Glutenvrije pecan pie repen

Glutenvrije pecan pie repen

door | okt 27, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 14 reacties

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Ik kwam dit goddelijke recept tegen op Pinterest en ik kon het niet nalaten om het na te maken. Pecan pie komt van origine uit Zuid-Amerika en wordt gemaakt met boter, bruine suiker, suikersiroop en pecannoten. Enorm lekker, maar not so healthy. Nu hoeven lekkere baksels natuurlijk niet altijd gezond te zijn, maar een gezondere versie is altijd meer dan welkom! Deze glutenvrije pecan pie repen maak je van onder andere ahornsiroop, amandelmeel, kokosmeel en pecannoten. Het zijn fantastische, zoete en chewy repen met een knapperige bite. Het recept komt van foodblog Erin Lives Whole en deze repen zijn echt ver-sla-vend lekker. Zelf noemt Erin deze pecan pie repen healthy, maar hee! Kokosbloesemsuiker is ook suiker en kokosvet is ook vet, dus echt gezond zou ik ze zelf niet noemen. Wél een stuk gezonder dan de originele pecan pie. Ik heb het recept iets aangepast en de hoeveelheden ahornsiroop en kokosbloesemsuiker verminderd. Het perfecte zoete hapje voor bij de koffie als je het mij vraagt!

Geniet ervan.

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Om de vraag “kan ik de kokosmeel vervangen?” voor te zijn.. kokosmeel laat zich lastig vervangen. Ik gebruik deze meelsoort vaak ik baksels omdat deze een licht zoete smaak afgeeft (heel lekker!) én van alle glutenvrije meelsoorten de meeste vezels bevat. Het is letterlijk gedroogd en gemalen kokosvlees. Kortom: koop een zakje kokosmeel bij de Turkse winkel of Ekoplaza! Het is goedkoop en echt een toevoeging aan het recept.

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Dit heb je nodig voor deze gezondere pecan pie repen / 9 reepjes

Voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosmeel
  • 80 gr ahornsiroop
  • 70 gr gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille essence

Voor de vulling

  • 100 gr gesmolten kokosolie
  • 70 gr ahornsiroop
  • 85 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el (haver)melk
  • 230 gr pecannoten

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Zo maak je het

Vet een vierkant bakvorm van 20 cm in of leg een bakpapiertje op de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een een kom de ingrediënten voor de bodem door elkaar, inclusief een snufje zout. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk het geheel goed aan. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bodem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Ga verder met de vulling. Doe de kokosolie, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop en vanille essence in een kleine pan en breng het geheel in 3 tot 4 minuten zachtjes al roerend (!) aan de kook. Kookt het mengsel? Blijf roeren en zet na één minuut het vuur uit. Niet langer doorkoken, hierdoor kan de karamel verbranden. Hak de pecannoten en roer ze samen met de melk door de karamel.

Verdeel de pecan karamel over de koekbodem en schuif de bakvorm terug in de oven voor 20 minuten. Laat de pecan pie daarna een kwartiertje afkoelen en koel hem vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd hem in blokken, neem een hap en smelt weg. Bewaar de pecan pie repen in de koelkast :D

Glutenvrije pecan pie repen, Tussendoortjes kokenbloesemsuiker, Bakken met kokosmeel, Kokosmeel recepten, Zondag bakdag, Glutenvrije pecan pie, Voor bij de koffie, Gezonde fooblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

14 Comments

14 Reacties

  1. Odette

    Bij gebrek aan pecannoten heb ik ze gemaakt met een combi van amandelen en cashewnoten. Superlekker !

    Antwoord
  2. Marjolein

    Ik heb ze vandaag gemaakt. Echt heerlijk! Ik hou niet van een sterke amandel smaak dus heb 50/50 amandelmeel /boekweitmeel. Ik had niet genoeg kokosbloesemsuiker in huis en heb ongeveer de helft genomen. Dat was ook prima. Heel erg bedankt voor het delen van dit geweldige recept (en je andere heerlijke recepten).

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan!:)

      Antwoord
  3. Heidi

    Oooo! Deze zijn zoooo lekker!

    Antwoord
  4. Tamara

    Kan ik het amandelmeel vervangen door een andere glutenvrije meel? I.v.m. een allergie voor amandelen. Bijv. door havermeel of boekweitmeel? Of een combinatie?

    Antwoord
    • Bo

      Je kan de amandelmeel vervangen door boekweitmeel, maar de smaak wordt daardoor wel een stuk vlakker. Lekker zou zijn om de amandelen te vervangen door gemalen pinda’s, mits je hier wel tegen kunt natuurlijk :) Liefs, Bo

      Antwoord
      • Tamara

        Dat is een goeie, daar had ik nog niet over nagedacht! Daar kan ik wel tegen gelukkig! Pinda’s gewoon malen tot meel?

        Antwoord
        • Bo

          Yes! Niet helemaal tot meel, gewoon tot je een grove korrel hebt. Dit is lekker voor een beetje bite :)

      • Marjolijn

        Staat voor de laatste sessie in de oven… Ben reuze benieuwd…maar t lijkt me n succes…!!

        Antwoord
  5. Nienke

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn echt hemels! Dank voor dit heerlijke recept

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen en graag gedaan :D

      Antwoord
      • Iris

        Kunnen ze ook ingevroren worden?

        Antwoord
        • Bo

          Zeker!

  6. Basti

    Ga ik proberen te maken ziet er super uit

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.