Glutenvrije pasta met salie en pompoensaus

Glutenvrije pasta met salie en pompoensaus

Ik vond het suuuuper leuk toen ik hoorde dat jullie zo enthousiast waren over de zoete aardappel week en dat jullie wel oren hadden naar een pompoen week. So here it is! Een week lang elke dag een lekker recept met pompoen. Het wordt een grote oranje bedoeling hier op de blog haha. En dat is alleen maar goed want net als zoete aardappel barst de pompoen van de voedingsstoffen en kun je er door de zacht zoete smaak onwijs veel gerechten mee maken. Smoothies, stoofpotten, koekjes, cakes, een spread en niet te vergeten overheerlijke pasta sauzen. Zonder gehakt en met een overload aan veggies.

Normaliter gebruik je zo’n 80 gram pasta per persoon, maar ik voeg aan mijn recepten altijd iets minder pasta toe en extra veel gezonde saus. De hoeveelheid van dit recept is eigenlijk ietsje te veel voor twee personen, maar voor twee grote eters precies goed en als je wat over hebt kun je dat de volgende dag opeten als lunch.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 140 gr glutenvrije fusilli
  • 500 gr flespompoen
  • 1 aubergine
  • kleine ui
  • teentje knoflook
  • 300 ml water
  • 1 tl gemberpoeder
  • 40 gr parmazaan + iets extra voor eroverheen
  • 3 takjes verse salie
  • zout & peper naar smaak

 

Glutenvrije pasta met salie en pompoensaus

 

Zo maak je het

Halveer de pompoen en schep de pitten eruit, maar gooi ze niet weg. Snijd de pompoen en de aubergine in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.

Verhit wat kokosolie in een pan (liefst met dikke bodem) en fruit de ui vijf minuutjes aan. Schep de pompoen, knoflook, gemberpoeder en peper & zout erbij en schep even om.  Voeg na weer vijf minuten 300 ml water en de aubergine toe en leg een deksel op de pan. Laat alles zo’n tien tot vijftien minuutjes pruttelen.

Kook ondertussen de fusilli volgens de bereidingswijze al dente gaar en voeg een snuf zout toe aan het water.

Snijd de salie fijn en roer dit door de saus samen met de parmezaan. Houd wat salie achter als garnering. Proef even en voeg naar smaak nog wat gember, peper of zout toe. Voor een gladde saus haal je de staafmixer nog even door de pan.

Giet de pasta af en schep door de saus. Glutenvrije pasta kan nogal breekbaar zijn dus schep alles rustig door elkaar. Verdeel alles over twee borden en sluit af met extra salie en parmezaanse kaas.

 

De pompoenpitten die je overhebt kun je schoon spoelen met water zodat het vruchtvlees eraf is. Rooster de pitten vervolgens in een koekenpan (zonder olie) knapperig op laag vuur. Lekker voor over een salade of als topping op een schaaltje yoghurt

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!