...

Glutenvrije frambozen shortcake

Glutenvrije frambozen shortcake

door | jul 25, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Op Facebook vroeg ik een paar dagen geleden naar jullie favoriete tussendoortjes. Houden jullie van chocolade, fruit, cakes, snack repen, hartige muffins? Het antwoord was ALLES. Kom maar door met al die gezonde tussendoortjes! En omdat het zomer is ging ik gister aan de slag met frambozen. Ik wilde met maar een paar ingrediënten en zo min mogelijk inspanning een zo lekker mogelijke cake maken.

EN DAT IS GELUKT :D Het werd een glutenvrije frambozen shortcake, beter bekend als een zachte koek met een kruimelige structuur. Hij is ook nog eens geschikt voor vegan girls onder ons want er komt nog geen ei aan te pas. Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden!

Psst.. Let me know via Beaufood op Insta, Facebook of snapchat. Vind ik leuk :)

 

Dit heb je nodig een kleine shortcake / 9 stukjes

 • 120 gr havermout
 • 100 gr amandelmeel
 • 150 gr frambozen
 • 3 el agave siroop
 • 1/2 el bakpoeder

 

Glutenvrije frambozen shortcake

 

Zo maak je het

Neem een grote schaal en kneed hierin de ingrediënten tot een samenhangend deeg. Houd een stuk of vier frambozen achter als garnering. Proef even en voeg naar smaak nog wat agave toe.

Beleg een bakplaat met bakpapier en vorm met je handen een vierkante cake van het deeg van zo’n drie centimeter dik. Halveer de frambozen en verdeel ze over de cake.

Verwarm de oven op 180 graden en bak de shorttcake in tien tot vijftien minuten gaar. Hoe langer je hem in de oven laat, hoe knapperiger de bovenkant wordt terwijl de binnenkant lekker smeuïg blijft.

 

Je kunt de frambozen shortcake een weekje bewaren in een goed afgesloten bak. Meer mensen in huis die mee willen snoepen van dit gezonde tussendoortje? Verdubbel dan het recept

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Kim

  Ik heb het taartje gemaakt maar heb een vraagje… Bij mij was het taartje lang niet gaar binnen 15 min. op 180 gr. Heb ’em geloof ik meer dan 20 min. in de oven gehad met als resultaat een verbrand zijkantje en een niet gare bovenkant. Wat doe ik fout?!

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Kim, elke oven verschilt en het kan daardoor zijn dat hij er bij jou wat langer in moet. Het is de bedoeling dat de buitenkant van de koek stevig is en de binnenkant lekker smeuïg! Liefs en ik hoop dat hij je gesmaakt heeft :)

   Antwoord
   • Kim

    Hij is heerlijk! Beetje kijken nog hoe lang hij er precies in moet maar ga ’em zeker nog een keer maken!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *