...

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Een favoriet op veel verjaardagen.. quiches! Warm zijn ze top maar koud zijn ze ook heerlijk, omdat alle smaken dan lekker zijn ingetrokken. De basis is een vulling van ei en yoghurt. Daar voeg je vervolgens zelf je favoriete ingrediënten aan toe. Peer en blauwschimmel, serrano en feta, prei en ham en ga zo maar door.

Ik koos voor een vulling van geitenkaas en verse tijm. Ik HOU van die combinatie. (Ik maak soms zelfs pure chocolade met verse tijm) Om van de quiches echte eyecatchers te maken voeg je wat rauwe biet toe. De smaak van eten begint bij het oog zullen we maar zeggen en bij het zien van deze kleurrijke quiches krijgt iedereen honger, promise :)

Oh, en je hoeft geen deeg te maken voor de korst van de quiches. Ik gebruik gewoon kleine wrapjes die ik in een muffinvorm druk.

 

 

Nodig voor 8 quiches

  • 2 grote glutenvrije wraps – normale wraps werken natuurlijk ook
  • 3 eieren
  • 75 gr magere kwark
  • een kleine rauwe biet, 80 tot 100 gr – in kleine stukjes
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • stuk of 5 takjes verse tijm – en daarvan de blaadjes
  • snuf peper en zout

Materiaal

  • een muffinvorm
  • een ronde uitsteekvorm – dit kan bijvoorbeeld ook een kopje zijn.

 

 

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.

Druk met een vorm rondjes uit de wraps. Duw de rondjes voorzichtig in de muffinvorm. Dit wordt het bakje van de quiche.

Maak de vulling door de eieren los te kloppen met wat peper en zout. Voeg de kwark en de blaadjes tijm toe en roer nog even goed door.Vul elk bakje met een paar eetlepels van de vulling. Sluit af met rode ui, biet en geitenkaas.

Zet de vorm in de oven voor ongeveer 15 minuten. Dit verschilt per oven dus check af en toe even of ze gaar zijn. De quiches moeten stevig worden.

Zijn ze klaar? Laat ze dan even afkoelen nadat ze uit de oven zijn gekomen en haal ze er daarna voorzichtig uit. Dit kan het beste met een theelepel.

 

 

Maak je quiches af door er nog wat tijm overheen te leggen voordat je ze serveert. Zet ze op een mooi rond bord, leg er een paar servetjes bij en geniet! Zijn er nog een paar over? Bewaar die dan in de koelkast en neem ze lekker mee naar werk de volgende dag

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. marjolijn bos

    fantastische recepten (soms wel een beetje zoet, maar dat kun je zelf regelen). Veel vegetarisch, en alternatieven voor deeg. Erg leuk. En groenten een belangrijke plaats , ook fijn.

    Antwoord
    • Bo

      Dank voor je lieve compliment!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *