De mensen die deze zomer een of meerdere foodfestivals hebben bezocht weten vast waar ik het over heb.. De kokosballen uit de oven waren een echte hit. Wat waren die dingen lekker zeg pfff. Maar de beste man heeft me helaas wel een beetje voorgelogen met ‘nee hoor, er zit geen suiker in’. Euhh zeker wel! Dat proef je namelijk. Daarbij vroeg ik het daarna aan een collega van hem die doodleuk toegaf dat er wel degelijk een flinke dosis suiker in zat. Maar ja, ze waren goddelijk en het was feest so who cares ;)
Eenmaal thuis stond ik te springen om ze na te maken. Zonder suiker, dat wel. Ik herinnerde me een recept van Pauline (Uit Paulines Keuken) dat er sprekend op leek en ik gebruikte dit recept als basis. Ik voegde wat bosbessen toe, cacao nibs en honing en na 20 minuten had ik een goddelijke én gezonde snack in mijn handen.
Nodig voor 8 bollen
- 1 banaan
- 3 eiwitten
- 150 gr kokosrasp
- handje verse blauwe bessen (niet uit de diepvries, want dan zijn ze te waterig)
- 1 el honing
- 1 el cacaonibs
Zo maak je ze
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Maak een schaal vetvrij en klop hierin de eiwitten stijf met een mixer. Je moet de schaal op zijn kop kunnen houden.
Prak de banaan fijn en schep hier de honing, kokos, cacaonibs en blauwe bessen doorheen. Spatel dit vervolgens voorzichtig door de eiwitten heen.
Bekleed en bakplaat met bakpapier en en schep bolletjes van het beslag op de plaat.
Zet weg in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.
Maak de kokosbollen extra lekker door ze achteraf te dippen in gesmolten chocolade (liefst zo puur mogelijk) en even te laten drogen. Ik beloof je een stukje hemel :)
Kan ik het ook maken zonder honing? Ik heb namelijk geen honing, ahornsiroop of agavesiroop in huis
Hoi Rachel, de honing is de zoetmaker in dit recept. Je kunt het zonder proberen maar met honing worden ze wel stukken lekkerder. Liefs, Bo
Hi, ik heb ze net gemaakt, cacao weggelaten maar zeker de blauwe bessen er door gedaan, makkelijk en heerlijk!!! Bedankt weer voor een lekker recept:)
Ik heb al zo veel van je recepten gemaakt en stuk voor stuk heerlijk
Hoi,
zou het ipv met bessen ook met appel of ander fruit kunnen?
Hi Patricia! Ja hoor, neem gerust een ander soort fruit. Let er dan wel op dat het een droog soort fruit betreft en maak kleine stukjes. Anders worden de bollen te nattig. Appel zou prima kunnen, sinaasappel weer niet :)
Deze kokosbollen zijn echt zalig en eenvoudig om te maken!
Wat fijn om te horen!:)