Glutenvrije kaneel apfelstrudel

Glutenvrije kaneel apfelstrudel

door | dec 1, 2019 | Recepten | 5 reacties

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Apfelstrudel doet me denken aan vroeger toen ik nog thuis woonde. Mijn mams en ik waren zó gek op dit warme appelgebak uit de oven. Er lag altijd wel een bevroren apfelstrudel in de vriezer die we dan vaak ’s avonds afbakten en aten met een bolletje vanille ijs en slagroom. Heeeerlijk. Aangezien het eeuwen geleden is dat ik apfelstrudel at, besloot ik van de week aan de slag te gaan met een gezondere en zelfgemaakte variant.

Ik wilde het bladerdeeg from scratch maken (van havermout), maar omdat het juiste recept nog niet uit mijn handen is gekomen gebruik ik in dit recept kant en klaar bladerdeeg. Glutenvrij in dit geval, maar je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken. Bladerdeeg maken is op zich niet heel moeilijk, maar in alle bestaande recepten die ik vond moet je het deeg tien keer uitrollen, een uur in de koelkast laten rusten en vervolgens weer doorkneden etc. Als je ’s avonds zin hebt in een lekker stuk strudel heb je daar natuurlijk precies geen zin in ;) Hieronder vind je daarom mijn easy peasy recept voor een heerlijke glutenvrije kaneel apfelstrudel!

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije kaneel apfelstrudel

 • 6 plakjes glutenvrij bladerdeeg – 270 gr
 • 2 kleine appels
 • 40 gr rozijnen
 • 1 el kokosbloesemsuiker
 • 1 el custardpoeder
 • 1 el havermout
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 1 klein ei
 • optioneel: poedersuiker en lobbig geklopte slagroom voor erop

 

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten
Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.

Verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appelblokjes met de kaneel, kokosbloesemsuiker, custardpoeder en rozijnen.

Kneed de vellen bladerdeeg tot één bol en rol vervolgens met een deegroller uit tot een langwerpige plak. Strooi wat havermout in het midden.  Snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg, zoals op de foto.

Verdeel het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg. Vouw vervolgens de reepjes bladerdeeg om en om naar het midden (zie foto). Besmeer de apfelstrudel als laatst met losgeklopt ei, schuif hem voorzichtig op de ovenplaat en bak hem in 20 tot 25 minuten gaar en mooi goudbruin.

Serveer de glutenvrije strudel warm of koud. Extra lekker (en vooral mooi) met een klein snufje poedersuiker! En slagroom natuurlijk..

Glutenvrije kaneel apfelstrudel, Zelf apfelstruden maken, Gezondere apfelstrudel, Warm appelgebak oven recept, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. J.M. Veldhuyzen

  Dank je Bo, lijkt me heerlijk en eenvoudig om te maken.
  Ook ben ik blij dat zoveel jongeren met gezonde voeding bezig zijn.
  Ja, ik ben al wat jaartjes met pensioen en werd er vroeger meewarig op aangekeken.
  Groetjes Joke

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Joke! Ja bizar he hoe dat allemaal veranderd.. Mijn moeder werd vroeger ook vaak raar aangekeken als ze het had over biologische voeding en dergelijke :)

   Antwoord
 2. Rachel

  Dat ziet er heel goed uit zeg, ik heb gelijk dit recept opgeslagen :)

  Thanks for sharing

  Antwoord
  • Irene Hulsebosch

   De havermout gaat ook door het appelmengsel neem ik aan?

   Antwoord
   • Bo

    Nope, dat strooi je over de bodem voordat je het appelmengsel erover verdeeld :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.