Glutenvrije pasta pesto is zo’n recept wat eigenlijk iedereen wel lust. Toch?! Of je moet niet van pesto houden natuurlijk ;) Ik maak hem met glutenvrije pasta omdat ik anders niet meer functioneer na mijn maaltijd, maar mocht je wel tegen gluten kunnen dan kun je natuurlijk gewone pasta gebruiken. Pasta pesto heeft erg veel smaak dus ik vind het dan altijd lekker om er een frisse salade bij de serveren. Gewoon simpel, met een romige avocado erbij en wat olijfolie.
Heb je wat over? Je weet wat ze zeggen over pasta.. De volgende dag is het nóg lekkerder dus neem dan vooral een portie mee naar werk.
Nodig voor twee personen
- 150 gr (glutenvrije) fusilli
- 2 el groene pesto
- 1 avocado
- 2 handen rucola
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- stuk of 10 cherry tomaten
- snuf peper
- 2 x scheut olijfolie (een voor over de salade en een om in te bakken)
- lekker voor eroverheen: een paar walnoten
Zo maak je het
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Voor glutenvrije fusilli is dit zo’n 7 minuten.
Snipper de ui, snij de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en tomaat.
Giet de pasta af en schep dit in de koekenpan. Meng de pesto erdoor en breng op smaak met wat peper.
Verdeel de sla over twee borden, breng op smaak met olijfolie en schep de pasta erbij. Top af met de geschilde avocado en walnoten.
Geniet!
Hi Bo!
Ik was gisteren opzoek naar nieuwe inspiratie voor glutenvrije recepten en toen kwam ik terecht op jouw site. Wat een ontzettende lekkere recepten zie ik hier allemaal voorbij komen. Ik heb gisteravond jouw glutenvrije pasta maaltijd gemaakt, ontzettend lekker! Ik ga zeker meer van jouw recepten proberen. Heel leuk om je site te bezoeken, complimenten ;)
Groetjes Hanneke
Wat súper om te horen Hanneke, bedankt voor je lieve comment :) Liefs, Bo