echt naar een hoger niveau. Een gedeelte van de aardbeien gebruik je vers en van een ander deel maak je heel eenvoudig een super smaakvolle balsamico-jam voor over de taart :D
Dit heb je nodig voor deze amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam
Voor de bodem
- 4 eieren
- 180 gr amandelmeel
- rasp van een halve limoen
- 3 el honing
Voor de vulling
- 200 ml slagroom
- 400 gr aardbeien
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el honing
- 1 tl maïzena
- optioneel: een paar hazelnoten en 1 el gepofte quinoa voor de gezelligheid
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakvorm van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Splits de eieren en mix het eiwit met een handmixer luchtig in een vetvrije kom. De eiwitten zijn goed wanneer je de kom op zijn kunt houden zonder dat het eiwit eruit komt ;) Mix in een andere kom het eigeel samen met de honing. Spatel het amandelmeel erdoor. Het klopt dat het een soort deegbal wordt, maar dit komt later helemaal goed. Spatel nu beetje voor beetje de opgeklopte eiwitten erdoor. Dit gaat in het begin een beetje lastig, maar de aanhouder wint dus blijf gewoon lekker rustig door spatelen. Schep het beslag in de taartvorm en bak de bodem een half uur in het midden van de oven.
Maak ondertussen de balsamico-jam. Snijd 200 gram van de aardbeien klein. Doe ze in een kleine pan en voeg een klein beetje water toe, tot de aardbeien net onderstaan. Voeg twee eetlepels honing en een eetlepel balsamico azijn toe. Verdun een theelepel maïzena met een eetlepel water en roer dit door de jam. Laat het geheel 10 minuutjes pruttelen.
Klop de slagroom tot een dikke, lobbige room. Ik voeg in principe geen honing of andere zoetmaker toe aan de slagroom, omdat de balsamico-jam al zoet genoeg is.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Haal hem uit de vorm en leg de bodem op een mooi bord. Snijd de overgebleven aardbeien klein. Bestrijk de taart met slagroom en sluit af met de balsamico-jam en aardbeien.
EET SMAKELIJK :D
Je kunt deze taart prima een dag van te voren maken. Bestrijk de afgekoelde bodem met slagroom en bewaar hem in de koelkast. De volgende dag maak je hem voor het serveren af met balsamico-jam en aardbeien.
0 reacties