...

Glutenvrije mokka bananen cake

Glutenvrije mokka bananen cake

door | okt 6, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 7 reacties

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Het werd weer eens tijd voor een lekkere cake :D Dit keer maakte ik er eentje van overrijpe bananen (ze hielden het echt niet langer uit in de fruitschaal), koffie en chocolade.. Podverdorie wat een lekkere combi. Een heerlijke chewy cake gemaakt met glutenvrij meel. Je kunt ook gewoon meel of speltmeel gebruiken met bakpoeder, voor een niet-glutenvrije cake. Eet een lekkere dikke plak als tussendoortje of bij de koffie met een laagje ricotta erover. Of amandelpasta. Of ricotta en amandelpasta ;)

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije mokka bananen cake

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml sterke koffie
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • optioneel: 1 tl espresso poeder voor een extra sterke mokka smaak 

 

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (van zo’n 28 cm) in.

Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de koffie, eieren, zonnebloemolie en vanille essence toe. Mix nog even door.

Spatel vervolgens de kokosbloesemsuiker, zelfrijzend bakmeel cacaopoeder, een snuf zout (en eventueel espresso poeder) erdoor.

Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven 35 minuten.

Haal de cake uit de vorm, laat hem afkoelen (liefst op een roostertje) en snijd hem in plakken.

PS. Ik smeerde er een lekkere laag amandelpasta op..

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Marinka van Engeldorp Gastelaars

    Erg lekker! Ook te maken met boekweitmeel/bakpoeder als zelfrijzendbakmeel! Of amandelmeel/ bakpoeder.
    Ik doe er jam op als extraatje ❤

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor het delen van je tips :D

      Antwoord
  2. Mimi

    Hoi hoi! Als je zegt glutenvrije meel, welk soort meel bedoel je dan precies. Welke gebruik jij?

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon basic glutenvrij meel :) Dus geen boekweitmeel of amandelmeel oid. Ik gebruik meestal glutenvrij bloem/meel van AH of Jumbo eigen merk!

      Antwoord
      • Sanne

        Heerlijke cake! Heb ‘m meteen geproefd met een kopje koffie erbij in de zon. Genieten :-)

        Antwoord
        • Bo

          Heerlijk!

  3. Janneke

    Hoi Bo,

    Misschien lees ik er enorm overheen, maar wanneer moeten de eieren erbij? :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *