...

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt dit wat gek, maar in de zomer vind ik het altijd makkelijker om vegetarisch te eten dan in de winter. Met lekker weer krijg ik automatisch zin in salades en groenten. Denk aan gerechten als gepofte aubergine met halloumi crumble, tomatentaart met honing en feta, kruidige hele bloemkool uit de oven en een zomerse prei quiche.  Ik hoop dat je weer lekker veel vega inspiratie uit dit nieuwe gezonde weekmenu haalt!

Maandag: Zomerse quiche met prei en feta

Ik verbaas me er altijd weer over hoe makkelijk je zo’n heerlijke quiche op tafel zet. Bekleed een vorm met bladerdeeg, vul hem vervolgens met een paar gezonde en lekkere ingrediënten en klaar is kees. Heerlijk als lunch, maar ook als avondmaaltijd met een salade erbij.

Zomerse quiche met prei en feta, Gezonde quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Hartige taart recepten, Beaufood quiche

Dinsdag: Oosterse wok noodles van zoete aardappel 

Wist je dat je heel makkelijk gezonde noodles van zoete aardappel kunt maken? Je hebt er wel een spirelli voor nodig. Heb je er nog geen een? Schaf er dan zeker eentje aan, hij kost vaak maar een paar euro en tovert groenten binnen no time om tot noodles of spaghetti :D

Oosterse wok noodles van zoete aardappel, Gezonde maaltijden, Slanke maaltijden, Vegetarische noodels, Beaufood recepten, Glutenvrije noodles, Koolhydraatarme noedels, Gezonde recepten

Woensdag: Kruidige hele bloemkool uit de oven

Een van mijn lievelingsrecepten dit. Je bakt de bloemkool in zijn geheel (súper easy dus) nadat je hem hebt ingesmeerd met een heerlijke homemademarinade. Bloemkool alleen is qua smaak niet heel spannend, maar met de juiste kruiden maak je er binnen no time een overheerlijk gerecht van. Mét een lekker parmezaans korstje!

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

Donderdag: Pasta met geroosterde paprikasaus

Oelalaaa wat een lekkere saus is dit! Ik bedacht hem spontaan toen ik geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Ik ben helaas niet het type met een wekelijks georganiseerd boodschappenlijstje ;) Ik besloot een simpele en gezonde pastasaus te maken van puntpaprika’s en wat bospenen. Rooster deze groenten samen met een sjalot en hele knoflooktenen in de oven en je hebt een goddelijke én voedzame saus die ook nog eens super makkelijk te maken is. Serveer en een groene salade bij van rucola, amandelen, kruidenolie en eet smakelijk!

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Vrijdag: Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s

Zo makkelijk kan het zijn lieve mensen! Een portie verse champignons, gemarineerde paddestoelen en wat knapperige bruschetta’s met geitenkaas erop. Echt een goddelijk hapje voor bij de borrel dit weekend. De paddestoelen tapenade is super smaakvol en de bruschetta’s zacht van binnen en krokant van buiten. Top combi dus.

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Zaterdag: Tomatentaart met honing en feta

Ik ben geen held in het maken van eigen bladerdeeg (en eerlijk gezegd vind ik het ook een rotklus) dus koop ik altijd plakjes kant en klaar deeg voor hartige taart waar ik vervolgens zelf een bal van kneed. Makkelijke he? Ik noem het semi homemade deeg ;) Vervolgens rol je het deeg uit tot een mooie ronde vorm (of vierkant, het is jouw feestje) met daarop verschillende tomaten. Hoe meer kleuren en soorten tomaatjes, hoe leuker!

Tomatentaart met honing en feta, Gezonde recepten, Makkelijk taartdeeg maken, Gezonde foodblogs, Makkelijk en gezond avondeten, Beaufood blog, Zomerse lunch recepten

Zondag: Aubergine uit de oven met halloumi crumble

Typische gevalletje dit van restjes ingrediënten bij elkaar scharrelen met als resultaat deze goddelijke aubergines uit de oven met halloumi crumble. Ik zit een beetje in mijn ahornsiroop-fase en ik gooi het letterijk overal doorheen en zo ook over deze aubergines voordat ze de oven in gaan. Hierdoor karameliseren ze een beetje en dat is zo lekker! Voor een beetje pit voeg je ook wat sriracha toe. Tip: pof een extra aubergine mee in de oven. Die kun je de volgende dag eten als lunch met een portie quinoa en feta.

Aubergine uit de oven met halloumi crumble, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vegetarische avondmaaltijden, Koolhydraatarme maaltijden, Gezonde foodblogs, Recepten met halloumi

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *