Meestal hanteer ik de regel: je mag alles eten wat je wilt, als je het maar met mate eet. Dus een handje chips en niet de hele zak. Met pasta gelden die regels alleen niet voor mij. Gewoonweg omdat het mij niet lukt om een nette kleine portie weg te happen. Ik MOET minimaal twee keer opscheppen om tevreden mijn bord in de vaatwasser te kunnen zetten (die we sinds een half jaar hebben woehoee!), anders blijf ik de hele avond aan die pasta denken.
Voor pasta heb ik dus maar een nieuwe regel bedacht: als je het niet vaak eet, mag je jezelf er best een keer misselijk aan eten ;) En je kunt jezelf ook een beetje voor de gek houden door eerst een berg sla op je bord te leggen en er daarna pasta over heen te scheppen. Zo lijkt het al snel een enorme berg. En Beaufood zou Beaufood niet zijn zonder aangepaste en gezondere versie. Niet super skinny maar wel vers en veel lekkerder dan een ordinair pakje kaassaus!
Nodig voor 2 personen
- 200 gram glutenvrije pasta
- 4 el yoghurt, naturel
- 150 ml slagroom, ongeklopt
- 100 gr geraspte jonge kaas
- 125 gr spekjes
- 200 gram doperwten
- Klein handje verse peterselie
- 2 flinke handen gemengde sla
- 2 scheuten olijfolie
- Snuf peper
- 1 kleine rode ui, in dunne ringetjes
Zo maak je het
Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekjes uit. Als ze knapperig zijn laat je ze even uitlekken op keukenpapier.
Verhit de koekenpan weer en schenk hierin de slagroom, yoghurt en kaas. Spatel de saus rustig door elkaar op laag vuur tot je een egaal mengsel hebt. Als hij wat dik is voeg je gewoon een scheutje water toe en roer je weer tot het een gebonden saus is. Voeg de doperwten toe en bak twee minuten mee.
Breng op smaak met peper. Je kunt eventueel een snuf zou toevoegen, maar denk eraan dat de gebakken spekjes ook een zoutje geven. Je kunt de spekjes als laatste door de saus scheppen of over het gerecht strooien.
Verdeel de sla over twee diepe borden en breng op smaak met een scheutje olijfolie. Schep de pasta erover, een portie kaassaus, de spekjes en top af met verse peterselie en rode ui.
Hasta la pasta!
Je kunt de saus extra lekker maken door er je favo kruiden aan toe te voegen. Denk aan organo, tijm, basilicum of een mix van Italiaanse kruiden. Of vervang de spekjes voor gerookte zalmsnippers. Ook echt heel erg lekker!
0 reacties