Glutenvrije mokka bananen cake

Glutenvrije mokka bananen cake

door | okt 6, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 7 reacties

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Het werd weer eens tijd voor een lekkere cake :D Dit keer maakte ik er eentje van overrijpe bananen (ze hielden het echt niet langer uit in de fruitschaal), koffie en chocolade.. Podverdorie wat een lekkere combi. Een heerlijke chewy cake gemaakt met glutenvrij meel. Je kunt ook gewoon meel of speltmeel gebruiken met bakpoeder, voor een niet-glutenvrije cake. Eet een lekkere dikke plak als tussendoortje of bij de koffie met een laagje ricotta erover. Of amandelpasta. Of ricotta en amandelpasta ;)

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije mokka bananen cake

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml sterke koffie
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • optioneel: 1 tl espresso poeder voor een extra sterke mokka smaak 

 

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (van zo’n 28 cm) in.

Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de koffie, eieren, zonnebloemolie en vanille essence toe. Mix nog even door.

Spatel vervolgens de kokosbloesemsuiker, zelfrijzend bakmeel cacaopoeder, een snuf zout (en eventueel espresso poeder) erdoor.

Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven 35 minuten.

Haal de cake uit de vorm, laat hem afkoelen (liefst op een roostertje) en snijd hem in plakken.

PS. Ik smeerde er een lekkere laag amandelpasta op..

Glutenvrije mokka bananen cake, Glutenvrije cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Marinka van Engeldorp Gastelaars

    Erg lekker! Ook te maken met boekweitmeel/bakpoeder als zelfrijzendbakmeel! Of amandelmeel/ bakpoeder.
    Ik doe er jam op als extraatje ❤

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor het delen van je tips :D

      Antwoord
  2. Mimi

    Hoi hoi! Als je zegt glutenvrije meel, welk soort meel bedoel je dan precies. Welke gebruik jij?

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon basic glutenvrij meel :) Dus geen boekweitmeel of amandelmeel oid. Ik gebruik meestal glutenvrij bloem/meel van AH of Jumbo eigen merk!

      Antwoord
      • Sanne

        Heerlijke cake! Heb ‘m meteen geproefd met een kopje koffie erbij in de zon. Genieten :-)

        Antwoord
        • Bo

          Heerlijk!

  3. Janneke

    Hoi Bo,

    Misschien lees ik er enorm overheen, maar wanneer moeten de eieren erbij? :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.