...

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

door | jul 7, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

Glutenvrije pasta pesto is zo’n recept wat eigenlijk iedereen wel lust. Toch?! Of je moet niet van pesto houden natuurlijk ;) Ik maak hem met glutenvrije pasta omdat ik anders niet meer functioneer na mijn maaltijd, maar mocht je wel tegen gluten kunnen dan kun je natuurlijk gewone pasta gebruiken. Pasta pesto heeft erg veel smaak dus ik vind het dan altijd lekker om er een frisse salade bij de serveren. Gewoon simpel, met een romige avocado erbij en wat olijfolie.

Heb je wat over? Je weet wat ze zeggen over pasta.. De volgende dag is het nóg lekkerder dus neem dan vooral een portie mee naar werk.

 

Nodig voor twee personen

  • 150 gr (glutenvrije) fusilli
  • 2 el groene pesto
  • 1 avocado
  • 2 handen rucola
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • stuk of 10 cherry tomaten
  • snuf peper
  • 2 x scheut olijfolie (een voor over de salade en een om in te bakken)
  • lekker voor eroverheen: een paar walnoten

 

Glutenvrije pasta pesto met avocado salade

 

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Voor glutenvrije fusilli is dit zo’n 7 minuten.

Snipper de ui, snij de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en tomaat.

Giet de pasta af en schep dit in de koekenpan. Meng de pesto erdoor en breng op smaak met wat peper.

Verdeel de sla over twee borden, breng op smaak met olijfolie en schep de pasta erbij. Top af met de geschilde avocado en walnoten.

 

Geniet!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Hanneke Bergen

    Hi Bo!

    Ik was gisteren opzoek naar nieuwe inspiratie voor glutenvrije recepten en toen kwam ik terecht op jouw site. Wat een ontzettende lekkere recepten zie ik hier allemaal voorbij komen. Ik heb gisteravond jouw glutenvrije pasta maaltijd gemaakt, ontzettend lekker! Ik ga zeker meer van jouw recepten proberen. Heel leuk om je site te bezoeken, complimenten ;)

    Groetjes Hanneke

    Antwoord
    • Bo

      Wat súper om te horen Hanneke, bedankt voor je lieve comment :) Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *