...

Glutenvrije appelkruimel toetjes

Glutenvrije appelkruimel toetjes

door | nov 10, 2019 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Glutenvrije appelkruimel toetjes, Makkelijk toetje, Toetje de oven, Glutenvrij dessert, Glutenvrije appelkruimel, Beaufood recepen

Vorige week zaten Mike en ik na het eten op de bank en ineens hadden we zóveel zin in iets lekkers. Eigenlijk eten we nooit toetjes, op soms wat pure chocolade na het eten na dan, maar ik kreeg het idee niet meer uit mijn hoofd. Ik speurde de keuken af naar mogelijke ingrediënten en uiteindelijk kwamen deze warme appel toetjes met een zoete kruimellaag uit de oven. Tja, als we voor een dessert gaan doen we het goed ;) Mike vond dat ze niet compleet waren zonder een bolletje vanille ijs dus ging hij toch nog maar even naar de supermarkt. Hij kwam thuis met vanille ijs en slagroom. Resultaat: warme appelkruimel toetjes met daarop een bolletje vanille ijs en slagroom on the side. ZO lekker.. Hieronder vind je het recept :D

Glutenvrije appelkruimel toetjes, Makkelijk toetje, Toetje de oven, Glutenvrij dessert, Glutenvrije appelkruimel, Beaufood recepen

Glutenvrije appelkruimel toetjes, Makkelijk toetje, Toetje de oven, Glutenvrij dessert, Glutenvrije appelkruimel, Beaufood recepen

Glutenvrije appelkruimel toetjes, Makkelijk toetje, Toetje de oven, Glutenvrij dessert, Glutenvrije appelkruimel, Beaufood recepen

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije appelkruimel toetjes / 2 personen

  • 2 kleine appels
  • 15 gr havermout – glutenvrij 
  • 40 gr glutenvrij meel – Geen problemen met gluten? Dan kun je ook gewoon meel gebruiken.
  • 30 gr koude roomboter
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el custardpoeder

Optioneel voor erbij

  • 2 toeven slagroom

Glutenvrije appelkruimel toetjes, Makkelijk toetje, Toetje de oven, Glutenvrij dessert, Glutenvrije appelkruimel, Beaufood recepen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden (liefst hetelucht) en zet twee oven bestendige schaaltjes klaar.

Snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met de kaneel en custardpoeder. Verdeel de appel over de twee schaaltjes.

Doe de koude boter samen met de havermout, glutenvrij meel en kokosbloesemsuiker in een kom en kneed met de hand in zo’n twee minuten tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de appelschaaltjes. Schuif de appelkruimel toetjes voor 30 – 35 minuten in het midden van de oven.

Laat ze vijf minuten afkoelen (hierdoor worden de kruimels krokanter) en serveer met vanille ijs en/of slagroom :D Al zijn de toetjes zonder die twee ook superlekker.

Glutenvrije appelkruimel toetjes, Makkelijk toetje, Toetje de oven, Glutenvrij dessert, Glutenvrije appelkruimel, Beaufood recepen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *