...

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes

door | apr 19, 2019 | Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Ziet er tof uit he, deze cheesecake? Hij is ook nog eens super lekker én nog niet eens zo ongezond! De smeuïge bodem is voedzaam + glutenvrij en de vulling maak je zonder geraffineerde suiker en met de helft minder roomkaas dan normaal. Geloof mij, hij wordt er niet minder smaakvol op want je topt hem af met pure chocolade en ruby paaseitjes. Perféct recept voor op de paastafel dus.

Geen zin om aan de slag te gaan met een gezonde bodem, maar wél met deze lekkere ruby cheesecake? Dan kun je ook gewoon voor de welbekende ouderwetse bodem van koekjes en boter gaan!

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes

Voor de bodem

  • 100 gr boekweitmeel – gewoon meel kan ook
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr yoghurt
  • 2 el kokosvet – gesmolten 
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el honing

Voor de vulling

  • 200 gr zure room
  • 300 gr monchou
  • 3 eieren
  • 2 tl maizena
  • rasp van een halve bio citroen
  • 2 el honing – of andere zoetmaker!
  • 100 gr ruby paaseitjes – gehalveerd 
  • 80 gr pure chocolade – zo puur mogelijk

 

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een taartvorm (van 24 centimeter) in.

Begin met de bodem. Meng de ingrediënten voor de bodem met een lepel door elkaar tot alles goed gemengd is. Strooi wat boekweitmeel op het aanrecht en kneed het deeg kort. Voeg wat meel toe wanneer het deeg te nat is. Druk het deeg met de hand in de ingevette vorm en zorg voor een opstaande rand van zo’n 3 centimeter.

Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en zet de vorm in de koelkast.

Ga verder met de vulling. Mix de zure room en de mouchou tot een egaal mengsel. Voeg onder het mixen een voor een de eieren toe, gevolgd door de maizena, citroenrasp en honing. Haal de vorm uit de koelkast en schenk de vulling erin. De vulling is niet heel zoet, maar dit heb ik expres gedaan omdat er straks nog pure chocolade en ruby eitjes overeen komen!

Bak de cheesecake 50 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de deur van de oven open en laat de cheesecake zo een uur afkoelen. Hierna komt het moeilijkste: de cheescake is namelijk het lekkerst na een nacht in de koelkast..

Smelt voor het serveren de pure chocolade au bain marie. Versier de cheescake met ruby paaseieren en drizzle er de gesmolten chocolade erover.

Genietennnnn :D

Glutenvrije cheescake met ruby paaseitjes, Originele paalrecepten, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde paasrecepten, Glutenvrije cheesecake recepten, Glutenvrije paasrecepten, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodem

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *