...

Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

door | mrt 31, 2020 | Recepten, Zoetigheden | 3 reacties

Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

Sinds ik deze glutenvrije sloffenbodem uit de oven toverde ben ik he-le-maal verslaafd aan deze taart. Ik vind deze gevulde koekachtige bodem is ZO lekker en je kunt hem met van alles en nog wat versieren. Bijvoorbeeld met een klassieke topping van aardbeien en slagroom (altijd lekker!) of zoals hieronder: met een luchtige mango-yoghurtroom gemaakt van Griekse yoghurt en verse mango. Echt, YUM. Het is bijna Pasen dus versierde ik hem ook met gekleurde praliné paaseitjes. Helemaal leuk voor op de paastafel :D

Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

Deze glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom kun je prima een dag van te voren maken. Gebruik je gekleurde paaseitjes? Doe die er dan pas op het laatste moment op. Ik deed dat niet en toen waren de kleurtjes helaas een beetje uitgelopen ;)

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

voor de glutenvrije sloffenbodem

  • 100 gr boekweitmeel
  • 45 gr amandelmeel
  • 1 ei (alleen de dooier, het eiwit gebruik je voor de spijs)
  • 2 el honing
  • 90 gr ongezouten roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Voor de spijslaag: 70 gr amandelmeel, 80 gr dadels, 1 eiwit, rasp van een halve biologische citroen

Voor de mango-yoghurtroom

  • 250 ml slagroom
  • 100 gr Griekse yoghurt – ik gebruikte de Griekse yoghurt van Optimel. Deze is lekker lobbig. Gebruik in ieder geval stevige yoghurt, anders zal de yoghurtroom te vloeibaar worden.
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 75 gr verse mango
  • stuk of 8 gekleurde praliné paaseitjes

 

Zo maak je het

Begin met de yoghurtroom. Klop de slagroom samen met de slagroomversteviger goed stijf en spatel de Griekse yoghurt erdoor. Schep de yoghurtroom in een spuitzak en leg even in de koelkast. Pureer de mango.

Kneed de ingrediënten voor de bodem met de hand tot een samenhangende bal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en leg een half uurtje in de koelkast.

Maak ondertussen het spijs. Pureer hiervoor (met een staafmixer) het amandelmeel samen met de ontpitte dadels, eiwit en de rasp van een halve citroen.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en zet hierop de sloffenring. Druk het deeg in de sloffenring en zorg voor een opstaand randje van zo’n één cm. Verdeel het spijs voorzichtig over de bodem. Yes, dat is nogal plakkerig :) Maar dit gaat je lukken. Gewoon even je handen (of een lepel) iets nat maken. Bak de slof in 25 minuten gaar en goudbruin.

Haal de bodem uit de oven, laat volledig afkoelen (heel belangrijk) en verwijder daarna de sloffenring. Vul de sloffenbodem met toefjes yoghurtroom, de mango puree en sluit af met de paaseitjes.

Eerlijk. Ziet er fantastisch uit toch? Wacht maar tot je een hap neemt. Eet smakelijk!

Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

Glutenvrije paasslof met mango-yoghurtroom

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Priscilla Brand

    Zou je de optimel Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door optimel Griekse yoghurt (vanille smaak) ?

    Antwoord
  2. Mia

    Wooww die is goed gelukt! Bedankt voor het recept

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *