Gierst. Mijn nieuwe quinoa. Al vind ik quinoa nog steeds erg lekker, ik vind het daarentegen ook onwijs duur. En dat is natuurlijk iets waaraan wij zelf hebben meegewerkt, door het in korte periode in grote getalen te kopen. Gierst heeft een vergelijkende korrel als quinoa en is op dezelfde manieren te gebruiken. Nog nooit van gierst gehoord? Het is een van de oudste (glutenvrije) graansoorten en de smaak is iets voller dan quinoa. Het heeft een korte kooktijd en is licht verteerbaar.
Een van de eerste gerechten die ik met gierst maakte was er een met munt, geitenkaas en dadels. En dat was ónwijs lekker :)
Ingrediënten voor twee personen
- 150 gram gierst
- 1 kleine rode ui
- Stuk of 10 cherry tomaatjes
- 2 flinke handen veldsla
- 150 gram zachte geitenkaas
- 6 kleine dadels
- 2 takken verse munt
- Snufje peper en zout
- Scheutje olie om in te bakken
Zo maak je het
Kook de gierst in 2.5 keer zoveel water beetgaar in ongeveer 20 minuten. Giet het overtollige water af en laat 10 minuten nagaren.
Snipper de ui, halveer de tomaatjes en verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en tomaat voor 5 minuten. Schep de gierst erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden en top het gerecht af met blaadjes munt, geitenkaas en dadels. Vergeet niet om de dadels te ontpitten! Niet goed voor de tandjes en ik spreek uit ervaring ;)
Eet jij wel eens gierst en zo ja, wat maak je hier dan mee? Ik ben benieuwd so let me know!:)
0 reacties