Vorige week zaten Mike en ik na het eten op de bank en ineens hadden we zóveel zin in iets lekkers. Eigenlijk eten we nooit toetjes, op soms wat pure chocolade na het eten na dan, maar ik kreeg het idee niet meer uit mijn hoofd. Ik speurde de keuken af naar mogelijke ingrediënten en uiteindelijk kwamen deze warme appel toetjes met een zoete kruimellaag uit de oven. Tja, als we voor een dessert gaan doen we het goed ;) Mike vond dat ze niet compleet waren zonder een bolletje vanille ijs dus ging hij toch nog maar even naar de supermarkt. Hij kwam thuis met vanille ijs en slagroom. Resultaat: warme appelkruimel toetjes met daarop een bolletje vanille ijs en slagroom on the side. ZO lekker.. Hieronder vind je het recept :D
Dit heb je nodig voor deze glutenvrije appelkruimel toetjes / 2 personen
- 2 kleine appels
- 15 gr havermout – glutenvrij
- 40 gr glutenvrij meel – Geen problemen met gluten? Dan kun je ook gewoon meel gebruiken.
- 30 gr koude roomboter
- 1/2 tl kaneel
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 1 el custardpoeder
Optioneel voor erbij
- 2 toeven slagroom
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (liefst hetelucht) en zet twee oven bestendige schaaltjes klaar.
Snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met de kaneel en custardpoeder. Verdeel de appel over de twee schaaltjes.
Doe de koude boter samen met de havermout, glutenvrij meel en kokosbloesemsuiker in een kom en kneed met de hand in zo’n twee minuten tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de appelschaaltjes. Schuif de appelkruimel toetjes voor 30 – 35 minuten in het midden van de oven.
Laat ze vijf minuten afkoelen (hierdoor worden de kruimels krokanter) en serveer met vanille ijs en/of slagroom :D Al zijn de toetjes zonder die twee ook superlekker.
0 reacties