Dit recept stond al heeeel lang op mijn to do list, omdat ik echt onwijs van kipnuggets houd. Maar dan ook heel erg. Ik krijg er al zin in als ik het woord Mac Donalds hoor. Alleen zijn de kipnuggets van de Mac of uit de snackbar zijn natuurlijk rete ongezond. En dan heb ik het over elk ingrediënt, van de plofkip, tot de buitenlaag en het frituurvet aan toe. Maar wat als je nou heel makkelijk zelf een gezonde nugget op tafel kon toveren? Dat zou fantastisch zijn toch :) Ik ging aan de slag met kwalitatieve kipfilet en havermout. Het resultaat zijn deze lekkere nuggets!
Dit heb je nodig voor deze gezonde kipnuggets / 14 stuks
- 600 gram kippendij – liefst biologisch met een Beter Leven keurmerk
- 1 ei
- 70 gram havermout
- snuf peper en zout
- kokosvet om in te bakken
Zo maak je ze
Het meest tijdrovende klusje aan dit recept is het pureren van de kip. Dit kan je het beste met een staafmixer doen. Snij de kip klein, voeg wat peper en zout toe en blend alles tot een massa.
Klop het ei los in een schaaltje en schep de havermout in een diep bord.
Vorm kleine balletjes van de kip. Druk ze plat en vorm ze als een nugget. Wentel ze een voor een door het ei en daarna door de havermout tot ze goed bedekt zijn.
Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak de nuggets aan beide kanten gaar.
Genieten!
0 reacties