Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

Gierst. Mijn nieuwe quinoa. Al vind ik quinoa nog steeds erg lekker, ik vind het daarentegen ook onwijs duur. En dat is natuurlijk iets waaraan wij zelf hebben meegewerkt, door het in korte periode in grote getalen te kopen. Gierst heeft een vergelijkende korrel als quinoa en is op dezelfde manieren te gebruiken. Nog nooit van gierst gehoord? Het is een van de oudste (glutenvrije) graansoorten en de smaak is iets voller dan quinoa. Het heeft een korte kooktijd en is licht verteerbaar.

Een van de eerste gerechten die ik met gierst maakte was er een met munt, geitenkaas en dadels. En dat was ónwijs lekker :)

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 150 gram gierst
  • 1 kleine rode ui
  • Stuk of 10 cherry tomaatjes
  • 2 flinke handen veldsla
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 kleine dadels
  • 2 takken verse munt
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olie om in te bakken

 

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

 

Zo maak je het

Kook de gierst in 2.5 keer zoveel water beetgaar in ongeveer 20 minuten. Giet het overtollige water af en laat 10 minuten nagaren.

Snipper de ui, halveer de tomaatjes en verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en tomaat voor 5 minuten. Schep de gierst erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden en top het gerecht af met blaadjes munt, geitenkaas en dadels. Vergeet niet om de dadels te ontpitten! Niet goed voor de tandjes en ik spreek uit ervaring ;)

 

Eet jij wel eens gierst en zo ja, wat maak je hier dan mee? Ik ben benieuwd so let me know!:)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!