Glutenvrije chocolade noten muffins

Chocolade noten muffins van havermout

Gezonde en glutenvrije muffins van chocolade en noten? Yes please! Met een beetje Beaufood creativiteit en gezonde ingrediënten als havermout, yoghurt en banaan maak je zelf heel makkelijk een gezonde variant op ongezonde choco muffins die bol staan van de suiker. Ja, ze smaken ietsje anders maar dit komt omdat ze gezoet zijn met banaan en honing. Er komt geen grammetje geraffineerde suiker aan te pas en door de vezels in de havermout zit je er lekker lang vol van.

Een bijzonder ingrediënt zijn de adzuki kiemen. Deze kiemen zijn afkomstig uit China en Japan en is familie van de sojaboon.  De adzuki kiem is goed voor je spijsvertering en is een goede bron van vitamine C. De nootachtige smaak past perfect bij chocolade en is dus een super lekkere toevoeging in deze muffins. Eet een muffin als tussendoortje of serveer er een als toetje met kwark en extra cacao nibs of nootjes.

 

Chocolade noten muffins van havermout

 

 

Dit heb je nodig voor 10 muffins

  • 100 gr havermeel – vermaal havermout fijn tot meel in je blender
  • 90 gr glutenvrij bloem – als je niet gevoelig bent voor gluten kan gewone bloem natuurlijk ook
  • 50 gr adzuki kiemen – als je ze niet kunt vinden vervang je ze door een klein handje hazelnoten
  •  180 ml yoghurt
  • 40 gr honing
  • 2 rijpe bananen – hoe rijper de banaan, hoe zoeter de muffins
  • 4 kleine eitjes
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml olijfolie
  • 50 gr chocolade – zo puur mogelijk en in stukjes

 

Chocolade noten muffins van havermout

 

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een grote kom en mix met een garde alle ingrediënten behalve de stukjes chocolade tot een glad beslag.

Vet een muffinvorm in met wat olijfolie of kokosvet of zet er vormpjes in. Schep bolletjes van het beslag in de muffin vorm en druk in elke gevulde cup in het midden een stukje chocolade.

Zet de vorm minimaal 20 minuten in het midden van de oven. De muffins zijn klaar als ze een beetje terugveren wanneer je er op drukt.

 

Chocolade noten muffins van havermout

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment
  1. Hoi,

    Ik heb ondertussen al een paar gerechtjes van jou gemaakt en ze smaken telkens overheerlijk! Vanavond wou ik graag deze muffins maken maar ik had hierbij nog een vraag: In je recept zeg je dat alle ingrediënten buiten de chocolade gemengd moeten worden. Eens het beslag dan in de vormpjes zit voeg je in het midden een stukje chocolade toe. Moet je dan op voorhand geen chocolade mengen met het beslag? Of toch? Op de foto heeft het beslag al een mooie chocoladekleur. Indien het toch al gemengd moet worden: vermaal je dan eerst de chocolade in de blender om vervolgens onder het beslag te mengen?

    Bedankt voor je antwoord!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.