...

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

door | jun 8, 2015 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

Gierst. Mijn nieuwe quinoa. Al vind ik quinoa nog steeds erg lekker, ik vind het daarentegen ook onwijs duur. En dat is natuurlijk iets waaraan wij zelf hebben meegewerkt, door het in korte periode in grote getalen te kopen. Gierst heeft een vergelijkende korrel als quinoa en is op dezelfde manieren te gebruiken. Nog nooit van gierst gehoord? Het is een van de oudste (glutenvrije) graansoorten en de smaak is iets voller dan quinoa. Het heeft een korte kooktijd en is licht verteerbaar.

Een van de eerste gerechten die ik met gierst maakte was er een met munt, geitenkaas en dadels. En dat was ónwijs lekker :)

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 150 gram gierst
  • 1 kleine rode ui
  • Stuk of 10 cherry tomaatjes
  • 2 flinke handen veldsla
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 kleine dadels
  • 2 takken verse munt
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olie om in te bakken

 

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

 

Zo maak je het

Kook de gierst in 2.5 keer zoveel water beetgaar in ongeveer 20 minuten. Giet het overtollige water af en laat 10 minuten nagaren.

Snipper de ui, halveer de tomaatjes en verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en tomaat voor 5 minuten. Schep de gierst erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden en top het gerecht af met blaadjes munt, geitenkaas en dadels. Vergeet niet om de dadels te ontpitten! Niet goed voor de tandjes en ik spreek uit ervaring ;)

 

Eet jij wel eens gierst en zo ja, wat maak je hier dan mee? Ik ben benieuwd so let me know!:)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.