...

Glutenvrije pasta met skinny kaassaus en doperwten

Glutenvrije pasta met skinny kaassaus en doperwten

door | mrt 2, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten | 0 Reacties

Meestal hanteer ik de regel: je mag alles eten wat je wilt, als je het maar met mate eet. Dus een handje chips en niet de hele zak. Met pasta gelden die regels alleen niet voor mij. Gewoonweg omdat het mij niet lukt om een nette kleine portie weg te happen. Ik MOET minimaal twee keer opscheppen om tevreden mijn bord in de vaatwasser te kunnen zetten (die we sinds een half jaar hebben woehoee!), anders blijf ik de hele avond aan die pasta denken.

Voor pasta heb ik dus maar een nieuwe regel bedacht: als je het niet vaak eet, mag je jezelf er best een keer misselijk aan eten ;) En je kunt jezelf ook een beetje voor de gek houden door eerst een berg sla op je bord te leggen en er daarna pasta over heen te scheppen. Zo lijkt het al snel een enorme berg. En Beaufood zou Beaufood niet zijn zonder aangepaste en gezondere versie. Niet super skinny maar wel vers en veel lekkerder dan een ordinair pakje kaassaus!

 

Nodig voor 2 personen

  • 200 gram glutenvrije pasta
  • 4 el yoghurt, naturel
  • 150 ml slagroom, ongeklopt
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 125 gr spekjes
  • 200 gram doperwten
  • Klein handje verse peterselie
  • 2 flinke handen gemengde sla
  • 2 scheuten olijfolie
  • Snuf peper
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringetjes

 

 

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekjes uit. Als ze knapperig zijn laat je ze even uitlekken op keukenpapier.

Verhit de koekenpan weer en schenk hierin de slagroom, yoghurt en kaas. Spatel de saus rustig door elkaar op laag vuur tot je een egaal mengsel hebt. Als hij wat dik is voeg je gewoon een scheutje water toe en roer je weer tot het een gebonden saus is. Voeg de doperwten toe en bak twee minuten mee.

Breng op smaak met peper. Je kunt eventueel een snuf zou toevoegen, maar denk eraan dat de gebakken spekjes ook een zoutje geven. Je kunt de spekjes als laatste door de saus scheppen of over het gerecht strooien.

Verdeel de sla over twee diepe borden en breng op smaak met een scheutje olijfolie. Schep de pasta erover, een portie kaassaus, de spekjes en top af met verse peterselie en rode ui.

 

Hasta la pasta!

 

Je kunt de saus extra lekker maken door er je favo kruiden aan toe te voegen. Denk aan organo, tijm, basilicum of een mix van Italiaanse kruiden. Of vervang de spekjes voor gerookte zalmsnippers. Ook echt heel erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer
Gezonde cake met bieten en chocolade

Gezonde cake met bieten en chocolade

Ja - dat lees je goed. Dit is inderdaad een gezonde cake met chocolade én bietjes. Dat klinkt misschien als een vreemde combi maar laat me deze misvatting meteen even rechtzetten: dit is goud! Om te beginnen vind ik het ideaal dat zelfs een zoetig baksel groenten kan...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *