...

Gezonde chocolade truffels met cranberry

Gezonde chocolade truffels met cranberry

door | feb 12, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 1 reactie

Gezonde chocolade truffels

Het is bijna Valentijn. Een dag waarop we de liefde vieren en even stilstaan bij de personen die we het meest liefhebben. Speciaal daarvoor en met oog op het gezegde ‘liefde gaat door de maag’ schotel ik jullie vandaag het recept van deze heerlijke én gezonde chocolade truffels met cranberry voor. Gemaakt door Betty van Betty’s Kitchen. Betty eet net als ik volgens de 80/20 regel waarin zij 80 procent van de tijd zo gezond mogelijk probeert te eten zonder geraffineerde suikers. Het streven om gezond te leven plús een flinke dosis inspiratie voor lekker eten eindigt vaak in dit soort geweldige recepten. Gezonde chocolade truffels. Dankjewel lieve Betty! Bij deze stelt ze zichzelf graag even aan jullie voor.

 


 

Hi Allemaal! Ik ben Betty en net als Bo woon ik in Utrecht! Daar sta ik dagelijks in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen en en restaurants (in Utrecht) uit te proberen en  ik blog hier dan ook over op www.bettyskitchen.nl.

Net als Bo heb ik enorme voorliefde voor chocolade! Het liefst de ‘raw’ en ‘healthy’ variant. Waarschijnlijk delen wij deze passie met nog meer dames onder jullie…  Dus toen ik, speciaal voor Valentijnsdag,  deze gezonde chocolade truffels met cranberry bedacht, kon Bo spontaan nergens anders meer aan denken. Dus besloten wij om dit recept ook met jullie te delen.

Deze gezonde chocolade truffels zijn het perfecte tussendoortje voor bij een kop thee of koffie. En uiteraard zijn ze glutenvrij en suikervrij en gewoonweg erg lekker!

 

Gezonde chocolade truffels

 

Dit heb je nodig voor 20 tot 25 stuks

  • 300 gram ontpitte dadels,
  • 40 gram gedroogde cranberry,
  • 30 gram gedroogde gojibessen,
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie,
  • 3 eetlepels rauwe cacao poeder + extra,
  • 2 eetlepels chiazaad,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 80 gram cashewnoten.

 

Gezonde chocolade truffels

 

 

Zo maak je het

Stop de dadels, cranberry en gojibessen in een keukenmachine en laat hem ongeveer 1 minuut draaien, totdat er een bal ontstaat. Voeg vervolgens de kokosolie, cacaopoeder, chiazaad, kaneel en cashewnoten toe en laat nogmaals de machine draaien totdat alles vermengd is. Druk af een toe ook even op de ‘pulse’ stand om grotere brokken fijn te malen.

Neem vervolgens stukjes van het truffelmengsel af en draai hier chocolade balletjes van, ter grootte van een grote knikker. Je kunt in principe zo’n 20 tot 25 stuks gezonde chocolade truffels maken met dit recept. Leg de gezonde chocolade truffels op een bord, dek af met zilverfolie en zet ze 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Bestrooi een kleine bord of schaal met wat extra rauwe cacaopoeder en rol hier stuk voor stuk de gezonde chocolade truffels doorheen, zodat ze rondom bedekt zijn met cacaopoeder.

Deze gezonde chocolade truffels met cranberry zijn ongeveer één week houdbaar in de koelkast, mits afgesloten.

 

Groetjes, Betty
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Sanne

    Lijkt me heerlijk! Dit is echt zo’n snackje dat heel snel opgaat bij mij haha. Met die gojibessen erin worden ze vast net iets zoeter en lekkerder, die mogen niet ontbreken denk ik! Liefs

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.