...

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

Een favoriet op veel verjaardagen.. quiches! Warm zijn ze top maar koud zijn ze ook heerlijk, omdat alle smaken dan lekker zijn ingetrokken. De basis is een vulling van ei en yoghurt. Daar voeg je vervolgens zelf je favoriete ingrediënten aan toe. Peer en blauwschimmel, serrano en feta, prei en ham en ga zo maar door.

Ik koos voor een vulling van geitenkaas en verse tijm. Ik HOU van die combinatie. (Ik maak soms zelfs pure chocolade met verse tijm) Om van de quiches echte eyecatchers te maken voeg je wat rauwe biet toe. De smaak van eten begint bij het oog zullen we maar zeggen en bij het zien van deze kleurrijke quiches krijgt iedereen honger, promise :)

Oh, en je hoeft geen deeg te maken voor de korst van de quiches. Ik gebruik gewoon kleine wrapjes die ik in een muffinvorm druk.

 

 

Nodig voor 8 quiches

  • 2 grote glutenvrije wraps – normale wraps werken natuurlijk ook
  • 3 eieren
  • 75 gr magere kwark
  • een kleine rauwe biet, 80 tot 100 gr – in kleine stukjes
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • stuk of 5 takjes verse tijm – en daarvan de blaadjes
  • snuf peper en zout

Materiaal

  • een muffinvorm
  • een ronde uitsteekvorm – dit kan bijvoorbeeld ook een kopje zijn.

 

 

Glutenvrije mini quiches met geitenkaas en tijm

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.

Druk met een vorm rondjes uit de wraps. Duw de rondjes voorzichtig in de muffinvorm. Dit wordt het bakje van de quiche.

Maak de vulling door de eieren los te kloppen met wat peper en zout. Voeg de kwark en de blaadjes tijm toe en roer nog even goed door.Vul elk bakje met een paar eetlepels van de vulling. Sluit af met rode ui, biet en geitenkaas.

Zet de vorm in de oven voor ongeveer 15 minuten. Dit verschilt per oven dus check af en toe even of ze gaar zijn. De quiches moeten stevig worden.

Zijn ze klaar? Laat ze dan even afkoelen nadat ze uit de oven zijn gekomen en haal ze er daarna voorzichtig uit. Dit kan het beste met een theelepel.

 

 

Maak je quiches af door er nog wat tijm overheen te leggen voordat je ze serveert. Zet ze op een mooi rond bord, leg er een paar servetjes bij en geniet! Zijn er nog een paar over? Bewaar die dan in de koelkast en neem ze lekker mee naar werk de volgende dag

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. marjolijn bos

    fantastische recepten (soms wel een beetje zoet, maar dat kun je zelf regelen). Veel vegetarisch, en alternatieven voor deeg. Erg leuk. En groenten een belangrijke plaats , ook fijn.

    Antwoord
    • Bo

      Dank voor je lieve compliment!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *