Gezonde bananen ijsjes (chocolade & kokos)

Gezonde bananen ijsjes (chocolade & kokos)

Vroeger was ik ontzettend gek op die kleine Danoontjes waar je een stokje in kon steken – verkopen ze die nog? – en die je vervolgens in de vriezer zette zodat het ijsjes konden worden. Héérlijk vond ik ze. Ik ben gek op ijs maar toen ik een paar jaar geleden het gezonde pad insloeg paste ijs daar niet meer bij. Ik ben zo iemand die het niet bij een paar happen kan houden dus ik koop het eigenlijk ook nooit meer. Wel af en toe een schepijsje trouwens, met twee bolletjes ofcourse. De foodfestival bezoekers onder jullie zullen de nieuwste trend al wel gespot hebben – voor een ietwat belachelijk hoge prijs -, namelijk gezonde bananen ijsjes. Ik snap dat je niet voor een dubbeltje met je foodtruck op een festival terrein mag staan, maar vier euro en vijftig cent voor een halve banaan op een stokje?! That’s a lot. Gelukkig kunnen we dat thuis een stuk goedkoper.

Men neme een paar bananen, wat lekkere toppings voor erop, een vriezer en voilà. Gezonde ijsjes! Heeel handig voor mensen die geen vormpjes in huis hebben om ijslollies te maken, zoals ik. In mijn oude huis moest ik het doen met een inimini vriezer waar ik net een zak doperwten in kwijt kon, maar sinds een paar weken heb ik geen een, twee maar drie heuse lades onder de koelkast. Waar een mens al niet blij van kan worden ;) Ik ga daar deze week dus maar eens op pad voor vormpjes, want ik voel een gezonde ijsjes marathon aankomen!

Onderstaand recept is voor zes ijsjes die je kunt voorzien van je favoriete topping. Die van mij zijn op dit moment kokos en chocolade maar de combi pindakaas en cacao nibs smaakt ook zeker niet verkeerd. Een kind kan de was doen, je doet je buik er een plezier mee en je hebt altijd een koel en gezond tussendoortje bij de hand thuis.

 

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes

  • 3 bananen
  • 6 stokjes – bijvoorbeeld saté prikkers
  • 4 el kokos
  • 50 gr chocolade – zo puur mogelijk
  • 1 el honing

 

Gezonde bananen ijsjes (chocolade & kokos)

 

Zo maak je ze

Pel en halveer de bananen. Steek de stokjes er voorzichtig in.

Smelt de chocolade au bain marie. Voorzie de banaantjes waar je kokos op wilt van een dun laagje honing en haal ze door de kokos heen.

Druppel met een zigzag beweging de gesmolten chocolade over de andere bananen. Of maak een mix van kokos en chocolade, nog beter.

Laat de ijsjes minimaal vier uur bevriezen in de vriezer.

 

Varieer ook eens met andere toppings als notenpasta, klein gehakte nootjes, bijenpollen of een snufje zeezout over de chocolade

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.