Vandaag at ik als lunch zelfgemaakte glutenvrije broodjes van boekweit met roomkaas, avocado en peterselie. Ik had ze al een tijdje niet gegeten en ik was vergeten hoe makkelijk het eigenlijk is om ze te maken en vooral hoe lekker :D Omdat de broodjes ieeeets droger zijn dan normaal brood is het lekker om ze te beleggen met iets smeuïgs. En wat is er nou romiger dan avocado? Met een klodder mayonaise erbij maak je er helemaal iets overheerlijks van.
Mayonaise hoeft trouwens helemaal niet slecht voor je te zijn. Bespaar geld en skip de slechte toegevoegingen door je mayo zelf te maken. Hoe je dat kunt doen lees je hier!
Lust je liever een gewoon bammetje? De combinatie avocado, roomkaas en mayo past natuurlijk op elk ander soort broodje :)
Dit heb je nodig voor deze broodjes met roomkaas, avocado en peterselie / twee personen
- 4 sneeën brood (of vier zelfgemaakte glutenvrije broodjes)
- 2 avocado’s
- 1 handje verse peterselie
- 2 el roomkaas
- 2 el mayonaise
- Snuf peper
Zo maak je ze
Schil de avocado’s en snij ze in mooie dunne plakken.
Besmeer elk broodje dun met roomkaas, beleg met plakken avocado en top af met een klodder mayo.
Heerlijk met een snuf peper erover en een pluk verse peterselie!
Vandaag de broodjes (weer) gemaakt :) super snel en lekker.
Ik had een (flinke) lepel pesto door het beslag gemixt en geraspte kaas over de broodjes gestrooid voordat ze de oven in gingen..
W O W wat waren ze lekkerrrrrr :)
Wat een fijne tip Karin, bedankt voor het delen!
Ziet er heerlijke combi uit! De broodjes ga ik zeker eens proberen te maken!