Gezonde chocolademousse met een vleugje karamel

Deze healthy chocomousse is goedgekeurd door echte chocoladeliefhebbers. Ik kan je vertellen hoe fantastisch lekker dit dessert (of tussendoortje) is en dat het écht naar chocolademousse smaakt, maar ervaar het zelf!:)

De dadels zorgen voor een vleugje kamarel, de avocado voor romigheid en de rauwe cacao voor een intense chocoladesmaak. Erg lekker, super gezond en gewoon awesome! 


Nodig voor twee personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 banaan
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 3 zachte dadels (ik gebruik in dit recept de dadels van Yogi & Youssef. Ze zijn fluweelzacht en hebben echt een bizar lekkere karamelsmaak)


 


Zo maak je het

Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in je blender tot een mousse. Proef even en voeg naar smaak wat meer dadels of cacao toe.

That’s it, really!

 

Psst.. ik ben gek op pure chocolade dus ik deed er twee eetlepels cacao in. 


Dinnertip: verdeel de mousse in kleine glaasjes. Top af met frambozen en kokosroom of een ander soort fruit. Ook heerlijk met een bolletje vanilleijs ernaast! Je kunt het de ochtend van te voren maken en bewaren in de koelkast


Print Friendly, PDF & Email
10 Comments
  1. Ik vond ook dat het er heerlijk uitzag, heb het deze avond klaargemaakt en buiten het feit dat het op chocolademousse lijkt, heeft het zelfs met 4 eetlepels cacao totaal geen chocoladesmaak. De banaan overheersd alles….als ik dan chocolademousse wil eten ga ik zeker voor de echte versie…echt geen aanrader hoor…zonde van het lekkere fruit.

  2. Ik heb het vanavond gemaakt, en ik vond het echt heerlijk!
    Moet uit gaan kijken dat ik dit niet iedere avond ga eten..

  3. Hmm, ziet er lekker uit! En nog makkelijk ook ;) Gauw uitproberen dus, ik heb ook nog dadels van Yogi & Yousef dus dat komt goed uit

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.