...

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

door | jan 26, 2023 | Hartige hapjes, Lunch, Paasrecepten, Recepten, Vis | 2 reacties

gezonde-eiersalade

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo’n kruidig knispertje op een gerecht vind ik gewoonweg héérlijk. Ik was vorige week vanwege een campagne al heel even in de paassferen. En toen bedacht ik mij, hoe leuk zou het zijn om een eenvoudige gezonde eiersalade om te toveren tot een luxe variant die lekker de show steelt op tafel? Bij het ontbijt, lunch of uitgebreide brunch. Ik ben namelijk gék op eiersalade. Herstel: zelfgemaakte gezonde eiersalade. Dus niet die bakjes vol troep uit de supermarkt. De lekkerste eiersalade maak je namelijk heel makkelijk zelf en hieronder vertel ik je hoe!

 gezonde-eiersalade

Gezonde eiersalade

De lekkerste eiersalade maak je heel eenvoudig met gekookte eitjes, volle yoghurt en een likje mayonaise. Ook een snufje kerriepoeder, wat vers gehakte bieslook en een gesnipperd rood uitje mogen natuurlijk niet ontbreken. Nu kun je de gekookte eitjes met een vork fijnprakken, maar ik gebruik hiervoor liever een ouderwetse pureestamper. Dan is de boel binnen een paar tellen geprakt! De gezonde eiersalade verdeel je vervolgens over een mooi bord en top je af met plakjes gerookte zalm, tuinkers en avocado. En de gebakken uitjes natuurlijk, voor dat lekkere knispertje. Serveer de loaded eiersalade met toast of stokbrood.

Tip: je kunt de eiersalade prima een een of twee dagen van tevoren maken!

gezonde-eiersalade

Zin in nog meer ei?

 
gezonde-eiersalade

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

De lekkerste gezonde eiersalade! Met gerookte zalm, avocado en knapperig gebakken uitjes. Heerlijk voor bij het ontbijt, lunch of brunch.
3.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 1 kleine rode ui
  • klein bosje verse bieslook - 9 gr
  • 5 el volle yoghurt - 100 gr
  • 2 el mayonaise - 25 gr
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl mosterd

Toppings

  • 50 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 2 el tuinkers
  • 1 el gebakken uitjes

Instructies
 

  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eitjes als ze zijn afgekoeld.
  • Prak de eieren in een grote kom met een vork (of een pureestamper!). Snipper de rode ui heel fijn en hak de verse bieslook.
  • Doe de rode ui samen met de dille, yoghurt, mayonaise, kerriepoeder en mosterd in de kom. Meng door elkaar en breng de eiersalade op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Verdeel de eiersalade over een groot bord. Garneer met plakjes avocado, plakjes gerookte zalm, tuinkers en gebakken uitjes! Serveer met toast.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

gezonde-eiersalade

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Kath

    5 sterren
    Ik heb de salade gemaakt met gerookte wilde zalm en biologische tuinkers van Jumbo en we vonden ‘m heerlijk.

    Antwoord
  2. Kath

    Hey Bo,
    Ik wil de eiersalade gaan maken, maar bij stap 3 staat bij het mengen van de ingrediënten Dille.
    Dat moet toch zeker de Bieslook zijn?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept