Dit heerlijk glutenvrije appel amandelbroodje komt uit het nieuwe boek van Laura van den Broeck: Be fit, be awesome 2. Heb je dit nieuwe jaar zin in een frisse start en heb je jezelf voorgenomen om gezonder te leven en te werken aan een fit lichaam? Dan is dit kook- en workoutboek boek perfect voor jou!
Een gezonde lifestyle die je wél vol te houden is
Ik kan het niet vaak genoeg roepen. Ik heb een ontzettende hekel aan diëten en programma’s die je beloven om in een bepaalde tijd zoveel kilo’s te laten afvallen. Oké, en dan ben je binnen drie maanden een X aantal kilo’s kwijt. Maar voel je je dan ook fitter? En hoe ga je verder na die paar maanden? Waarschijnlijk hobbel je langzaam weer terug naar je oude eetpatroon. En dat is ook meer dan logisch, want zo’n vervelend dieet waarbij je van alles moet en vooral niet mag is natuurlijk ne-ver nooit vol te houden.
Nee, ik ben een enorme voorstander van kleine, permanente aanpassingen aanbrengen in je leefstijl en eetpatroon. Het is niet alles of niets. Alle kleine beetje maken verschil. Gelukkig denkt Laura van den Broeck (voedingsdeskundige en sportcoach) daar net zo over. Vervang een ongezonde snack door iets gezonds (een dikke plak van dit heerlijke appel amandelbroodje bijvoorbeeld), drink eens een groene smoothie als ontbijt en plan thuis kleine sportmomentjes in. Een gezonde en fitte levensstijl hoeft echt niet veel tijd moeite te kosten. Moet een gerecht even in de oven garen of heb je een gaatje in je agenda? Voer dan een van de workouts uit die in het boek te vinden zijn. Be fit, be awesome staat boordevol gemakkelijke, gezonde recepten en workouts ondersteund via video. Leuk en ook nog eens handig!
Ik maakte een van de recepten uit Laura haar boek, namelijk dit smeuïge amandelbroodje (al lijkt het meer op een cake) met stukjes appel erin. Heer-lijk als ontbijt of als tussendoortje. Binnen zeven minuten heb je het beslag gemaakt en daarna doet de oven de rest van het werk.
Geniet ervan!
Heb je deze gezonde tussendoortjes al gezien?
Vegan bananenbrood muffins met blauwe bessen
Noterkoek (gezondere boterkoek) + plantaardige versie!
Plantaardige appel kaneel cake
Koolhydraatarm notenpasta brood
Dit heb je nodig voor dit glutenvrije appel amandelbroodje
- 300 gr amandelmeel
- 100 gr meel naar keuze – ik gebruikte boekweitmeel voor een glutenvrij broodje/cake, maar je kunt ook spelt-, haver of volkorenmeel nemen
- 2 eieren
- 150 gr rozijnen
- 1 grote appel – peer of mango kan ook
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 4 el amandelschilfers
- 2 tl bakpoeder
- 2 el honing
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.
Doe het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder en de rozijnen in een kom en meng door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, amandelmelk, honing en appelblokjes en roer goed door. Voeg dit toe aan het meelmengsel en roer tot een beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en strooi de amandelschilfers eroverheen.
Bak het amandelbroodje 40 minuten in het midden van de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen in de cakevorm en voila! Je kunt de cake drie dagen bewaren in de koelkast.
Heerlijk, al 4 keer gemaakt! Wel iets meer appel er in gedaan.Zou je er ook kaneel aan toe kunnen voegen?
Vanmiddag gebakken. Smaakt fantastisch en zo klaar 😊! Dit recept is een blijvertje.
Hallo Bo,
Ik heb het amandelbroodje gemaakt met amandelmeel en fijngemalen glutenvrije havermout, heerlijk hoor!
Maar het valt zo uit elkaar is daar iets aan te doen?
Groet,
Jacqueline
Het is geen super compact broodje inderdaad, dus het is belangrijk dat je hem eerst in helemaal moet laten afkoelen voordat je hem aansnijd. Daarna kun je ‘m makkelijker in plakken snijden!
ja dat heb ik gedaan en het gaat alleen maar nog meer uit elkaar vallen, is de combinatie amandelmeel en havermeel misschien niet zo geschikt of of kan ik er chiazaad in doen, ik weet dan alleen niet hoeveel chiazaad ik moet nemen.
Hallo Beau,
Kan je de amandelmeel ook vervangen voor iets anders?
Hoi Beau,
Dit lijkt me een heerlijk recept. Kan de amandelmeel ook vervangen worden door iets anders?
Hoi,
Kan het ook met havermelk?
Zeker!
Receptje geprobeerd en goedgekeurd! Heerlijk broodje :-)
Yay :D