Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo’n kruidig knispertje op een gerecht vind ik gewoonweg héérlijk. Ik was vorige week vanwege een campagne al heel even in de paassferen. En toen bedacht ik mij, hoe leuk zou het zijn om een eenvoudige gezonde eiersalade om te toveren tot een luxe variant die lekker de show steelt op tafel? Bij het ontbijt, lunch of uitgebreide brunch. Ik ben namelijk gék op eiersalade. Herstel: zelfgemaakte gezonde eiersalade. Dus niet die bakjes vol troep uit de supermarkt. De lekkerste eiersalade maak je namelijk heel makkelijk zelf en hieronder vertel ik je hoe!
Gezonde eiersalade
De lekkerste eiersalade maak je heel eenvoudig met gekookte eitjes, volle yoghurt en een likje mayonaise. Ook een snufje kerriepoeder, wat vers gehakte bieslook en een gesnipperd rood uitje mogen natuurlijk niet ontbreken. Nu kun je de gekookte eitjes met een vork fijnprakken, maar ik gebruik hiervoor liever een ouderwetse pureestamper. Dan is de boel binnen een paar tellen geprakt! De gezonde eiersalade verdeel je vervolgens over een mooi bord en top je af met plakjes gerookte zalm, tuinkers en avocado. En de gebakken uitjes natuurlijk, voor dat lekkere knispertje. Serveer de loaded eiersalade met toast of stokbrood.
Tip: je kunt de eiersalade prima een een of twee dagen van tevoren maken!
Zin in nog meer ei?
- Eierwrap met geitenkaas en spinazie
- Met ei gevulde avocado uit de oven
- Gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes
- Eiersalade met truffelmayo
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 kleine rode ui
- klein bosje verse bieslook - 9 gr
- 5 el volle yoghurt - 100 gr
- 2 el mayonaise - 25 gr
- ½ tl kerriepoeder
- ½ tl mosterd
Toppings
- 50 gr gerookte zalm
- 1 avocado
- 2 el tuinkers
- 1 el gebakken uitjes
Instructies
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eitjes als ze zijn afgekoeld.
- Prak de eieren in een grote kom met een vork (of een pureestamper!). Snipper de rode ui heel fijn en hak de verse bieslook.
- Doe de rode ui samen met de dille, yoghurt, mayonaise, kerriepoeder en mosterd in de kom. Meng door elkaar en breng de eiersalade op smaak met versgemalen peper en zout.
- Verdeel de eiersalade over een groot bord. Garneer met plakjes avocado, plakjes gerookte zalm, tuinkers en gebakken uitjes! Serveer met toast.
Ik heb de salade gemaakt met gerookte wilde zalm en biologische tuinkers van Jumbo en we vonden ‘m heerlijk.
Hey Bo,
Ik wil de eiersalade gaan maken, maar bij stap 3 staat bij het mengen van de ingrediënten Dille.
Dat moet toch zeker de Bieslook zijn?