...

Gezonde kokosbollen met blauwe bessen

Gezonde kokosbollen met blauwe bessen

door | jul 26, 2015 | Recepten, Zoetigheden | 7 reacties

Gezonde kokosbollen uit de oven met blauwe bessen

De mensen die deze zomer een of meerdere foodfestivals hebben bezocht weten vast waar ik het over heb.. De kokosballen uit de oven waren een echte hit. Wat waren die dingen lekker zeg pfff. Maar de beste man heeft me helaas wel een beetje voorgelogen met ‘nee hoor, er zit geen suiker in’. Euhh zeker wel! Dat proef je namelijk. Daarbij vroeg ik het daarna aan een collega van hem die doodleuk toegaf dat er wel degelijk een flinke dosis suiker in zat. Maar ja, ze waren goddelijk en het was feest so who cares ;) 

Eenmaal thuis stond ik te springen om ze na te maken. Zonder suiker, dat wel. Ik herinnerde me een recept van Pauline (Uit Paulines Keuken) dat er sprekend op leek en ik gebruikte dit recept als basis. Ik voegde wat bosbessen toe, cacao nibs en honing en na 20 minuten had ik een goddelijke én gezonde snack in mijn handen.

 

Nodig voor 8 bollen

 • 1 banaan
 • 3 eiwitten
 • 150 gr kokosrasp
 • handje verse blauwe bessen (niet uit de diepvries, want dan zijn ze te waterig)
 • 1 el honing
 • 1 el cacaonibs

 

Gezonde kokosbollen uit de oven met blauwe bessen

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak een schaal vetvrij en klop hierin de eiwitten stijf met een mixer. Je moet de schaal op zijn kop kunnen houden.

Prak de banaan fijn en schep hier de honing, kokos, cacaonibs en blauwe bessen doorheen. Spatel dit vervolgens voorzichtig door de eiwitten heen.

Bekleed en bakplaat met bakpapier en en schep bolletjes van het beslag op de plaat.

Zet weg in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.

 

Maak de kokosbollen extra lekker door ze achteraf te dippen in gesmolten chocolade (liefst zo puur mogelijk) en even te laten drogen. Ik beloof je een stukje hemel :)

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer
Gezonde cake met bieten en chocolade

Gezonde cake met bieten en chocolade

Ja - dat lees je goed. Dit is inderdaad een gezonde cake met chocolade én bietjes. Dat klinkt misschien als een vreemde combi maar laat me deze misvatting meteen even rechtzetten: dit is goud! Om te beginnen vind ik het ideaal dat zelfs een zoetig baksel groenten kan...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

 1. Rachel

  Kan ik het ook maken zonder honing? Ik heb namelijk geen honing, ahornsiroop of agavesiroop in huis

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Rachel, de honing is de zoetmaker in dit recept. Je kunt het zonder proberen maar met honing worden ze wel stukken lekkerder. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Annemieke

  Hi, ik heb ze net gemaakt, cacao weggelaten maar zeker de blauwe bessen er door gedaan, makkelijk en heerlijk!!! Bedankt weer voor een lekker recept:)
  Ik heb al zo veel van je recepten gemaakt en stuk voor stuk heerlijk

  Antwoord
 3. patricia taalman

  Hoi,

  zou het ipv met bessen ook met appel of ander fruit kunnen?

  Antwoord
  • Bo

   Hi Patricia! Ja hoor, neem gerust een ander soort fruit. Let er dan wel op dat het een droog soort fruit betreft en maak kleine stukjes. Anders worden de bollen te nattig. Appel zou prima kunnen, sinaasappel weer niet :)

   Antwoord
 4. Gabriela Canseco Yerves

  Deze kokosbollen zijn echt zalig en eenvoudig om te maken!

  Antwoord
  • Bo

   Wat fijn om te horen!:)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *