Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen

Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst, Lekkere voorgerechten kerst, Voorgerechten met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije bladerdeeg hapjes, Taartjes met tijm, Gezonde en lekkere starters, Voorgerechtjes uit de oven

Dit is denk ik een van de makkelijkste en leukste voorgerechtjes die ik ooit maakte. Ik vind het altijd een uitdaging om iets origineels en lekkers op tafel te zetten zonder daar uren voor in de keuken te hoeven staan. Het is natuurljk wel zo gezellig om met je gasten te kunnen kletsen wanneer je een etentje geeft. Deze glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen maakte ik laatst tijdens een etentje en gelukkig redde ik het nog nét om er een foto van te maken (het licht in de winter is echt om te huilen), want ze vielen in de smaak!

Tweede kerstdag geven Mike en ik een kerstdiner en ik denk dat ik deze plaattaartjes als voorgerecht maak. Over kerst gesproken, de aankomende twee weken werk ik met een stel foodbloggers aan een heeeel lekker kerstmenu. Samen maken we een keuze menu met gerechten die lekker en gezond zijn. Vis, vlees, vegetarisch, voor ieder wat wils. Wie van jullie duikt er ook zelf de keuken in met kerst? Ikzelf ben eerste kerstdag tijdens ons familiedinner samen met mijn mams verantwoordelijk voor het hoofdgerecht en tweede kerstdag vier ik met mijn vader en onze vrienden en ga ik aan de slag met verschillende kleine gerechtjes. En bijpassende wijntjes! Ik heb zó onwijs veel zin in de kerstdagen. Ennn in mijn verjaardag op 23 december. Was ik even bijna een kerstkind geweest :)

Voor deze plaattaartjes maak ik gebruik van glutenvrij bladerdeeg omdat ik niet zo lekker ga op gluten. Heb je daar zelf geen last van? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor gewoon bladerdeeg.

 

 

Dit heb je nodig voor vier glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen

  • 4 plakjes bladerdeeg – glutenvrij
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 4 verse vijgen – in plakjes 
  • 1 rode ui – in dunne ringen
  • 4 radijsjes – in plakjes 
  • 2 el honing
  • snuf peper
  • paar takjes verse tijm

 

Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst, Lekkere voorgerechten kerst, Voorgerechten met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije bladerdeeg hapjes, Taartjes met tijm, Gezonde en lekkere starters, Voorgerechtjes uit de oven

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijd met een mes een vierkant in elk vel, zo’n 1 cm van de rand af. Dit zorgt ervoor dat de randjes mooi omhoog gaan staan tijdens het bakken. Zorg dat je niet helemaal door het deeg heen snijdt.

Leg het bladerdeeg op de bakplaat en beleg elk velletje met geitenkaas, rode ui en plakjes vijgen. Sluit af met verse tijm en een snuf peper. Schuif de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Leg de taartjes op een bord en sluit af plakjes radijs en honing.

 

Geniet ervan!

 

 

Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst, Lekkere voorgerechten kerst, Voorgerechten met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije bladerdeeg hapjes, Taartjes met tijm, Gezonde en lekkere starters, Voorgerechtjes uit de oven

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.