...

Gezonder chocolade toetje (KIDS)

Gezonder chocolade toetje (KIDS)

door | mei 30, 2021 | Desserts, KIDS, KIDS, Recepten | 2 reacties

Gezonder chocolade toetje

Dit gezondere chocolade toetje maak ik vaak in het weekend voor Louen (1). Niet alleen voor Louen trouwens, maar ook voor onszelf want deze chocolade mousse is zó goddelijk. De chocolade toetjes zijn ook nog eens extreem eenvoudig te maken en je hebt er maar twee (ja echt!) ingrediënten voor nodig. Gewone chocolade mousse wordt meestal gemaakt met room en suiker. Véél suiker. Dat kan natuurlijk gezonder. In plaats van room en een berg suiker nemen we een blik kokosmelk en portie extra pure chocolade. Met deze twee ingrediënten maak je echt o-ver-heerlijke chocolade toetjes..

Gezonder chocolade toetje

Pure chocolade en kokosmelk

Dit gezondere chocolade toetje maken we door een portie extra pure chocolade te mengen met warme kokosmelk. Door de warme kokosmelk smelt de chocolade en tijdens het afkoelen in de koelkast stijft de chocolademassa vervolgens op tot een heerlijke mousse. De kwaliteit van de kokosmelk en chocolade is redelijk belangrijk voor het resultaat én de smaak van de toetjes. Kort gezegd zal de mousse een stuk minder lekker worden wanneer je voor waterige kokosmelk en goedkope melkchocolade gaat. Voor de lekkerste chocolade mousse kiezen we het liefst voor heerlijk romige kokosmelk en goede pure chocolade, met zo min mogelijk suiker en een hoog cacaogehalte. Daarnaast zijn er twee manier waarop de chocolade toetjes kunt maken. Dat vertel ik je hieronder!

Gezonder chocolade toetje

Romig en luchtig

Na het mengen van de pure chocolade door de warme kokosmelk kun je het chocolade mengsel in kleine glaasjes of kommetjes schenken. Deze laat je vervolgens een uurtje of twee uitharden in de koelkast en daarna zijn ze ready to eat. Het resultaat is een smaakvol, crème-achtig chocolade toetje. Meer zin in luchtige chocolade mousse? Schenk het warme chocolademengsel dan in één grote kom en zet deze twee tot drie uur in de koelkast. Hierna kun je de boel met een hardmixer of elektrische garde opkloppen tot een súper luchtige chocolade mousse. Ik krijg gewoon spontaan weer trek tijdens het uittypen van dit recept..

Laten we de keuken induiken!

Gezonder chocolade toetje

Dit heb je nodig voor dit gezondere chocolade toetje / 6 stuks

  • 1 blik kokosmelk a 400 gram Deze kokosmelk is favoriet!
  • 200 gr extra pure chocolade – minimaal 75%

Ja echt, dat was het!

 

Zo maak je het

Warm de kokosmelk op een kleine pan. Breek de pure chocolade in stukken en spatel dit door de warme kokosmelk. Roer tot alle chocolade gesmolten is.

Verdeel het warme chocolademengsel over 6 kleine kommen of glaasjes en zet deze minmaal twee uur in de koelkast.

OF

Schenk het warme chocolademengsel in één grote kom en zet deze twee tot drie uur in de koelkast. Als de boel is uitgehard kun je het vervolgens opkloppen tot een romige chocolade mousse.

Welke optie is het lekkerst vind? Ik zou niet kunnen kiezen. Ze zijn beide overheerlijk..

Geniet ervan!

Gezonder chocolade toetje

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Marja

    Heel bitter, wij vinden het niet lekker

    Antwoord
    • Bo

      Als je melkchocolade gewend bent is dit inderdaad een stukje bitterder. Wij eten thuis alleen pure chocolade (ook Lou) dus wij vinden dit juist lekkerder :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *