Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Ziet er tof uit he, deze cheesecake? Hij is ook nog eens super lekker én nog niet eens zo ongezond! De smeuïge bodem is voedzaam + glutenvrij en de vulling maak je zonder geraffineerde suiker en met de helft minder roomkaas dan normaal. Geloof mij, hij wordt er niet minder smaakvol op want je topt hem af met pure chocolade en ruby paaseitjes. Perféct recept voor op de paastafel dus.

Geen zin om aan de slag te gaan met een gezonde bodem, maar wél met deze lekkere ruby cheesecake? Dan kun je ook gewoon voor de welbekende ouderwetse bodem van koekjes en boter gaan!

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes

Voor de bodem

  • 100 gr boekweitmeel – gewoon meel kan ook
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr yoghurt
  • 2 el kokosvet – gesmolten 
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el honing

Voor de vulling

  • 200 gr zure room
  • 300 gr monchou
  • 3 eieren
  • 2 tl maizena
  • rasp van een halve bio citroen
  • 2 el honing – of andere zoetmaker!
  • 100 gr ruby paaseitjes – gehalveerd 
  • 80 gr pure chocolade – zo puur mogelijk

 

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een taartvorm (van 24 centimeter) in.

Begin met de bodem. Meng de ingrediënten voor de bodem met een lepel door elkaar tot alles goed gemengd is. Strooi wat boekweitmeel op het aanrecht en kneed het deeg kort. Voeg wat meel toe wanneer het deeg te nat is. Druk het deeg met de hand in de ingevette vorm en zorg voor een opstaande rand van zo’n 3 centimeter.

Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en zet de vorm in de koelkast.

Ga verder met de vulling. Mix de zure room en de mouchou tot een egaal mengsel. Voeg onder het mixen een voor een de eieren toe, gevolgd door de maizena, citroenrasp en honing. Haal de vorm uit de koelkast en schenk de vulling erin. De vulling is niet heel zoet, maar dit heb ik expres gedaan omdat er straks nog pure chocolade en ruby eitjes overeen komen!

Bak de cheesecake 50 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de deur van de oven open en laat de cheesecake zo een uur afkoelen. Hierna komt het moeilijkste: de cheescake is namelijk het lekkerst na een nacht in de koelkast..

Smelt voor het serveren de pure chocolade au bain marie. Versier de cheescake met ruby paaseieren en drizzle er de gesmolten chocolade erover.

Genietennnnn :D

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!