...

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

door | jul 7, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

Glutenvrije pasta pesto is zo’n recept wat eigenlijk iedereen wel lust. Toch?! Of je moet niet van pesto houden natuurlijk ;) Ik maak hem met glutenvrije pasta omdat ik anders niet meer functioneer na mijn maaltijd, maar mocht je wel tegen gluten kunnen dan kun je natuurlijk gewone pasta gebruiken. Pasta pesto heeft erg veel smaak dus ik vind het dan altijd lekker om er een frisse salade bij de serveren. Gewoon simpel, met een romige avocado erbij en wat olijfolie.

Heb je wat over? Je weet wat ze zeggen over pasta.. De volgende dag is het nóg lekkerder dus neem dan vooral een portie mee naar werk.

 

Nodig voor twee personen

 • 150 gr (glutenvrije) fusilli
 • 2 el groene pesto
 • 1 avocado
 • 2 handen rucola
 • 1 sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • stuk of 10 cherry tomaten
 • snuf peper
 • 2 x scheut olijfolie (een voor over de salade en een om in te bakken)
 • lekker voor eroverheen: een paar walnoten

 

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

 

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Voor glutenvrije fusilli is dit zo’n 7 minuten.

Snipper de ui, snij de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en tomaat.

Giet de pasta af en schep dit in de koekenpan. Meng de pesto erdoor en breng op smaak met wat peper.

Verdeel de sla over twee borden, breng op smaak met olijfolie en schep de pasta erbij. Top af met de geschilde avocado en walnoten.

 

Geniet!

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Hanneke Bergen

  Hi Bo!

  Ik was gisteren opzoek naar nieuwe inspiratie voor glutenvrije recepten en toen kwam ik terecht op jouw site. Wat een ontzettende lekkere recepten zie ik hier allemaal voorbij komen. Ik heb gisteravond jouw glutenvrije pasta maaltijd gemaakt, ontzettend lekker! Ik ga zeker meer van jouw recepten proberen. Heel leuk om je site te bezoeken, complimenten ;)

  Groetjes Hanneke

  Antwoord
  • Bo

   Wat súper om te horen Hanneke, bedankt voor je lieve comment :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *