...

glutenvrije chocoladepannenkoeken

glutenvrije chocoladepannenkoeken

door | mrt 24, 2015 | Ontbijt, Recepten | 3 reacties

Glutenvrije pannenkoeken recept

Tjah, wat moet je hier over vertellen? Chocoladepannenkoeken zijn natuurlijk gewoon fantastisch. Ze zijn glutenvrij omdat het beslag van boekweitmeel is gemaakt en tevens lactosevrij doordat ik geen melk, maar water gebruikte. Al kunnen ze ook prima met melk gemaakt worden!

Je kunt eindeloos variƫren met de vulling. Ik nam volle kwark en maakte een snelle homemade frambozenjam. Maar je kunt ook kaas, spek of paprika meebakken of gewoon ouderwets besmeren met (dadel)stroop of honing. Je kunt er trouwens ook een banaan of ander fruit inwikkelen en meenemen voor onderweg. Gebruik de honing daarbij niet al te enthousiast, want voordat je het weet zit je helemaal onder. Ik spreek uit ervaring ;)

Ā 

Glutenvrije pannenkoeken receptIngrediënten      voor 8 pannenkoeken

  • 150 gr boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 300 ml water (of melk)
  • Scheut honing
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • optioneel: 1 el bakpoeder om je pancakes extra luchtig te maken
  • kokosvet om in te bakken

Vulling

  • een paar el volle kwark
  • een paar el frambozenjam. Dit maak je simpelweg zelf door een pakje (diepvries)frambozen fijn te prakken samen met een el honing.
  • cacaonibs voor de topping

Ā 

Chocoladepannenkoeken

Ā 

Zo maak je ze

Maak het beslag door de ingrediƫnten goed door elkaar te spatelen met een garde.

Verhit daarna een klein klontje kokosvet in een koekenpan en wacht tot deze goed warm is.

Schep een grote lepel beslag (ik gebruik altijd een pollepel) in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. 1 a 2 minuutjes per kant is meestal al goed.

Vul je pannenkoeken met je favoriete lekkers en geniet ervan!

Ā 

image

Ā 

Ā 

Pannenkoeken zijn ookĀ helemaal Beau-to-go proof. Bewaar wat pannenkoeken, vul ze, rol ze in een stuk folie en neem voor onderweg als gezonde snack of supersnelle lunch

Ā 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker:Ā 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Manouk

    Kan ik ook havermeel gebruiken? Ik ga bijna verhuizen dus wil geen nieuwe dingen meer in huis halen.. Lijkt me heerlijk, vooral met wat banaan! Bedankt voor het lekkere recept! Heb gisteren je blog ontdekt en ben er heeeel blij mee hihi

    Antwoord
    • Bo

      Wat lief, bedankt! Er staat ook een recept voor havermoutpannenkoeken op beaufood.nl :) Je vindt ze bij ontbijt of bij de zoekterm pannenkoeken. Liefs

      Antwoord
  2. fany van hemelen

    Waw, ga ik ook eens maken, havermoutpannnkoekjes ken ik en vind ik lekkker maar chocoladepannenkoeken dat moet helemaal te gek zijn!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *