Cakejes bakken staat toch wel echt bovenaan mijn lijstje van ontspanning. Live concert van Sam Smith op, theetje erbij en heel hard meebrullen terwijl je beslag snoept. En dan geen normaal beslag (natuurlijk) maar net even iets anders. Beslag van kokosmeel! Kokosmeel is namelijk glutenvrij en bevat erg weinig caloriƫn, maar is wel rijk aan vezels. Gezonde vervanger van tarwebloem dus.
Mijn vriendinnetje heeft een eigen notenkraam (De Utrechtse Notenhandel) en dat is echt fantastisch, want zij brengt me op de hoogte van de laatste trends. Ze verkopen niet alleen noten maar nog heel veel meer op het gebied van zaden, kruiden, honing en diverse meelsoorten waaronder kokosmeel. So yes, i can eat my heart out. Ā
Ik moet zeggen dat kokosmeel wel echt super lekker is. Het heeft wel een andere structuur dan andere meelsoorten en de verhoudingen zijn anders, dus het was even vogelen. De derde keer was scheepsrecht!
Ā
Ā
Nodig voor 8 muffins
- 40 gram kokosmeel
- 60 gram dadelstroop
- 4 eieren
- 60 ml gesmolten kokosolie
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (of gewone bakpoeder)
- 1/2 peer in hele kleine stukjes
Ā
Zo maak je ze
Verwarm je oven voor op 175 graden.Ā Vet een muffinbakvorm in of zet papieren vormpjes klaar.
Smelt de kokosolie en mix dit daarna (met een mixer!) samen met de eieren en de dadelstroop even kort door elkaar.
Voeg het kokosmeel en het bakpoeder toe en mix nog een keer, niet te lang.
Vul de vormpjes met het beslag en top af met kleine stukjes peer. Zet in de oven voor 25/30 minuten.
Laat ze even goed afkoelen wanneer ze uit de oven komen!
De muffins zijn heerlijk:) wellicht nog net iets lekkerder met wat speculaaskruiden!
Voor de volgende keerā¦..
Dank voor dit lekkere receptš
De muffins zijn aardig gelukt. Alleen ik proef af en toe een pepersmaak. Waar kan dat aan liggen.
Hmmm een pepersmaak? GƩƩn idee. Misschien heeft de peer perongeluk een snuf peper over zich heen gehad?:D
Wat lekker!
Ik heb nog wat kokosmeel, maar geen idee wat ik ermee moet doen..
Laat ik deze muffins maar maken ;)!
Liefs
Dit recept komt dan goed van pas inderdaad! Ben benieuwd hoe je ze vindt :)
Ik heb ook eens iets met kokosmeel gemaakt, maar net als amandelmeel is het heel droog/korrelige structuur. Ik zou het dus mixen met een ander soort meel. Het bevat trouwens in verhouding met andere meelsoorten wel meer calorieƫn.
Hoi Nadine, dat klopt! Kokosmeel is net als amandelmeel wat korrelig. Maar in vergelijking met amandelmeel bevat kokosmeel (bijna de helft) minder aan calorieƫn en is het aantal calorieƫn zo goed als gelijk aan bijvoorbeeld tarwe of speltmeel. Ik gebruik deze meelsoorten echter niet graag omdat er gluten inzitten.