...

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Een favoriet op veel verjaardagen.. quiches! Warm zijn ze top maar koud zijn ze ook heerlijk, omdat alle smaken dan lekker zijn ingetrokken. De basis is een vulling van ei en yoghurt. Daar voeg je vervolgens zelf je favoriete ingrediënten aan toe. Peer en blauwschimmel, serrano en feta, prei en ham en ga zo maar door.

Ik koos voor een vulling van geitenkaas en verse tijm. Ik HOU van die combinatie. (Ik maak soms zelfs pure chocolade met verse tijm) Om van de quiches echte eyecatchers te maken voeg je wat rauwe biet toe. De smaak van eten begint bij het oog zullen we maar zeggen en bij het zien van deze kleurrijke quiches krijgt iedereen honger, promise :)

Oh, en je hoeft geen deeg te maken voor de korst van de quiches. Ik gebruik gewoon kleine wrapjes die ik in een muffinvorm druk.

 

 

Nodig voor 8 quiches

  • 2 grote glutenvrije wraps – normale wraps werken natuurlijk ook
  • 3 eieren
  • 75 gr magere kwark
  • een kleine rauwe biet, 80 tot 100 gr – in kleine stukjes
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • stuk of 5 takjes verse tijm – en daarvan de blaadjes
  • snuf peper en zout

Materiaal

  • een muffinvorm
  • een ronde uitsteekvorm – dit kan bijvoorbeeld ook een kopje zijn.

 

 

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.

Druk met een vorm rondjes uit de wraps. Duw de rondjes voorzichtig in de muffinvorm. Dit wordt het bakje van de quiche.

Maak de vulling door de eieren los te kloppen met wat peper en zout. Voeg de kwark en de blaadjes tijm toe en roer nog even goed door.Vul elk bakje met een paar eetlepels van de vulling. Sluit af met rode ui, biet en geitenkaas.

Zet de vorm in de oven voor ongeveer 15 minuten. Dit verschilt per oven dus check af en toe even of ze gaar zijn. De quiches moeten stevig worden.

Zijn ze klaar? Laat ze dan even afkoelen nadat ze uit de oven zijn gekomen en haal ze er daarna voorzichtig uit. Dit kan het beste met een theelepel.

 

 

Maak je quiches af door er nog wat tijm overheen te leggen voordat je ze serveert. Zet ze op een mooi rond bord, leg er een paar servetjes bij en geniet! Zijn er nog een paar over? Bewaar die dan in de koelkast en neem ze lekker mee naar werk de volgende dag

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. marjolijn bos

    fantastische recepten (soms wel een beetje zoet, maar dat kun je zelf regelen). Veel vegetarisch, en alternatieven voor deeg. Erg leuk. En groenten een belangrijke plaats , ook fijn.

    Antwoord
    • Bo

      Dank voor je lieve compliment!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *