...

Gezonde chocolademousse met een vleugje karamel

Gezonde chocolademousse met een vleugje karamel

door | mei 7, 2015 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 9 reacties

Deze healthy chocomousse is goedgekeurd door echte chocoladeliefhebbers. Ik kan je vertellen hoe fantastisch lekker dit dessert (of tussendoortje) is en dat het écht naar chocolademousse smaakt, maar ervaar het zelf!:)

De dadels zorgen voor een vleugje kamarel, de avocado voor romigheid en de rauwe cacao voor een intense chocoladesmaak. Erg lekker, super gezond en gewoon awesome! 


Nodig voor twee personen

 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 banaan
 • 1 el rauwe cacaopoeder
 • 3 zachte dadels (ik gebruik in dit recept de dadels van Yogi & Youssef. Ze zijn fluweelzacht en hebben echt een bizar lekkere karamelsmaak)


 


Zo maak je het

Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in je blender tot een mousse. Proef even en voeg naar smaak wat meer dadels of cacao toe.

That’s it, really!

 

Psst.. ik ben gek op pure chocolade dus ik deed er twee eetlepels cacao in. 


Dinnertip: verdeel de mousse in kleine glaasjes. Top af met frambozen en kokosroom of een ander soort fruit. Ook heerlijk met een bolletje vanilleijs ernaast! Je kunt het de ochtend van te voren maken en bewaren in de koelkast


Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Vanessa verleye

  Ik vond ook dat het er heerlijk uitzag, heb het deze avond klaargemaakt en buiten het feit dat het op chocolademousse lijkt, heeft het zelfs met 4 eetlepels cacao totaal geen chocoladesmaak. De banaan overheersd alles….als ik dan chocolademousse wil eten ga ik zeker voor de echte versie…echt geen aanrader hoor…zonde van het lekkere fruit.

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Vanessa, jammer dat je mijn gezonde variant niet lekker vond :D Ieder zijn smaak. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Felicia

  Vraagje: kun je deze mousse ook invriezen voor later gebruik?

  Antwoord
  • Bo

   In theorie moet het kunnen! Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd dus ik weet niet hoe de smaak ik daarna :) Laat je het me weten? Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Manon

  yum, gelijk avocado’s op mijn boodschappenlijstje gezet, vanavond ga ik dit nog maken !

  Antwoord
  • Bo

   Geniet ervan Manon!:)

   Antwoord
 4. Elke

  Ik heb het vanavond gemaakt, en ik vond het echt heerlijk!
  Moet uit gaan kijken dat ik dit niet iedere avond ga eten..

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen! En het fijne is dat je hier best elke avond een bakje van kunt eten :)

   Antwoord
 5. Joyce

  Hmm, ziet er lekker uit! En nog makkelijk ook ;) Gauw uitproberen dus, ik heb ook nog dadels van Yogi & Yousef dus dat komt goed uit

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *