...

Glutenvrije dadel-perenmuffins van kokosmeel

Glutenvrije dadel-perenmuffins van kokosmeel

door | mrt 13, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 7 reacties

Muffins van kokosmeel

Cakejes bakken staat toch wel echt bovenaan mijn lijstje van ontspanning. Live concert van Sam Smith op, theetje erbij en heel hard meebrullen terwijl je beslag snoept. En dan geen normaal beslag (natuurlijk) maar net even iets anders. Beslag van kokosmeel! Kokosmeel is namelijk glutenvrij en bevat erg weinig caloriën, maar is wel rijk aan vezels. Gezonde vervanger van tarwebloem dus.

Mijn vriendinnetje heeft een eigen notenkraam (De Utrechtse Notenhandel) en dat is echt fantastisch, want zij brengt me op de hoogte van de laatste trends. Ze verkopen niet alleen noten maar nog heel veel meer op het gebied van zaden, kruiden, honing en diverse meelsoorten waaronder kokosmeel. So yes, i can eat my heart out.  

Ik moet zeggen dat kokosmeel wel echt super lekker is. Het heeft wel een andere structuur dan andere meelsoorten en de verhoudingen zijn anders, dus het was even vogelen. De derde keer was scheepsrecht!

 

IMG_1377

 

Nodig voor 8 muffins

  • 40 gram kokosmeel
  • 60 gram dadelstroop
  • 4 eieren
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder (of gewone bakpoeder)
  • 1/2 peer in hele kleine stukjes

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet een muffinbakvorm in of zet papieren vormpjes klaar.

Smelt de kokosolie en mix dit daarna (met een mixer!) samen met de eieren en de dadelstroop even kort door elkaar.

Voeg het kokosmeel en het bakpoeder toe en mix nog een keer, niet te lang.

Vul de vormpjes met het beslag en top af met kleine stukjes peer. Zet in de oven voor 25/30 minuten.

Laat ze even goed afkoelen wanneer ze uit de oven komen!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Corien Beekers

    De muffins zijn heerlijk:) wellicht nog net iets lekkerder met wat speculaaskruiden!
    Voor de volgende keer…..
    Dank voor dit lekkere recept😃

    Antwoord
  2. Sandra

    De muffins zijn aardig gelukt. Alleen ik proef af en toe een pepersmaak. Waar kan dat aan liggen.

    Antwoord
    • Bo

      Hmmm een pepersmaak? Géén idee. Misschien heeft de peer perongeluk een snuf peper over zich heen gehad?:D

      Antwoord
  3. Sanne

    Wat lekker!
    Ik heb nog wat kokosmeel, maar geen idee wat ik ermee moet doen..
    Laat ik deze muffins maar maken ;)!
    Liefs

    Antwoord
    • Bo

      Dit recept komt dan goed van pas inderdaad! Ben benieuwd hoe je ze vindt :)

      Antwoord
  4. Nadine

    Ik heb ook eens iets met kokosmeel gemaakt, maar net als amandelmeel is het heel droog/korrelige structuur. Ik zou het dus mixen met een ander soort meel. Het bevat trouwens in verhouding met andere meelsoorten wel meer calorieën.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Nadine, dat klopt! Kokosmeel is net als amandelmeel wat korrelig. Maar in vergelijking met amandelmeel bevat kokosmeel (bijna de helft) minder aan calorieën en is het aantal calorieën zo goed als gelijk aan bijvoorbeeld tarwe of speltmeel. Ik gebruik deze meelsoorten echter niet graag omdat er gluten inzitten.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *