...

Glutenvrije quiche met zoete aardappel en oude kaas

Glutenvrije quiche met zoete aardappel en oude kaas

door | nov 22, 2016 | Hartige hapjes, Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Glutenvrije quiche met zoete aardappel en oude kaas, Gezonde quiche recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten met zoete aardappel en kaas, Gezonde quiche recepten

Terwijl ik hier door de hete rijstvelden van Thailand scharrel is het in Nederland maar triest weer hoorde ik. Het liefst maak ik jullie blij met een heerlijke Thaise curry of een van de andere geweldige gerechten die ik hier eet, maar ik moet nog even achter de recepten komen :D Het zal me nooit lukken de smaken te evenaren want de helft van de kruiden is niet eens in Nederland verkrijgbaar denk ik. Niet vers althans. Maar ik ga mijn best doen! Morgen krijgen we een kookcursus van een local en hoogstwaarschijnlijk steek ik daar wat van op. ZIN IN.

Voor nu heb ik het recept voor deze glutenvrije quiche met zoete aardappel en oude kaas voor jullie. Het recept komt van foodie collega Reny van Mind Your Feed en ze is een kei in het maken van quiches! Deze quiche is gezond, lekker, zo klaar en ik maakte hem glutenvrij door glutenvrij bladerdeeg te gebruiken. Een aantal serveer ideeën:

 

Eet een portie quiche als avondeten met gestoomde groenten of een lekkere salade on the side.

Neem een stuk mee als lunch, koud is hij namelijk ook ergggg lekker.

Of snijd hem in kleine punten en serveer hem als hartig hapje voor bij de borrel.

 

 

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije quiche met zoete aardappel en oude kaas

 • 4 vellen glutenvrij bladerdeeg
 • 2 zoete aardappels
 • 150 gr spinazie
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eieren
 • 75 ml plantaardige room
 • 50 gr (pittige) oude kaas
 • 1 tl komijn
 • 1 tl chilipoeder
 • peper
 • zout
 • olie om te bakken
 • boter om in te vetten

 

 

Glutenvrije quiche met zoete aardappel en oude kaas, Gezonde quiche recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten met zoete aardappel en kaas, Gezonde quiche recepten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien. Vet een quichevorm in met een beetje boter.

Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schil ook de ui en snij deze fijn. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de zoete aardappel er nu bij. Schep goed om en voeg de komijn, chilipoeder, wat peper en een snuf zout toe. Laat zo’n 5 minuten zachtjes bakken.

Doe als laatste de spinazie in de pan en laat slinken. Schep regelmatig even om.

Meng in een schaaltje 2 eieren met de plantaardige room.

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Schep het zoete aardappel spinazie mengsel in de vorm en schenk het ei met de room over de groenten. Zorg dat het ei gelijkmatig verdeeld is.

Rasp 50 gr pittige oude kaas over de zoete aardappel spinazie quiche en schuif deze dan voor zo’n 20 -25 minuten in de voorverwarmde oven.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *