...

Gezonde chocolademousse met een vleugje karamel

Gezonde chocolademousse met een vleugje karamel

door | mei 7, 2015 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 9 reacties

Deze healthy chocomousse is goedgekeurd door echte chocoladeliefhebbers. Ik kan je vertellen hoe fantastisch lekker dit dessert (of tussendoortje) is en dat het écht naar chocolademousse smaakt, maar ervaar het zelf!:)

De dadels zorgen voor een vleugje kamarel, de avocado voor romigheid en de rauwe cacao voor een intense chocoladesmaak. Erg lekker, super gezond en gewoon awesome! 


Nodig voor twee personen

 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 banaan
 • 1 el rauwe cacaopoeder
 • 3 zachte dadels (ik gebruik in dit recept de dadels van Yogi & Youssef. Ze zijn fluweelzacht en hebben echt een bizar lekkere karamelsmaak)


 


Zo maak je het

Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in je blender tot een mousse. Proef even en voeg naar smaak wat meer dadels of cacao toe.

That’s it, really!

 

Psst.. ik ben gek op pure chocolade dus ik deed er twee eetlepels cacao in. 


Dinnertip: verdeel de mousse in kleine glaasjes. Top af met frambozen en kokosroom of een ander soort fruit. Ook heerlijk met een bolletje vanilleijs ernaast! Je kunt het de ochtend van te voren maken en bewaren in de koelkast


Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Vanessa verleye

  Ik vond ook dat het er heerlijk uitzag, heb het deze avond klaargemaakt en buiten het feit dat het op chocolademousse lijkt, heeft het zelfs met 4 eetlepels cacao totaal geen chocoladesmaak. De banaan overheersd alles….als ik dan chocolademousse wil eten ga ik zeker voor de echte versie…echt geen aanrader hoor…zonde van het lekkere fruit.

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Vanessa, jammer dat je mijn gezonde variant niet lekker vond :D Ieder zijn smaak. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Felicia

  Vraagje: kun je deze mousse ook invriezen voor later gebruik?

  Antwoord
  • Bo

   In theorie moet het kunnen! Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd dus ik weet niet hoe de smaak ik daarna :) Laat je het me weten? Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Manon

  yum, gelijk avocado’s op mijn boodschappenlijstje gezet, vanavond ga ik dit nog maken !

  Antwoord
  • Bo

   Geniet ervan Manon!:)

   Antwoord
 4. Elke

  Ik heb het vanavond gemaakt, en ik vond het echt heerlijk!
  Moet uit gaan kijken dat ik dit niet iedere avond ga eten..

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen! En het fijne is dat je hier best elke avond een bakje van kunt eten :)

   Antwoord
 5. Joyce

  Hmm, ziet er lekker uit! En nog makkelijk ook ;) Gauw uitproberen dus, ik heb ook nog dadels van Yogi & Yousef dus dat komt goed uit

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *