Gezonde chocolademousse met een vleugje karamel

Gezonde chocolademousse met een vleugje karamel

door | mei 7, 2015 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 9 reacties

Deze healthy chocomousse is goedgekeurd door echte chocoladeliefhebbers. Ik kan je vertellen hoe fantastisch lekker dit dessert (of tussendoortje) is en dat het écht naar chocolademousse smaakt, maar ervaar het zelf!:)

De dadels zorgen voor een vleugje kamarel, de avocado voor romigheid en de rauwe cacao voor een intense chocoladesmaak. Erg lekker, super gezond en gewoon awesome! 


Nodig voor twee personen

 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 banaan
 • 1 el rauwe cacaopoeder
 • 3 zachte dadels (ik gebruik in dit recept de dadels van Yogi & Youssef. Ze zijn fluweelzacht en hebben echt een bizar lekkere karamelsmaak)


 


Zo maak je het

Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in je blender tot een mousse. Proef even en voeg naar smaak wat meer dadels of cacao toe.

That’s it, really!

 

Psst.. ik ben gek op pure chocolade dus ik deed er twee eetlepels cacao in. 


Dinnertip: verdeel de mousse in kleine glaasjes. Top af met frambozen en kokosroom of een ander soort fruit. Ook heerlijk met een bolletje vanilleijs ernaast! Je kunt het de ochtend van te voren maken en bewaren in de koelkast


Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Vanessa verleye

  Ik vond ook dat het er heerlijk uitzag, heb het deze avond klaargemaakt en buiten het feit dat het op chocolademousse lijkt, heeft het zelfs met 4 eetlepels cacao totaal geen chocoladesmaak. De banaan overheersd alles….als ik dan chocolademousse wil eten ga ik zeker voor de echte versie…echt geen aanrader hoor…zonde van het lekkere fruit.

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Vanessa, jammer dat je mijn gezonde variant niet lekker vond :D Ieder zijn smaak. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Felicia

  Vraagje: kun je deze mousse ook invriezen voor later gebruik?

  Antwoord
  • Bo

   In theorie moet het kunnen! Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd dus ik weet niet hoe de smaak ik daarna :) Laat je het me weten? Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Manon

  yum, gelijk avocado’s op mijn boodschappenlijstje gezet, vanavond ga ik dit nog maken !

  Antwoord
  • Bo

   Geniet ervan Manon!:)

   Antwoord
 4. Elke

  Ik heb het vanavond gemaakt, en ik vond het echt heerlijk!
  Moet uit gaan kijken dat ik dit niet iedere avond ga eten..

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen! En het fijne is dat je hier best elke avond een bakje van kunt eten :)

   Antwoord
 5. Joyce

  Hmm, ziet er lekker uit! En nog makkelijk ook ;) Gauw uitproberen dus, ik heb ook nog dadels van Yogi & Yousef dus dat komt goed uit

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.