...

Gezonde kaasstengels met geitenkaas en honing

Gezonde kaasstengels met geitenkaas en honing

door | nov 10, 2014 | Hartige hapjes, Recepten | 5 reacties

Kaasstengels vind ik misschien wel de állerlekkerste snack uit de frituur. Ze zijn helaas wel een beetje slecht voor je. Maar gelukkig bestaan daar gezonde alternatieven voor! En dit alternatief is misschien wel net zo lekker, al dan niet lekkerder. Als je niet zo van geitenkaas houd kun je natuurlijk een andere soort kaas gebruiken. Half om half is ook heerlijk, geitenkaas samen met roquefort bijvoorbeeld. En heb je geen frituurpan? Dat komt goed uit want je maakt ze klaar in de oven :)

Je kunt ze net als ‘echte’ kaasstengels in een grotere hoeveelheid maken en deze bewaren in de vriezer. Handig voor als je een keer onverwachte snackers op bezoek krijgt.

kaastengels

 

Dit heb je nodig voor 8 gezonde kaasstengels met geitenkaas en honing

  • 16 vellen filodeeg, ontdooid
  • 1 el honing (+ nog 1 el voor als je de kaasstengels wilt dippen in honing)
  • 2 el verse of gedroogde rozemarijn (indien vers, fijngehakt)
  • 350 gram geitenkaas
  • Optioneel: een paar snufjes chilipeper

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg steeds twee vellen filodeeg precies op elkaar zodat je uiteindelijk acht dikkere vellen krijgt.

Pak een vel en bestrooi één zijde met een dunne streep rozemarijn. Verdeel naast de streep rozemarijn een theelepel geitenkaas over de gehele lengte. Strooi er eventueel wat chilipeper over als je iets weer bite wilt geven aan je kaasstengel. Rol het vel nu op tot je een kaasstengel hebt. Herhaal dit met alle 8 vellen.

Leg de kaasstengels naast elkaar op de bakplaat en bestrooi eventueel met nog wat rozemarijn als je dat over hebt. Lepel een eetlepel honing over de kaasstengels en bak ze in de oven tot ze knapperig zijn (dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten)

Het is heerlijk om ze in een beetje extra honing te dippen als ze klaar zijn!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. jennifer

    Lijkt me heerlijk! Is een theelepel geitenkaas per kaasstengel niet heel weinig? En wat voor geitenkaas gebruik je, zachte geitenkaas? Ik hoor ‘t graag, dan ga ik ze dit weekend maken.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Jennifer, ik gebruik zelf een (flinke) theelepel zodat je alles tot een mooi rolletje kunt rollen. Maar meer mag natuurlijk ook! Ik gebruik zachte geitenkaas. Liefs en geniet ervan

      Antwoord
      • Claudia

        Inderdaad een heel lekker hapje!
        Ik maakte het met enkele vellen die ik over had van een ander gerecht.
        Bo, je schrijft dat je ze in de vriezer bewaren kunt. Ongebakken neem ik aan. En geeft het niet dat de vellen eerst ontdooit zijn en dan opnieuw de vriezer in gaan?

        Antwoord
  2. Maxime

    Lijkt me heel lekker!
    Ik wil ze een dag van te voren maken. Zou je ze dan later nog een keer in de oven kunnen doen?
    Of bijv. Half af kunnen bakken?

    Antwoord
    • Bo

      Hmm.. Ik heb dat nog nooit uitgeprobeerd. Maar ik denk dat je ze het beste gewoon kunt maken en bewaren in de koelkast. Voordat je ze wilt eten schuif je ze even in de oven en voilà :) Laat je het me weten of het is gelukt? Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *