Glutenvrije pecan pie repen

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Ik kwam dit goddelijke recept tegen op Pinterest en ik kon het niet nalaten om het na te maken. Pecan pie komt van origine uit Zuid-Amerika en wordt gemaakt met boter, bruine suiker, suikersiroop en pecannoten. Enorm lekker, maar not so healthy. Nu hoeven lekkere baksels natuurlijk niet altijd gezond te zijn, maar een gezondere versie is altijd meer dan welkom! Deze glutenvrije pecan pie repen maak je van onder andere ahornsiroop, amandelmeel, kokosmeel en pecannoten. Het zijn fantastische, zoete en chewy repen met een knapperige bite. Het recept komt van foodblog Erin Lives Whole en deze repen zijn echt ver-sla-vend lekker. Zelf noemt Erin deze pecan pie repen healthy, maar hee! Kokosbloesemsuiker is ook suiker en kokosvet is ook vet, dus echt gezond zou ik ze zelf niet noemen. Wél een stuk gezonder dan de originele pecan pie. Ik heb het recept iets aangepast en de hoeveelheden ahornsiroop en kokosbloesemsuiker verminderd. Het perfecte zoete hapje voor bij de koffie als je het mij vraagt!

Geniet ervan.

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Om de vraag “kan ik de kokosmeel vervangen?” voor te zijn.. kokosmeel laat zich lastig vervangen. Ik gebruik deze meelsoort vaak ik baksels omdat deze een licht zoete smaak afgeeft (heel lekker!) én van alle glutenvrije meelsoorten de meeste vezels bevat. Het is letterlijk gedroogd en gemalen kokosvlees. Kortom: koop een zakje kokosmeel bij de Turkse winkel of Ekoplaza! Het is goedkoop en echt een toevoeging aan het recept.

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Dit heb je nodig voor deze gezondere pecan pie repen / 9 reepjes

Voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosmeel
  • 80 gr ahornsiroop
  • 70 gr gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille essence

Voor de vulling

  • 100 gr gesmolten kokosolie
  • 70 gr ahornsiroop
  • 85 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el (haver)melk
  • 230 gr pecannoten

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Zo maak je het

Vet een vierkant bakvorm van 20 cm in of leg een bakpapiertje op de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een een kom de ingrediënten voor de bodem door elkaar, inclusief een snufje zout. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk het geheel goed aan. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bodem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Ga verder met de vulling. Doe de kokosolie, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop en vanille essence in een kleine pan en breng het geheel in 3 tot 4 minuten zachtjes al roerend (!) aan de kook. Kookt het mengsel? Blijf roeren en zet na één minuut het vuur uit. Niet langer doorkoken, hierdoor kan de karamel verbranden. Hak de pecannoten en roer ze samen met de melk door de karamel.

Verdeel de pecan karamel over de koekbodem en schuif de bakvorm terug in de oven voor 20 minuten. Laat de pecan pie daarna een kwartiertje afkoelen en koel hem vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd hem in blokken, neem een hap en smelt weg. Bewaar de pecan pie repen in de koelkast :D

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.