Glutenvrije carrot cake met lemon curd room

Glutenvrije carrot cake met lemon curd room, Glutenvrije taarten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Verantwoorde taarten, Taarten lemon curd

Ik heb de afgelopen tijd geëxperimenteerd met glutenvrije carrot cakes, oftewel worteltaart. Ik wilde een smeuïge, smaakvolle cake zonder gluten en het liefst zonder kant en klare bakmix. En dat is gelukt! De taart is vol van smaak, super makkelijk te maken en met maar liefst 200 gram verse wortel erin. De lemon curd room maakt het helemaal af. Ik gebruik in dit recept kant en klare lemon curd, maar hij bevat redelijk veel suiker dus ga ik binnenkort aan de slag met een Beaufood versie. To be continued!

Glutenvrije carrot cake met lemon curd room, Glutenvrije taarten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Verantwoorde taarten, Taarten lemon curd

Glutenvrije carrot cake met lemon curd room, Glutenvrije taarten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Verantwoorde taarten, Taarten lemon curd

Glutenvrije carrot cake met lemon curd room, Glutenvrije taarten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Verantwoorde taarten, Taarten lemon curd

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije carrot cake met lemon curd room / 6 tot 8 personen

Voor de taart

  • 110 gr amandelmeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 eiwitten
  • 200 gr wortels
  • 1 rijpe banaan
  • 70 gr roomboter
  • 1 tl kaneel
  • 3 el honing

Voor de lemon curd room

  • 2 el lemon curd
  • 250 gr ricotta

 

Glutenvrije carrot cake met lemon curd room, Glutenvrije taarten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Verantwoorde taarten, Taarten lemon curd

Glutenvrije carrot cake met lemon curd room, Glutenvrije taarten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Verantwoorde taarten, Taarten lemon curd

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de randen in.

Pureer (met een blender of staafmixer) de wortels en de banaan tot een egale massa. Meng de amandelmeel, boekweit en bakpoeder erdoor.

Smelt de boter in een kleine pan en roer de honing en kaneel erdoor.

Klop de eiwitten in een andere kom tot zachte pieken. Kun je de kom op zijn kop houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan zit je goed! Vouw de eiwitten door het beslag en roer ook de gesmolten boter erdoor tot je een glad beslag hebt. Schep het beslag in de vorm en bak de taart 45 tot 50 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart afkoelen en halveer hem één keer horizontaal. Besmeer de bodem met lemon curd en de helft van de ricotta. Leg de bovenkant van de taart er weer op en sluit af met de overige lemon curd. Je kunt nu eventueel nog een snuf kaneel over de taart strooien en wat extra wortelrasp.

Eet smakelijk!

Glutenvrije carrot cake met lemon curd room, Glutenvrije taarten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Verantwoorde taarten, Taarten lemon curd

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.