...

Glutenvrije broodjes van boekweit

Glutenvrije broodjes van boekweit

door | nov 11, 2014 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 13 reacties

Glutenvrije broodjes van boekweit, Glutenvrije broodjes, Lunchen met boekweit, Boekweit gezond, Beaufood lunch, Glutenvrije foodblogs, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Gezonde foodblogs, Zelf broodjes maken oven, Boekweit broodjes uit de oven

Eindelijk! Ik heb een uitstekende broodvervanger gevonden. Er zijn heel veel producten om brood te vervangen, denk aan crackers of wraps, maar soms heb je gewoon zin in een lekker bammetje. Crackers zijn vrij licht verteerbaar dus ze zullen je niet snel een langdurig verzadigd gevoel geven. Een jaar geleden stopte ik met brood eten om verschillende redenen. Ik had regelmatig buikpijn, voelde me energieloos na mijn lunch en ik wilde wat afvallen. Even geen brood meer dus! Dat bevalt me echter zo goed dat ik heb besloten daarmee door te gaan. Als ik toch eens zin heb in een lekker broodje maak ik deze glutenvrije broodjes van havermout of van boekweit, zoals hieronder. Je mixt de ingrediënten, schuift de bakplaat een half uurtje de oven in en klaar is kees :D

 

Dit heb je nodig voor vier glutenvrije broodjes van boekweit / 4 broodjes voor 2 personen

  • 150 gram boekweitmeel
  • 4 el  yoghurt of hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snuf zout
  • optioneel: sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten etc.

 

Glutenvrije broodjes van boekweit, Glutenvrije broodjes, Lunchen met boekweit, Boekweit gezond, Beaufood lunch, Glutenvrije foodblogs, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Gezonde foodblogs, Zelf broodjes maken oven, Boekweit broodjes uit de oven

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng in een kom het boekweitmeel, wijnsteenbakpoeder, zout en de huttenkase.

Splits de eieren en voeg het eiwit toe. Meng alles goed door elkaar (met een machine met deeghaken, een garde, een lepel etc. leef je uit!) tot je deeg hebt.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep het deeg in vier bolletjes op de bakplaat en strijk ze plat met een lepel. Het kan een beetje plakkerig zijn dus maak de lepel steeds even nat. Bestrooi de broodjes met pompoenpitten, sesamzaad of zonnebloempitten.

Bak de broodjes 20 tot 30 minuten in de oven. Check ze na 15 minuten regelmatig want elke oven is anders!

 

Beleg je boekweit broodjes met lekkere en gezonde ingrediënten. Denk aan:

Kaas, tomaat en een gekookt eitje

Komkommer, rosbief, zwarte peper

Ham, avocado en huttenkase

Mozzarella, tomaat en pesto

Veldsla, geitenkaas, noten en honing

Zalm, rucola met een dressing van yoghurt en dille

Gerookte kip, avocado en rucola

 

brood3

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

13 Comments

13 Reacties

  1. Mies Van Mierlo

    Net gemaakt! Echt super lekker! Alleen hoe en hoelang kan je de broodjes bewaren en kan je ze ook invriezen?

    Groet
    Mies

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen! Ze zijn het lekkerst binnen drie dagen. Ik weet niet hoe ze smaken nadat je ze hebt ingevroren, maar in theorie zou het kunnen :)

      Antwoord
  2. Nikki

    Hoi Bo, heb je ook nog een tip wat ik met de 4 eigeel kan doen?

    Antwoord
  3. Martika

    Hoi Bo,

    Ik wil deze broodjes vanavond maken voor bij mijn soepie en heb nog een hele bak kwark staan. Kan het ook met kwark ipv yoghurt of huttekase? Of is het dan gedoemd te mislukken?

    Ze zien er in ieder geval super lekker uit :)

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Marika, dat kan zeker! Eet smakelijk vanavond :)

      Antwoord
  4. Marlieke

    Hoi!

    Met 4 yoghurt/huttenkase bedoel je dan vier eetlepels? :)

    X

    Antwoord
    • Bo

      Dat klopt! Sorry ik pas het meteen aan :)

      Antwoord
  5. lies

    Hallo Bo,

    Je gebruikt het eigeel niet in deze broodjes?

    lies

    Antwoord
    • Bo

      Nee, dat klopt :) Alleen het eiwit.

      Antwoord
  6. Laura

    Hoi Beau, maakt het nog verschil als ik ipv wijsteenbakpoeder backing soda gebruik? En zijn het echt twee eetlepels? Alvast bedankt voor je reactie!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Laura, backing soda is sterker dan bakpoeder. Wijnsteenbakpoeder is een natuurlijke variant op gewone bakpoeder. Je kunt backing soda gebruiken als je je baksel wil laten rijzen. Neem als je soda gebruikt 1 eetlepel in plaats van 2 :)

      Antwoord
  7. Joyce

    Hoi hoi, kan de huttenkase ook vervangen worden door wat anders? Groetjes, Joyce

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Toevallig had ik vandaag geen huttenkase in huis dus gebruikte ik yoghurt :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *