...

Gezonde kipnuggets

Gezonde kipnuggets

door | jul 11, 2015 | Hartige hapjes, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Zelf gezonde kipnuggets maken

Dit recept stond al heeeel lang op mijn to do list, omdat ik echt onwijs van kipnuggets houd. Maar dan ook heel erg. Ik krijg er al zin in als ik het woord Mac Donalds hoor. Alleen zijn de  kipnuggets van de Mac of uit de snackbar zijn natuurlijk rete ongezond. En dan heb ik het over elk ingrediënt, van de plofkip, tot de buitenlaag en het frituurvet aan toe. Maar wat als je nou heel makkelijk zelf een gezonde nugget op tafel kon toveren? Dat zou fantastisch zijn toch :) Ik ging aan de slag met kwalitatieve kipfilet en havermout. Het resultaat zijn deze lekkere nuggets!

 

Dit heb je nodig voor deze gezonde kipnuggets / 14 stuks

  • 600 gram kippendij – liefst biologisch met een Beter Leven keurmerk
  • 1 ei
  • 70 gram havermout
  • snuf peper en zout
  • kokosvet om in te bakken

 

Zelf gezonde kipnuggets maken

 

Zo maak je ze

Het meest tijdrovende klusje aan dit recept is het pureren van de kip. Dit kan je het beste met een staafmixer doen. Snij de kip klein, voeg wat peper en zout toe en blend alles tot een massa.

Klop het ei los in een schaaltje en schep de havermout in een diep bord.

Vorm kleine balletjes van de kip. Druk ze plat en vorm ze als een nugget. Wentel ze een voor een door het ei en daarna door de havermout tot ze goed bedekt zijn.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak de nuggets aan beide kanten gaar.

Genieten!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *