...

Glutenvrij appel amandelbroodje

Glutenvrij appel amandelbroodje

Glutenvrij appel amandelbroodje

Dit heerlijk glutenvrije appel amandelbroodje komt uit het nieuwe boek van Laura van den Broeck: Be fit, be awesome 2. Heb je dit nieuwe jaar zin in een frisse start en heb je jezelf voorgenomen om gezonder te leven en te werken aan een fit lichaam? Dan is dit kook- en workoutboek boek perfect voor jou!

Een gezonde lifestyle die je wél vol te houden is

Ik kan het niet vaak genoeg roepen. Ik heb een ontzettende hekel aan diëten en programma’s die je beloven om in een bepaalde tijd zoveel kilo’s te laten afvallen. Oké, en dan ben je binnen drie maanden een X aantal kilo’s kwijt. Maar voel je je dan ook fitter? En hoe ga je verder na die paar maanden? Waarschijnlijk hobbel je langzaam weer terug naar je oude eetpatroon. En dat is ook meer dan logisch, want zo’n vervelend dieet waarbij je van alles moet en vooral niet mag is natuurlijk ne-ver nooit vol te houden.

Nee, ik ben een enorme voorstander van kleine, permanente aanpassingen aanbrengen in je leefstijl en eetpatroon. Het is niet alles of niets. Alle kleine beetje maken verschil. Gelukkig denkt Laura van den Broeck (voedingsdeskundige en sportcoach) daar net zo over. Vervang een ongezonde snack door iets gezonds (een dikke plak van dit heerlijke appel amandelbroodje bijvoorbeeld), drink eens een groene smoothie als ontbijt en plan thuis kleine sportmomentjes in. Een gezonde en fitte levensstijl hoeft echt niet veel tijd moeite te kosten. Moet een gerecht even in de oven garen of heb je een gaatje in je agenda? Voer dan een van de workouts uit die in het boek te vinden zijn. Be fit, be awesome staat boordevol gemakkelijke, gezonde recepten en workouts ondersteund via video. Leuk en ook nog eens handig!

Glutenvrij appel amandelbroodje

Glutenvrij appel amandelbroodje

Ik maakte een van de recepten uit Laura haar boek, namelijk dit smeuïge amandelbroodje (al lijkt het meer op een cake) met stukjes appel erin. Heer-lijk als ontbijt of als tussendoortje. Binnen zeven minuten heb je het beslag gemaakt en daarna doet de oven de rest van het werk.

Geniet ervan!

Heb je deze gezonde tussendoortjes al gezien?

Vegan bananenbrood muffins met blauwe bessen

Noterkoek (gezondere boterkoek) + plantaardige versie!

Plantaardige appel kaneel cake

Koolhydraatarm notenpasta brood

Glutenvrij appel amandelbroodje

Dit heb je nodig voor dit glutenvrije appel amandelbroodje

  • 300 gr amandelmeel
  • 100 gr meel naar keuze – ik gebruikte boekweitmeel voor een glutenvrij broodje/cake, maar je kunt ook spelt-, haver of volkorenmeel nemen
  • 2 eieren
  • 150 gr rozijnen
  • 1 grote appel – peer of mango kan ook
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 el amandelschilfers
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el honing

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.

Doe het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder en de rozijnen in een kom en meng door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, amandelmelk, honing en appelblokjes en roer goed door. Voeg dit toe aan het meelmengsel en roer tot een beslag.

Schep het beslag in de cakevorm en strooi de amandelschilfers eroverheen.

Bak het amandelbroodje 40 minuten in het midden van de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen in de cakevorm en voila! Je kunt de cake drie dagen bewaren in de koelkast.

Glutenvrij appel amandelbroodje

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

13 Comments

13 Reacties

  1. Marisa

    Hi Bo, ziet er goed uit dit recept. Mag ik het recept van de rode saus die je erop hebt gedaan? Start er niet bij helaas :-)

    Antwoord
  2. Mariken

    Heerlijk, al 4 keer gemaakt! Wel iets meer appel er in gedaan.Zou je er ook kaneel aan toe kunnen voegen?

    Antwoord
  3. Ilse

    Vanmiddag gebakken. Smaakt fantastisch en zo klaar 😊! Dit recept is een blijvertje.

    Antwoord
  4. Jacqueline Hoijtink

    Hallo Bo,

    Ik heb het amandelbroodje gemaakt met amandelmeel en fijngemalen glutenvrije havermout, heerlijk hoor!
    Maar het valt zo uit elkaar is daar iets aan te doen?

    Groet,
    Jacqueline

    Antwoord
    • Bo

      Het is geen super compact broodje inderdaad, dus het is belangrijk dat je hem eerst in helemaal moet laten afkoelen voordat je hem aansnijd. Daarna kun je ‘m makkelijker in plakken snijden!

      Antwoord
      • Jacqueline Hoijtink

        ja dat heb ik gedaan en het gaat alleen maar nog meer uit elkaar vallen, is de combinatie amandelmeel en havermeel misschien niet zo geschikt of of kan ik er chiazaad in doen, ik weet dan alleen niet hoeveel chiazaad ik moet nemen.

        Antwoord
  5. Kelly

    Hallo Beau,

    Kan je de amandelmeel ook vervangen voor iets anders?

    Antwoord
  6. Kelly

    Hoi Beau,

    Dit lijkt me een heerlijk recept. Kan de amandelmeel ook vervangen worden door iets anders?

    Antwoord
  7. Patricia

    Hoi,

    Kan het ook met havermelk?

    Antwoord
  8. Tine

    Receptje geprobeerd en goedgekeurd! Heerlijk broodje :-)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *