...

Glutenvrije chocolade brownie

Glutenvrije chocolade brownie

door | nov 10, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Ik kan hier lang of kort over schrijven maar eigenlijk moet je gewoon meteen de keuken in om deze glutenvrije chocolade brownie te maken. Hij is namelijk echt overheerlijk én snel te bereiden. Een echte chocolade brownie maar dan zonder boter, suiker en gluten. Yum!

Dit recept is voor een mini taartvormpje waaruit je 8 kleine stukjes kunt snijden. Ze zijn misschien petit, maar daarnaast ook vrij machtig dus voor mij was dit een perfecte maat. En anders neem je gewoon lekker twee stukjes ;) Als je de ingrediënten verviervoudigt kun je er een normaal brownie bakblik mee vullen.

Nodig voor een mini glutenvrije chocolade brownie

  • 60 gram dadels van goede kwaliteit – dat wil zeggen zacht en groot, niet de kleinere harde variant
  • 25 gram amandelmeel
  • 15 gram rauwe cacao
  • 25 gram courgette – geraspt of in hele kleine snippers gesneden
  • 1 ei
  • 50 gram kokosvet – gesmolten tot olie
  • 1 eetlepel honing – het liefst een crèmeachtige honing, zoals koolzaadhoning
  • 1 kleine theelepel bakpoeder


 


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul een kommetje met warm water en week hierin de ontpitte dadels voor ongeveer 5 minuten.

Mix met een staafmixer of in een blender de dadels, het ei, de honing en kokosolie. Schep vervolgens het amandelmeel, de cacao, courgette en het bakpoeder door dit mengsel. Bekleed het mini taartvormpje met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje kokosvet.

Zet in de oven voor 30 a 35 minuten.

 

Courgette in een brownie? Doen! Wanneer je groenten zoals courgette, wortel of biet toevoegt aan het recept blijft het lekker smeuïg en je voegt ook nog eens meer voedingsstoffen toe

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Hilde

    Jummie! Net gemaakt, had geen courgette in huis maar wel rode bietjes, daarmee gaat het ook heel goed en smaakt super.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Hilde, wat een goed idee om bietjes te gebruiken! Ga ik snel een keer proberen :)

      Antwoord
  2. Marjan

    Hoi Bo,

    Wat een lekker taartje!! En nog eens super makkelijk te maken ook!
    Ik had ‘m iets aangepast met wat minder dadels(50 gr) en honing(1/2 el) en ook wat minder kokosolie(40gr). Ik eet redelijk suikervrij, dus was het voor mij zoet genoeg. :)
    Dit smeuïge chocoladetaartje ga ik zeker vaker maken, dank je wel voor het delen!

    Antwoord
    • Bo

      Wat leuk om te horen Marjan, bedankt voor je lieve reactie :)

      Antwoord
  3. mariska

    Makkelijk, niet te duur kwa ingredienten en HEERLIJK !

    Antwoord
    • Bo

      Fijn om te horen Mariska! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *