Gezonde pasta met champignonsaus

Gezonde pasta met champignonsaus, Glutenvrije pasta recepten, Lekker eten met Linda pasta recepten, Beaufood pasta's, Gezonde pasta saus, Pasta saus recept, Pastasaus champignons

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies, Linda van Lekker eten met Linda. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke en gezonde pasta met champignonsaus!

Linda: Laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Linda van Lekker eten met Linda. Vandaag mag ik jullie verblijden met een gastblog. Bo zit heerlijk in Bali en tja, ondertussen draait alles op de blog gewoon door. Daarom heb ik voor jullie heb ik een pasta met champignonsaus gemaakt.

Een pasta eet ik elke week en ook probeer ik minimaal 1x per week vegetarisch te eten. In deze pastasaus is het gehakt vervangen door champignons en niemand zal het vlees missen. Even geen glutenvrij recept maar gewoon volkoren spaghetti. Mocht je liever een glutenvrij alternatief nemen, dan is dat natuurlijk helemaal ok. Bij mij thuis is de vegetarische pastasaus heel positief ontvangen.

Bo heeft al vaker eens een recept van mij gedeeld zoals de witte asperges met ricotta in bladerdeeg. Kom gezellig eens bij mij buurten. Mijn recepten zijn makkelijk, bewust en vooral heel lekker. Ik zie je graag op de site of op mijn Facebook.

 

Gezonde pasta met champignonsaus, Glutenvrije pasta recepten, Lekker eten met Linda pasta recepten, Beaufood pasta's, Gezonde pasta saus, Pasta saus recept, Pastasaus champignons

 

Dit heb je nodig voor deze pasta met champignonsaus / 4 personen

  • 200 gr volkoren spaghetti – neem glutenvrije spaghetti voor een glutenvrij gerecht
  • 250 gr (kastanje) champignons
  • 80 gr zongedroogde tomaat op olie
  • half bosje verse platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine rode uitjes
  • 1 blik (kers) tomaten
  • snufje peper en zout naar smaak
  • optioneel: Parmezaanse kaas

 

 

Gezonde pasta met champignonsaus, Glutenvrije pasta recepten, Lekker eten met Linda pasta recepten, Beaufood pasta's, Gezonde pasta saus, Pasta saus recept, Pastasaus champignons

 

Zo maak je het

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakken. Bak ze in een minuut of 3-5 bruin in een koekenpan met olijfolie. Haal de champignons uit de pan en doe in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Voeg de zongedroogde tomaat en de verse kruiden toe aan de hakmolen en maal alles fijn. Maak de koekenpan niet schoon.

Snijd de knoflook en uitjes fijn. Bak de knoflook en uitjes in dezelfde pan als de kastanje champignons. Voeg naar behoefte eerst een beetje olie toe en bak op een middelhoog vuur. Voeg het blik tomaten toe en laat pruttelen.

Roer het champignon mengsel door de tomatensaus.

Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

Geniet ervan!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.