...

Gezonde pastasalade met burrata en parmakruim

Gezonde pastasalade met burrata en parmakruim

door | mrt 27, 2024 | Hoofdgerecht, Lunch, Paasrecepten, Recepten | 0 Reacties

Gezonde pastasalade

Gezonde pastasalade met burrata en knapperig parmakruim! Dit gerecht is per-fect voor bij de paasbrunch. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij mij doen pastasalades het altijd goed op tafel. Bij volwassenen én kids. Ik vind ik het ook altijd zo gezellig staan, zo’n mooie grote schaal met pastasalade afgetopt met lekkere ingrediënten. Deze gezonde koude pastasalade brengen we op smaak met smaakvolle groene saus gemaakt van doperwten, spinazie en parmezaanse kaas. Om de pastasalade helemaal af te maken toppen we hem af met romige burrata, krokant kruim gemaakt van parmaham, geroosterde pijnboompitjes en lekker veel verse kruiden. Je kunt de pastasalade goed van te voren maken, zodat je hem voor het serveren alleen nog maar even hoeft op te maken!

Gezonde pastasalade

Pastasalade burrata

Koude pastasalade gezond

Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken voor deze koude pastasalade. Ik gebruik in dit recept groene glutenvrije erwten fusilli, maar kies vooral wat jij lekker vindt. Als je de salade (een dag) van tevoren maakt, raad ik je aan gewone pasta te gebruiken en geen erwten,- of linzenpasta. Na een nachtje koelkast wordt de structuur daarvan te droog. Neem dan bijvoorbeeld fusilli, penne, conchiglie (schelpjes) of rigatoni. Eet je liever vegetarisch? Vervang het parmakruim dan door gebakken vega spekjes of (mijn favoriet) knapperig gebakken eekhoorntjesbrood. Als je eekhoorntjesbrood krokant bakt krijgt het beetje een ‘spekkig’ smaakje. Geniet ervan!

Met deze gerechten maak jij je paastafel helemaal compleet:

Gezonde koude pastasalade

Koude pasta salade gezond

Gezonde pastasalade met burrata en parmakruim

Gezonde pastasalade met burrata en parmakruim. Een heerlijke koude pastasalade met een voedzame saus van doperwten en spinazie!
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gr groene erwten fusilli - of andere soort pasta
  • 200 gr doperwten
  • 100 gr verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr parmezaanse kaas
  • 100 ml room
  • ½ citroen - biologisch
  • 1 bol burrata
  • 70 gr parmaham
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 takjes verse dille
  • 3 takjes verse basilicum

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Hak de knoflook fijn en fruit deze kort aan. Voeg de spinazie en doperwten toe. Bak tot de spinazie geslonken is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven op 180 graden. Rooster de plakken parmaham in 10 tot 15 minuten krokant in de oven. Laat afkoelen en breek/hak daarna tot kruim.
  • Voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe. Pureer samen met de room, parmezaanse kaas en rasp & sap van een halve citroen tot een romige saus. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Roer de saus door de pasta. Serveer de pastasalade in een grote schaal en garneer met burrata, parmakruim, pijnboompitten, dille en basilicum.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Koude pasta salade gezond

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept