Smeuïge kaasbroodjes uit de pan

Smeuïge kaasbroodjes uit de pan

Ohh jongens ik ben ZO verwend gister met pakjesavond! Naast het prachtige boek Green Kitchen Travels dat ik cadeau kreeg, heeft mijn lootje me ook nog eens aan het huilen gekregen. Ik sta elk jaar weer versteld van onze dichtkunsten. Ik heb echt ontzettend genoten en stiekem baalde ik wel een beetje dat ik niet mee naar de stad kon, omdat ik er vroeg uit moest maaar.. Nu ik hier zo fris en fruitig zit ben ik er toch wel blij mee ;) Vanavond weer nieuwe kansen!

Dit recept is geen culinair hoogstandje maar wel pure nostalgie. Ik had ze jarenlang niet meer gegeten en ineens dacht ik er weer aan. Smeuïge warme kaasbroodjes uit de pan.. Perfect voor een zaterdagmiddag als deze. Ik gebruik glutenvrije broodjes omdat ik niet zo lekker ga op gluten, maar kies jij vooral elk soort brood dat je lekker lijkt. Alles kan, van een dikke plak speltbrood tot een snee desembrood.

 

Smeuïge kaasbroodjes uit de pan

 

 

 

Nodig voor 2 broodjes

  • 4 sneetjes brood
  • 2 plakken jonge kaas
  • flinke scheut amandelmelk
  • kokosvet om in te bakken

 

Zo maak je ze

Neem een koekenpan en verwarm hierin wat kokosvet.

Schenk wat amandelmelk in een diep bord. Leg de plakken kaas op twee sneetjes en sluit af met de andere. Leg de broodjes om en om in de amandelmelk tot ze zichzelf hebben volgezogen.

Bak ze aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur laag en probeer de broodjes niet meteen heen en weer te schuiven, anders schuif je ze van elkaar. Gewoon lekker een half minuutje laten bakken, omkeren en klaar!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.