...

Gezond weekmenu #8

Gezond weekmenu #8

Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch weekmenu met gezonde en makkelijke recepten. Ze worden ontzettend goed gelezen, leuk!! Nu kreeg ik van veel van jullie de vraag of ik niet ook weekmenu’s kan maken die grotendeels vegetarisch zijn, maar waar ook een aantal gerechten met vlees of vis in te vinden zijn. Ik eet zelf zo’n een á twee keer per week een biologisch kippetje of verse vis dus eigenlijk is dat een super goed idee. Bij deze dus! Een weekmenu vol vegetarische avondmaaltijden plús een heeeerlijk gerecht met gegratineerde asperges, gerookte zalm & peterselie olie en Indonesische sateetjes van bio kippendij.

Fijne week :D

Maandag: zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip

Ik trap deze week af met wederom een lekkere soep. Eentje met zoete aardappel, linzen en kikkererwten. Kortom: een lekkere dikke en vullende soep. Extra lekker met getoast brood erbij en yoghurt dip!


Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten

Dinsdag: gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie

Kaas en asperges gaan super goed samen. Daarom topte ik deze witte asperges af met gegratineerde parmezaanse kaas met daarover heen een eenvoudige zelfgemaakte peterselie olie. Die maak je simpelweg door verse peterselie door olijfolie te pureren. That’s it! Serveer de gegratineerde asperges met vis naar keuze. Zalmfilet, gamba’s, zeebaars of kreeft als je in een culinaire bui bent.

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie, Asperge recepten, Gezonde recepten, Witte asperges gratineren, Beaufood avondeten, Gezonde foodblogs, Asperge blogs

Woensdag: tofu met avocado chimichurri

Dit tofu gerecht met avocado chimichurri was eigenlijk bedoeld voor op de barbecue als vleesvervanger. Een soort vegetarische tofu steak moest het worden, maar bij nader inzien was de tofu iets te kwetsbaar om op het rooster van de barbecue te bereiden. Gelukkig hebben we nog de grillpan! En ohhhh wat is dit lekker.. De tofu marineer je in een pittige homemade marinade van soja, honing en sriracha. Eet deze tofu steak met gestoomde groenten en bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

Tofu met avocado chimichurri, Gezond avondeten, Glutenvrij avondeten, Beaufood recepten, Tofu recepten, Tofu grillen, Slanke avondmaaltijden

Tofu met avocado chimichurri, Gezond avondeten, Glutenvrij avondeten, Beaufood recepten, Tofu recepten, Tofu grillen, Slanke avondmaaltijden

Donderdag: orzo risotto met groene doperwten pesto

Ik zag laatst een pak orzo in de winkel staan. Ondanks dat Orzo niet glutenvrij is wilde ik het wel graag een keer proberen. Orzo is Italiaans voor gerst en deze gedroogde pastasoort heeft de vorm van grote rijstkorrels. Perfect om een heerlijke risotto te maken van te maken dacht ik zo! Met pasta in plaats van rijst dus. Maak daar een pesto van doperwten en parmezaanse kaas bij, gebakken shiitakes, geroosterde pijnboompitten.. Jum!

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Vrijdag: glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto

Ik duik graag de keuken in om te experimenteren met nieuwe glutenvrije pizzabodems. Spoiler alert: ik kan je alvast verklappen dat ik extreem tevreden ben met het resultaat. Mijn bodems van havermout zijn gezond, maar stiekem niet zo stevig als een ‘echte’ pizzabodems.. Deze glutenvrije bodem is dat wel! Ik belegde hem met halloumi en romige rucola pesto met crème fraîche.

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Zaterdag: Indonesische sateetjes

Bij de borrel of bij een lekker bord nasi goreng. I loveee sateetjes! Wanneer ik saté maak kies ik altijd voor kippendij, omdat dat zo lekker mals is. Het lekkerst worden ze wanneer je de kippendij een nacht laat marineren, maar wanneer je dit recept leest en er het liefst nu al je tanden in wilt zetten volstaat een uurtje ook. Ik maakte de saté voor bij mijn nasi goreng van bloemkoolrijst (aanrader!) en wat ik overhad serveerde ik de volgende dag als borrelhapje. Ze waren binnen één minuut op ;)

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Zondag: frieten van bakbanaan

Ik vind het ontzettend leuk dat er tegenwoordig steeds meer tropische ingrediënten in de supermarkt te vinden zijn. Bijzondere fruitsoorten als dragon fruit bijvoorbeeld. En mocht je denken ‘hee dat is een gekke dikke groene banaan’ dan is dat dus een bakbanaan :D Bakbananen lijken op gewone bananen maar hebben één groot verschil en dat is de hoeveelheid zetmeel. Bananen lijken qua zetmeelgehalte meer op aardappels en daardoor (je voelt hem al aankomen) kun je daar dus héle lekkere frieten van maken. Ze hebben nog wel dat lekkere zoetje dat bananen hebben en daardoor matchen ze heerlijk met pittige kruiden en een frisse avocado-yoghurt dip. Je bakt ze gewoon in de oven dus ze zijn ook nog eens lekker gezond omdat je geen frituurvet gebruikt.

Frieten van bakbanaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Bakbanaan recepten

Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Marc Hinnens

    Schitterende recepten

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *