Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Een favoriet op veel verjaardagen.. quiches! Warm zijn ze top maar koud zijn ze ook heerlijk, omdat alle smaken dan lekker zijn ingetrokken. De basis is een vulling van ei en yoghurt. Daar voeg je vervolgens zelf je favoriete ingrediënten aan toe. Peer en blauwschimmel, serrano en feta, prei en ham en ga zo maar door.

Ik koos voor een vulling van geitenkaas en verse tijm. Ik HOU van die combinatie. (Ik maak soms zelfs pure chocolade met verse tijm) Om van de quiches echte eyecatchers te maken voeg je wat rauwe biet toe. De smaak van eten begint bij het oog zullen we maar zeggen en bij het zien van deze kleurrijke quiches krijgt iedereen honger, promise :)

Oh, en je hoeft geen deeg te maken voor de korst van de quiches. Ik gebruik gewoon kleine wrapjes die ik in een muffinvorm druk.

 

 

Nodig voor 8 quiches

  • 2 grote glutenvrije wraps – normale wraps werken natuurlijk ook
  • 3 eieren
  • 75 gr magere kwark
  • een kleine rauwe biet, 80 tot 100 gr – in kleine stukjes
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • stuk of 5 takjes verse tijm – en daarvan de blaadjes
  • snuf peper en zout

Materiaal

  • een muffinvorm
  • een ronde uitsteekvorm – dit kan bijvoorbeeld ook een kopje zijn.

 

 

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.

Druk met een vorm rondjes uit de wraps. Duw de rondjes voorzichtig in de muffinvorm. Dit wordt het bakje van de quiche.

Maak de vulling door de eieren los te kloppen met wat peper en zout. Voeg de kwark en de blaadjes tijm toe en roer nog even goed door.Vul elk bakje met een paar eetlepels van de vulling. Sluit af met rode ui, biet en geitenkaas.

Zet de vorm in de oven voor ongeveer 15 minuten. Dit verschilt per oven dus check af en toe even of ze gaar zijn. De quiches moeten stevig worden.

Zijn ze klaar? Laat ze dan even afkoelen nadat ze uit de oven zijn gekomen en haal ze er daarna voorzichtig uit. Dit kan het beste met een theelepel.

 

 

Maak je quiches af door er nog wat tijm overheen te leggen voordat je ze serveert. Zet ze op een mooi rond bord, leg er een paar servetjes bij en geniet! Zijn er nog een paar over? Bewaar die dan in de koelkast en neem ze lekker mee naar werk de volgende dag

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!