...

Gezonde kipnuggets

Gezonde kipnuggets

door | jul 11, 2015 | Hartige hapjes, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Zelf gezonde kipnuggets maken

Dit recept stond al heeeel lang op mijn to do list, omdat ik echt onwijs van kipnuggets houd. Maar dan ook heel erg. Ik krijg er al zin in als ik het woord Mac Donalds hoor. Alleen zijn de  kipnuggets van de Mac of uit de snackbar zijn natuurlijk rete ongezond. En dan heb ik het over elk ingrediënt, van de plofkip, tot de buitenlaag en het frituurvet aan toe. Maar wat als je nou heel makkelijk zelf een gezonde nugget op tafel kon toveren? Dat zou fantastisch zijn toch :) Ik ging aan de slag met kwalitatieve kipfilet en havermout. Het resultaat zijn deze lekkere nuggets!

 

Dit heb je nodig voor deze gezonde kipnuggets / 14 stuks

  • 600 gram kippendij – liefst biologisch met een Beter Leven keurmerk
  • 1 ei
  • 70 gram havermout
  • snuf peper en zout
  • kokosvet om in te bakken

 

Zelf gezonde kipnuggets maken

 

Zo maak je ze

Het meest tijdrovende klusje aan dit recept is het pureren van de kip. Dit kan je het beste met een staafmixer doen. Snij de kip klein, voeg wat peper en zout toe en blend alles tot een massa.

Klop het ei los in een schaaltje en schep de havermout in een diep bord.

Vorm kleine balletjes van de kip. Druk ze plat en vorm ze als een nugget. Wentel ze een voor een door het ei en daarna door de havermout tot ze goed bedekt zijn.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak de nuggets aan beide kanten gaar.

Genieten!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *