...

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

door | jun 8, 2015 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

Gierst. Mijn nieuwe quinoa. Al vind ik quinoa nog steeds erg lekker, ik vind het daarentegen ook onwijs duur. En dat is natuurlijk iets waaraan wij zelf hebben meegewerkt, door het in korte periode in grote getalen te kopen. Gierst heeft een vergelijkende korrel als quinoa en is op dezelfde manieren te gebruiken. Nog nooit van gierst gehoord? Het is een van de oudste (glutenvrije) graansoorten en de smaak is iets voller dan quinoa. Het heeft een korte kooktijd en is licht verteerbaar.

Een van de eerste gerechten die ik met gierst maakte was er een met munt, geitenkaas en dadels. En dat was ónwijs lekker :)

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 150 gram gierst
  • 1 kleine rode ui
  • Stuk of 10 cherry tomaatjes
  • 2 flinke handen veldsla
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 kleine dadels
  • 2 takken verse munt
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olie om in te bakken

 

Gierstsalade met geitenkaas, dadels en munt

 

Zo maak je het

Kook de gierst in 2.5 keer zoveel water beetgaar in ongeveer 20 minuten. Giet het overtollige water af en laat 10 minuten nagaren.

Snipper de ui, halveer de tomaatjes en verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en tomaat voor 5 minuten. Schep de gierst erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden en top het gerecht af met blaadjes munt, geitenkaas en dadels. Vergeet niet om de dadels te ontpitten! Niet goed voor de tandjes en ik spreek uit ervaring ;)

 

Eet jij wel eens gierst en zo ja, wat maak je hier dan mee? Ik ben benieuwd so let me know!:)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *