Sinds ik deze glutenvrije sloffenbodem uit de oven toverde ben ik he-le-maal verslaafd aan deze taart. Ik vind deze gevulde koekachtige bodem is ZO lekker en je kunt hem met van alles en nog wat versieren. Bijvoorbeeld met een klassieke topping van aardbeien en slagroom (altijd lekker!) of zoals hieronder: met een luchtige mango-yoghurtroom gemaakt van Griekse yoghurt en verse mango. Echt, YUM. Het is bijna Pasen dus versierde ik hem ook met gekleurde praliné paaseitjes. Helemaal leuk voor op de paastafel :D
Deze glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom kun je prima een dag van te voren maken. Gebruik je gekleurde paaseitjes? Doe die er dan pas op het laatste moment op. Ik deed dat niet en toen waren de kleurtjes helaas een beetje uitgelopen ;)
Dit heb je nodig voor deze glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom
voor de glutenvrije sloffenbodem
- 100 gr boekweitmeel
- 45 gr amandelmeel
- 1 ei (alleen de dooier, het eiwit gebruik je voor de spijs)
- 2 el honing
- 90 gr ongezouten roomboter
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- Voor de spijslaag: 70 gr amandelmeel, 80 gr dadels, 1 eiwit, rasp van een halve biologische citroen
Voor de mango-yoghurtroom
- 250 ml slagroom
- 100 gr Griekse yoghurt – ik gebruikte de Griekse yoghurt van Optimel. Deze is lekker lobbig. Gebruik in ieder geval stevige yoghurt, anders zal de yoghurtroom te vloeibaar worden.
- 1 zakje slagroomversteviger
- 75 gr verse mango
- stuk of 8 gekleurde praliné paaseitjes
Zo maak je het
Begin met de yoghurtroom. Klop de slagroom samen met de slagroomversteviger goed stijf en spatel de Griekse yoghurt erdoor. Schep de yoghurtroom in een spuitzak en leg even in de koelkast. Pureer de mango.
Kneed de ingrediënten voor de bodem met de hand tot een samenhangende bal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en leg een half uurtje in de koelkast.
Maak ondertussen het spijs. Pureer hiervoor (met een staafmixer) het amandelmeel samen met de ontpitte dadels, eiwit en de rasp van een halve citroen.
Verwarm je oven voor op 175 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en zet hierop de sloffenring. Druk het deeg in de sloffenring en zorg voor een opstaand randje van zo’n één cm. Verdeel het spijs voorzichtig over de bodem. Yes, dat is nogal plakkerig :) Maar dit gaat je lukken. Gewoon even je handen (of een lepel) iets nat maken. Bak de slof in 25 minuten gaar en goudbruin.
Haal de bodem uit de oven, laat volledig afkoelen (heel belangrijk) en verwijder daarna de sloffenring. Vul de sloffenbodem met toefjes yoghurtroom, de mango puree en sluit af met de paaseitjes.
Eerlijk. Ziet er fantastisch uit toch? Wacht maar tot je een hap neemt. Eet smakelijk!
Zou je de optimel Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door optimel Griekse yoghurt (vanille smaak) ?
Ja hoor :)
Wooww die is goed gelukt! Bedankt voor het recept