Glutenvrije dadel-perenmuffins van kokosmeel

Muffins van kokosmeel

Cakejes bakken staat toch wel echt bovenaan mijn lijstje van ontspanning. Live concert van Sam Smith op, theetje erbij en heel hard meebrullen terwijl je beslag snoept. En dan geen normaal beslag (natuurlijk) maar net even iets anders. Beslag van kokosmeel! Kokosmeel is namelijk glutenvrij en bevat erg weinig caloriën, maar is wel rijk aan vezels. Gezonde vervanger van tarwebloem dus.

Mijn vriendinnetje heeft een eigen notenkraam (De Utrechtse Notenhandel) en dat is echt fantastisch, want zij brengt me op de hoogte van de laatste trends. Ze verkopen niet alleen noten maar nog heel veel meer op het gebied van zaden, kruiden, honing en diverse meelsoorten waaronder kokosmeel. So yes, i can eat my heart out.  

Ik moet zeggen dat kokosmeel wel echt super lekker is. Het heeft wel een andere structuur dan andere meelsoorten en de verhoudingen zijn anders, dus het was even vogelen. De derde keer was scheepsrecht!

 

IMG_1377

 

Nodig voor 8 muffins

  • 40 gram kokosmeel
  • 60 gram dadelstroop
  • 4 eieren
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder (of gewone bakpoeder)
  • 1/2 peer in hele kleine stukjes

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet een muffinbakvorm in of zet papieren vormpjes klaar.

Smelt de kokosolie en mix dit daarna (met een mixer!) samen met de eieren en de dadelstroop even kort door elkaar.

Voeg het kokosmeel en het bakpoeder toe en mix nog een keer, niet te lang.

Vul de vormpjes met het beslag en top af met kleine stukjes peer. Zet in de oven voor 25/30 minuten.

Laat ze even goed afkoelen wanneer ze uit de oven komen!

Print Friendly, PDF & Email
6 Comments
  1. Ik heb ook eens iets met kokosmeel gemaakt, maar net als amandelmeel is het heel droog/korrelige structuur. Ik zou het dus mixen met een ander soort meel. Het bevat trouwens in verhouding met andere meelsoorten wel meer calorieën.

    1. Hoi Nadine, dat klopt! Kokosmeel is net als amandelmeel wat korrelig. Maar in vergelijking met amandelmeel bevat kokosmeel (bijna de helft) minder aan calorieën en is het aantal calorieën zo goed als gelijk aan bijvoorbeeld tarwe of speltmeel. Ik gebruik deze meelsoorten echter niet graag omdat er gluten inzitten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.