...

(Glutenvrije) broodjes met roomkaas, avocado en peterselie

(Glutenvrije) broodjes met roomkaas, avocado en peterselie

door | feb 22, 2015 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 3 reacties

(Glutenvrije) broodjes met roomkaas, avocado en peterselie, Glutenvrije broodjes maken, Glutenvrije broodjes boekweit, Boekweit broodjes oven, Glutenvrij lunchen, Beaufood broodjes, Gezonde broodjes oven, Boekweit lunches, Gezonde foodblogs

Vandaag at ik als lunch zelfgemaakte glutenvrije broodjes van boekweit met roomkaas, avocado en peterselie. Ik had ze al een tijdje niet gegeten en ik was vergeten hoe makkelijk het eigenlijk is om ze te maken en vooral hoe lekker :D Omdat de broodjes ieeeets droger zijn dan normaal brood is het lekker om ze te beleggen met iets smeuïgs. En wat is er nou romiger dan avocado? Met een klodder mayonaise erbij maak je er helemaal iets overheerlijks van.

Mayonaise hoeft trouwens helemaal niet slecht voor je te zijn. Bespaar geld en skip de slechte toegevoegingen door je mayo zelf te maken. Hoe je dat kunt doen lees je hier!

Lust je liever een gewoon bammetje? De combinatie avocado, roomkaas en mayo past natuurlijk op elk ander soort broodje :)

 

Dit heb je nodig voor deze broodjes met roomkaas, avocado en peterselie / twee personen

  • 4 sneeën brood (of vier zelfgemaakte glutenvrije broodjes)
  • 2 avocado’s
  • 1 handje verse peterselie
  • 2 el roomkaas
  • 2 el mayonaise
  • Snuf peper

 

 

(Glutenvrije) broodjes met roomkaas, avocado en peterselie, Glutenvrije broodjes maken, Glutenvrije broodjes boekweit, Boekweit broodjes oven, Glutenvrij lunchen, Beaufood broodjes, Gezonde broodjes oven, Boekweit lunches, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je ze

Schil de avocado’s en snij ze in mooie dunne plakken.

Besmeer elk broodje dun met roomkaas, beleg met plakken avocado en top af met een klodder mayo.

Heerlijk met een snuf peper erover en een pluk verse peterselie!

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Karin

    Vandaag de broodjes (weer) gemaakt :) super snel en lekker.
    Ik had een (flinke) lepel pesto door het beslag gemixt en geraspte kaas over de broodjes gestrooid voordat ze de oven in gingen..
    W O W wat waren ze lekkerrrrrr :)

    Antwoord
    • Bo

      Wat een fijne tip Karin, bedankt voor het delen!

      Antwoord
  2. Heleen

    Ziet er heerlijke combi uit! De broodjes ga ik zeker eens proberen te maken!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *