Glutenvrije mokka bananen cake

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Het werd weer eens tijd voor een lekkere cake :D Dit keer maakte ik er eentje van overrijpe bananen (ze hielden het echt niet langer uit in de fruitschaal), koffie en chocolade.. Podverdorie wat een lekkere combi. Een heerlijke chewy cake gemaakt met glutenvrij meel. Je kunt ook gewoon meel of speltmeel gebruiken met bakpoeder, voor een niet-glutenvrije cake. Eet een lekkere dikke plak als tussendoortje of bij de koffie met een laagje ricotta erover. Of amandelpasta. Of ricotta en amandelpasta ;)

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije mokka bananen cake

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml sterke koffie
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • optioneel: 1 tl espresso poeder voor een extra sterke mokka smaak 

 

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (van zo’n 28 cm) in.

Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de koffie, zonnebloemolie en vanille essence toe. Mix nog even door.

Spatel vervolgens de kokosbloesemsuiker, zelfrijzend bakmeel cacaopoeder, een snuf zout (en eventueel espresso poeder) erdoor.

Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven 35 minuten.

Haal de cake uit de vorm, laat hem afkoelen (liefst op een roostertje) en snijd hem in plakken.

PS. Ik smeerde er een lekkere laag amandelpasta op..

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.