Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen

Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen

door | dec 5, 2016 | Recepten, Vega, Voorafjes | 1 reactie

Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst, Lekkere voorgerechten kerst, Voorgerechten met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije bladerdeeg hapjes, Taartjes met tijm, Gezonde en lekkere starters, Voorgerechtjes uit de oven

Dit is denk ik een van de makkelijkste en leukste voorgerechtjes die ik ooit maakte. Ik vind het altijd een uitdaging om iets origineels en lekkers op tafel te zetten zonder daar uren voor in de keuken te hoeven staan. Het is natuurljk wel zo gezellig om met je gasten te kunnen kletsen wanneer je een etentje geeft. Deze glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen maakte ik laatst tijdens een etentje en gelukkig redde ik het nog nét om er een foto van te maken (het licht in de winter is echt om te huilen), want ze vielen in de smaak!

Tweede kerstdag geven Mike en ik een kerstdiner en ik denk dat ik deze plaattaartjes als voorgerecht maak. Over kerst gesproken, de aankomende twee weken werk ik met een stel foodbloggers aan een heeeel lekker kerstmenu. Samen maken we een keuze menu met gerechten die lekker en gezond zijn. Vis, vlees, vegetarisch, voor ieder wat wils. Wie van jullie duikt er ook zelf de keuken in met kerst? Ikzelf ben eerste kerstdag tijdens ons familiedinner samen met mijn mams verantwoordelijk voor het hoofdgerecht en tweede kerstdag vier ik met mijn vader en onze vrienden en ga ik aan de slag met verschillende kleine gerechtjes. En bijpassende wijntjes! Ik heb zó onwijs veel zin in de kerstdagen. Ennn in mijn verjaardag op 23 december. Was ik even bijna een kerstkind geweest :)

Voor deze plaattaartjes maak ik gebruik van glutenvrij bladerdeeg omdat ik niet zo lekker ga op gluten. Heb je daar zelf geen last van? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor gewoon bladerdeeg.

 

 

Dit heb je nodig voor vier glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen

 • 4 plakjes bladerdeeg – glutenvrij
 • 150 gr zachte geitenkaas
 • 4 verse vijgen – in plakjes 
 • 1 rode ui – in dunne ringen
 • 4 radijsjes – in plakjes 
 • 2 el honing
 • snuf peper
 • paar takjes verse tijm

 

Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst, Lekkere voorgerechten kerst, Voorgerechten met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije bladerdeeg hapjes, Taartjes met tijm, Gezonde en lekkere starters, Voorgerechtjes uit de oven

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijd met een mes een vierkant in elk vel, zo’n 1 cm van de rand af. Dit zorgt ervoor dat de randjes mooi omhoog gaan staan tijdens het bakken. Zorg dat je niet helemaal door het deeg heen snijdt.

Leg het bladerdeeg op de bakplaat en beleg elk velletje met geitenkaas, rode ui en plakjes vijgen. Sluit af met verse tijm en een snuf peper. Schuif de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Leg de taartjes op een bord en sluit af plakjes radijs en honing.

 

Geniet ervan!

 

 

Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst, Lekkere voorgerechten kerst, Voorgerechten met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije bladerdeeg hapjes, Taartjes met tijm, Gezonde en lekkere starters, Voorgerechtjes uit de oven

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Roos

  Oh wat ziet dit er héérlijk uit! X

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.