Wuhuuuuw IT’S SATURDAY :D Ik heb bewondering voor de meiden onder jullie die zo’n perfecte zaterdag hebben waarop er om 09.00 gesport wordt, daarna het huis een beetje opdoffen, lunchen, misschien even winkelen en ‘s avonds de zo fit als een hoentje – in een nieuwe outfit – de deur uit wandelen. Dat lukt mij dus nooit. Ik probeer er wel op tijd uit te gaan maar voordat ik het weet staat er een aflevering van Prison Break op (ik ben een beetje laat met kijken, i know) en is het alweer 12.00. Reken even uit hoe laat het is voordat ik gedoucht ben. Laat staan geluncht heb. Oh, en ik moet straks ook nog even een Ikea kast in elkaar zetten. Ik heb deze toffe stellingkast gekocht die je vaak voorbij ziet komen op Pinterest (en hij daardoor ook áltijd uitverkocht is) maar Mike heeft hem gister te pakken gekregen. Dusss die gaan we vanmiddag maar eens even in elkaar knallen onder het genot van een lekker wijntje en deze gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen.
Alhoewel ik geen pizza gek ben besloot ik laatst deze gezonde pizza bodem uit te proberen. Eentje die snel klaar is, simpel en zonder al te veel ingrediënten. Vanaf die tijd ben ik dus wél pizza verslaafd! Ik maak kleine pizza’tjes voor bij de borrel, grote pizza’s belegd met gezonde ingrediënten als avondeten of zelfs ontbijt pizza’s met chocolade en banaan voor lange ochtenden. Op deze bodems van havermout kun je echt alles kwijt net als dat je met een ‘echte’ pizza zou doen. Het enige – belangrijke – verschil is dat ze een stuk gezonder zijn. En je er zonder schuldgevoel lekker veel van kunt eten!
Deze keer maakte ik langwerpige bodems en belegde ze met geitenkaas en verschillende kiemen waaronder knoflook en prei. En tadaaa! Gezonde pizza broodjes. Kun je deze knoflookkiemen niet op de kop tikken? Voeg dan een half teentje geperste knoflook toe aan het deeg en gebruik de kiemen die verkrijgbaar zijn in jouw supermarkt.
Dit heb je nodig voor deze gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen / vier pizza broodjes
Bodem
- 150 gr havermout
- 160 gr magere kwark
- 3 eieren
- 1 el Italiaanse kruiden
Voor erop
- 100 gr zachte geitenkaas
- 140 gr tomatenpuree
- 25 gr prei kiemen
- 25 gr knoflook kiemen
Zijn deze kiemen niet verkrijgbaar bij jouw supermarkt? Neem dan andere kiemen als alfalfa bijvoorbeeld. Voor een euro heb je al een flink bakje. Wist je dat er zelfs kiemen van broccoli en biet zijn? Kijk hier voor een overzichtje van verschillende soorten en lees meteen waarom kiemen nou zo gezond zijn.
Zo maak je ze
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Maak eerst de bodems door de ingrediënten in een blender tot een beslag te mixen. Je kunt het ook met een handmixer doen, maar dat krijg je een minder egaal beslag.
Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier en verdeel het beslag hierover – met een lepel – in langwerpige vormen. Probeer het beslag zo dun mogelijk uit te smeren. Zet de plaat minimaal 20 minuten in het midden van de oven.
Haal de bodems uit de oven en besmeer ze met tomatenpuree, een snuf peper en geitenkaas. Zet nog even vijf minuten in de oven. Als de geitenkaas gesmolten is verdeel je als laatste de kiemen erover.
Ik,lust geen kwark …zou geitenjoghurt ook passen ?
Dank
Nog geen ervaring mee Natalie, maar ik denk van wel! Laat je het mij weten?:) Liefs, Bo
Dit lijkt me lekker zeg! En prettig dat het zou eenvoudig is. Je kunt de bodem lekker zelf maken zonder gedoe en de ingrediënten van de topping lijken me heerlijk smaken!