...

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam

door | mei 12, 2019 | Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam, Glutenvrije slagroomtaart, Leuke foodblogs, Beaufood taarten, Originele taarten, Taartbodem amandelmeel, Glutenvrije taartbodem

Misschien ken je deze gouden combi al en misschien is hij nieuw voor je: aardbeien en balsamico! Dikke, dikke vrienden zijn het. Helemaal in combinatie met vers geklopte slagroom op een zachte taartbodem van amandelmeel. Zoals eigenlijk met alle recepten is het van belang dat je goede ingrediënten gebruikt. Ga voor heerlijke zoete aardbeien en kwalitatieve balsamicoazijn. Hierdoor til je de smaak van deze slagroomtaart echt naar een hoger niveau. Een gedeelte van de aardbeien gebruik je vers en van een ander deel maak je heel eenvoudig een super smaakvolle balsamico-jam voor over de taart :D

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam, Glutenvrije slagroomtaart, Leuke foodblogs, Beaufood taarten, Originele taarten, Taartbodem amandelmeel, Glutenvrije taartbodem

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam, Glutenvrije slagroomtaart, Leuke foodblogs, Beaufood taarten, Originele taarten, Taartbodem amandelmeel, Glutenvrije taartbodem

Dit heb je nodig voor deze amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam

Voor de bodem

  • 4 eieren
  • 180 gr amandelmeel
  • rasp van een halve limoen
  • 3 el honing

Voor de vulling

  • 200 ml slagroom
  • 400 gr aardbeien
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 1 tl maïzena
  • optioneel: een paar hazelnoten en 1 el gepofte quinoa voor de gezelligheid

 

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam, Glutenvrije slagroomtaart, Leuke foodblogs, Beaufood taarten, Originele taarten, Taartbodem amandelmeel, Glutenvrije taartbodem

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam, Glutenvrije slagroomtaart, Leuke foodblogs, Beaufood taarten, Originele taarten, Taartbodem amandelmeel, Glutenvrije taartbodem

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakvorm van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Splits de eieren en mix het eiwit met een handmixer luchtig in een vetvrije kom. De eiwitten zijn goed wanneer je de kom op zijn kunt houden zonder dat het eiwit eruit komt ;) Mix in een andere kom het eigeel samen met de honing. Spatel het amandelmeel erdoor. Het klopt dat het een soort deegbal wordt, maar dit komt later helemaal goed. Spatel nu beetje voor beetje de opgeklopte eiwitten erdoor. Dit gaat in het begin een beetje lastig, maar de aanhouder wint dus blijf gewoon lekker rustig door spatelen. Schep het beslag in de taartvorm en bak de bodem een half uur in het midden van de oven.

Maak ondertussen de balsamico-jam. Snijd 200 gram van de aardbeien klein. Doe ze in een kleine pan en voeg een klein beetje water toe, tot de aardbeien net onderstaan. Voeg twee eetlepels honing en een eetlepel balsamico azijn toe. Verdun een theelepel maïzena met een eetlepel water en roer dit door de jam. Laat het geheel 10 minuutjes pruttelen.

Klop de slagroom tot een dikke, lobbige room. Ik voeg in principe geen honing of andere zoetmaker toe aan de slagroom, omdat de balsamico-jam al zoet genoeg is.

Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Haal hem uit de vorm en leg de bodem op een mooi bord. Snijd de overgebleven aardbeien klein. Bestrijk de taart met slagroom en sluit af met de balsamico-jam en aardbeien.

EET SMAKELIJK :D

Je kunt deze taart prima een dag van te voren maken. Bestrijk de afgekoelde bodem met slagroom en bewaar hem in de koelkast. De volgende dag maak je hem voor het serveren af met balsamico-jam en aardbeien.

 

Amandeltaart met aardbeien en balsamico-jam, Glutenvrije slagroomtaart, Leuke foodblogs, Beaufood taarten, Originele taarten, Taartbodem amandelmeel, Glutenvrije taartbodem

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *