...

Gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen

Gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen

door | sep 17, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 3 reacties

Gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen

Wuhuuuuw IT’S SATURDAY :D Ik heb bewondering voor de meiden onder jullie die zo’n perfecte zaterdag hebben waarop er om 09.00 gesport wordt, daarna het huis een beetje opdoffen, lunchen, misschien even winkelen en ‘s avonds de zo fit als een hoentje – in een nieuwe outfit – de deur uit wandelen. Dat lukt mij dus nooit. Ik probeer er wel op tijd uit te gaan maar voordat ik het weet staat er een aflevering van Prison Break op (ik ben een beetje laat met kijken, i know) en is het alweer 12.00. Reken even uit hoe laat het is voordat ik gedoucht ben. Laat staan geluncht heb.  Oh, en ik moet straks ook nog even een Ikea kast in elkaar zetten. Ik heb deze toffe stellingkast gekocht die je vaak voorbij ziet komen op Pinterest (en hij daardoor ook áltijd uitverkocht is) maar Mike heeft hem gister te pakken gekregen. Dusss die gaan we vanmiddag maar eens even in elkaar knallen onder het genot van een lekker wijntje en deze gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen.

Alhoewel ik geen pizza gek ben besloot ik laatst deze gezonde pizza bodem uit te proberen. Eentje die snel klaar is, simpel en zonder al te veel ingrediënten. Vanaf die tijd ben ik dus wél pizza verslaafd! Ik maak kleine pizza’tjes voor bij de borrel, grote pizza’s belegd met gezonde ingrediënten als avondeten of zelfs ontbijt pizza’s met chocolade en banaan voor lange ochtenden. Op deze bodems van havermout kun je echt alles kwijt net als dat je met een ‘echte’ pizza zou doen. Het enige – belangrijke – verschil is dat ze een stuk gezonder zijn. En je er zonder schuldgevoel lekker veel van kunt eten!

Deze keer maakte ik langwerpige bodems en belegde ze met geitenkaas en verschillende kiemen waaronder knoflook en prei. En tadaaa! Gezonde pizza broodjes. Kun je deze knoflookkiemen niet op de kop tikken? Voeg dan een half teentje geperste knoflook toe aan het deeg en gebruik de kiemen die verkrijgbaar zijn in jouw supermarkt.

Dit heb je nodig voor deze gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen / vier pizza broodjes

Bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr magere kwark
  • 3 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden

Voor erop

  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 140 gr tomatenpuree
  • 25 gr prei kiemen
  • 25 gr knoflook kiemen

 

Zijn deze kiemen niet verkrijgbaar bij jouw supermarkt? Neem dan andere kiemen als alfalfa bijvoorbeeld. Voor een euro heb je al een flink bakje. Wist je dat er zelfs kiemen van broccoli en biet zijn? Kijk hier voor een overzichtje van verschillende soorten en lees meteen waarom kiemen nou zo gezond zijn.

 

Gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak eerst de bodems door de ingrediënten in een blender tot een beslag te mixen. Je kunt het ook met een handmixer doen, maar dat krijg je een minder egaal beslag.

Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier en verdeel het beslag hierover – met een lepel – in langwerpige vormen. Probeer het beslag zo dun mogelijk uit te smeren. Zet de plaat minimaal 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de bodems uit de oven en besmeer ze met tomatenpuree, een snuf peper en geitenkaas. Zet nog even vijf minuten in de oven. Als de geitenkaas gesmolten is verdeel je als laatste de kiemen erover.

Gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Natalie

    Ik,lust geen kwark …zou geitenjoghurt ook passen ?

    Dank

    Antwoord
    • Bo

      Nog geen ervaring mee Natalie, maar ik denk van wel! Laat je het mij weten?:) Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Demi | DE KOOKFABRIEK

    Dit lijkt me lekker zeg! En prettig dat het zou eenvoudig is. Je kunt de bodem lekker zelf maken zonder gedoe en de ingrediënten van de topping lijken me heerlijk smaken!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *