Het werd weer eens tijd voor een lekkere cake :D Dit keer maakte ik er eentje van overrijpe bananen (ze hielden het echt niet langer uit in de fruitschaal), koffie en chocolade.. Podverdorie wat een lekkere combi. Een heerlijke chewy cake gemaakt met glutenvrij meel. Je kunt ook gewoon meel of speltmeel gebruiken met bakpoeder, voor een niet-glutenvrije cake. Eet een lekkere dikke plak als tussendoortje of bij de koffie met een laagje ricotta erover. Of amandelpasta. Of ricotta en amandelpasta ;)
Dit heb je nodig voor deze glutenvrije mokka bananen cake
- 3 rijpe bananen
- 200 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 50 ml sterke koffie
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- 40 gr cacaopoeder
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 tl vanille essence
- snufje zout
- optioneel: 1 tl espresso poeder voor een extra sterke mokka smaak
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (van zo’n 28 cm) in.
Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de koffie, eieren, zonnebloemolie en vanille essence toe. Mix nog even door.
Spatel vervolgens de kokosbloesemsuiker, zelfrijzend bakmeel cacaopoeder, een snuf zout (en eventueel espresso poeder) erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven 35 minuten.
Haal de cake uit de vorm, laat hem afkoelen (liefst op een roostertje) en snijd hem in plakken.
PS. Ik smeerde er een lekkere laag amandelpasta op..
Erg lekker! Ook te maken met boekweitmeel/bakpoeder als zelfrijzendbakmeel! Of amandelmeel/ bakpoeder.
Ik doe er jam op als extraatje ❤
Bedankt voor het delen van je tips :D
Hoi hoi! Als je zegt glutenvrije meel, welk soort meel bedoel je dan precies. Welke gebruik jij?
Gewoon basic glutenvrij meel :) Dus geen boekweitmeel of amandelmeel oid. Ik gebruik meestal glutenvrij bloem/meel van AH of Jumbo eigen merk!
Heerlijke cake! Heb ‘m meteen geproefd met een kopje koffie erbij in de zon. Genieten :-)
Heerlijk!
Hoi Bo,
Misschien lees ik er enorm overheen, maar wanneer moeten de eieren erbij? :)