Glutenvrije chocolade brownie

Glutenvrije chocolade brownie

door | nov 10, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Ik kan hier lang of kort over schrijven maar eigenlijk moet je gewoon meteen de keuken in om deze glutenvrije chocolade brownie te maken. Hij is namelijk echt overheerlijk én snel te bereiden. Een echte chocolade brownie maar dan zonder boter, suiker en gluten. Yum!

Dit recept is voor een mini taartvormpje waaruit je 8 kleine stukjes kunt snijden. Ze zijn misschien petit, maar daarnaast ook vrij machtig dus voor mij was dit een perfecte maat. En anders neem je gewoon lekker twee stukjes ;) Als je de ingrediënten verviervoudigt kun je er een normaal brownie bakblik mee vullen.

Nodig voor een mini glutenvrije chocolade brownie

  • 60 gram dadels van goede kwaliteit – dat wil zeggen zacht en groot, niet de kleinere harde variant
  • 25 gram amandelmeel
  • 15 gram rauwe cacao
  • 25 gram courgette – geraspt of in hele kleine snippers gesneden
  • 1 ei
  • 50 gram kokosvet – gesmolten tot olie
  • 1 eetlepel honing – het liefst een crèmeachtige honing, zoals koolzaadhoning
  • 1 kleine theelepel bakpoeder


 


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul een kommetje met warm water en week hierin de ontpitte dadels voor ongeveer 5 minuten.

Mix met een staafmixer of in een blender de dadels, het ei, de honing en kokosolie. Schep vervolgens het amandelmeel, de cacao, courgette en het bakpoeder door dit mengsel. Bekleed het mini taartvormpje met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje kokosvet.

Zet in de oven voor 30 a 35 minuten.

 

Courgette in een brownie? Doen! Wanneer je groenten zoals courgette, wortel of biet toevoegt aan het recept blijft het lekker smeuïg en je voegt ook nog eens meer voedingsstoffen toe

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Hilde

    Jummie! Net gemaakt, had geen courgette in huis maar wel rode bietjes, daarmee gaat het ook heel goed en smaakt super.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Hilde, wat een goed idee om bietjes te gebruiken! Ga ik snel een keer proberen :)

      Antwoord
  2. Marjan

    Hoi Bo,

    Wat een lekker taartje!! En nog eens super makkelijk te maken ook!
    Ik had ‘m iets aangepast met wat minder dadels(50 gr) en honing(1/2 el) en ook wat minder kokosolie(40gr). Ik eet redelijk suikervrij, dus was het voor mij zoet genoeg. :)
    Dit smeuïge chocoladetaartje ga ik zeker vaker maken, dank je wel voor het delen!

    Antwoord
    • Bo

      Wat leuk om te horen Marjan, bedankt voor je lieve reactie :)

      Antwoord
  3. mariska

    Makkelijk, niet te duur kwa ingredienten en HEERLIJK !

    Antwoord
    • Bo

      Fijn om te horen Mariska! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.