Ziet er tof uit he, deze cheesecake? Hij is ook nog eens super lekker én nog niet eens zo ongezond! De smeuïge bodem is voedzaam + glutenvrij en de vulling maak je zonder geraffineerde suiker en met de helft minder roomkaas dan normaal. Geloof mij, hij wordt er niet minder smaakvol op want je topt hem af met pure chocolade en ruby paaseitjes. Perféct recept voor op de paastafel dus.
Geen zin om aan de slag te gaan met een gezonde bodem, maar wél met deze lekkere ruby cheesecake? Dan kun je ook gewoon voor de welbekende ouderwetse bodem van koekjes en boter gaan!
Dit heb je nodig voor deze glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes
Voor de bodem
- 100 gr boekweitmeel – gewoon meel kan ook
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr yoghurt
- 2 el kokosvet – gesmolten
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille essence
- 1 el honing
Voor de vulling
- 200 gr zure room
- 300 gr monchou
- 3 eieren
- 2 tl maizena
- rasp van een halve bio citroen
- 2 el honing – of andere zoetmaker!
- 100 gr ruby paaseitjes – gehalveerd
- 80 gr pure chocolade – zo puur mogelijk
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een taartvorm (van 24 centimeter) in.
Begin met de bodem. Meng de ingrediënten voor de bodem met een lepel door elkaar tot alles goed gemengd is. Strooi wat boekweitmeel op het aanrecht en kneed het deeg kort. Voeg wat meel toe wanneer het deeg te nat is. Druk het deeg met de hand in de ingevette vorm en zorg voor een opstaande rand van zo’n 3 centimeter.
Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en zet de vorm in de koelkast.
Ga verder met de vulling. Mix de zure room en de mouchou tot een egaal mengsel. Voeg onder het mixen een voor een de eieren toe, gevolgd door de maizena, citroenrasp en honing. Haal de vorm uit de koelkast en schenk de vulling erin. De vulling is niet heel zoet, maar dit heb ik expres gedaan omdat er straks nog pure chocolade en ruby eitjes overeen komen!
Bak de cheesecake 50 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de deur van de oven open en laat de cheesecake zo een uur afkoelen. Hierna komt het moeilijkste: de cheescake is namelijk het lekkerst na een nacht in de koelkast..
Smelt voor het serveren de pure chocolade au bain marie. Versier de cheescake met ruby paaseieren en drizzle er de gesmolten chocolade erover.
Genietennnnn :D
0 reacties