Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol met gezonde en lekkere vega maaltijden. Ik kreeg veel leuke reacties op de restauranttip op vrijdag dus die houd ik er deze week ook in!
Veel kookplezier en geniet ervan.
Maandag: Bloemkool-prei soep met paprika olie
Een lekkere kom soep gaat er bij mij altijd in, weer of geen weer. Beter gezegd: ook met zonnig weer vind ik soep heerlijk. Ik maak er graag bruschetta’s uit de oven bij met daarop een eenvoudige mix van verse tomaat in kleine blokjes, een snuf oregano, gesnipperd rood uitje, teentje knoflook, zeezout en een scheut goede olijfolie.
Dinsdag: Zoete aardappel salade met feta en honingdressing
Ik eet eigenlijk vrij weinig salades als avondeten, maar na yoga heb ik vaak zin in iets lichts in plaats van een complete avondmaaltijd. Salades zijn dan ideaal. Serveer deze salade warm of koud. Heb je zin in een warme salade? Serveer de zoete aardappel dan direct uit de oven en verkruimel de feta niet, maar bak het stuk in zijn geheel aan beide kanten kort aan in een koekenpan. Heerlijk met een drup honing erover!
Woensdag: Glutenvrije wortelwraps
In deze wraps zit al een flinke portie groenten verstopt. Vul ze met gegrilde courgette, feta (misschien heb je nog feta over van de salade van gister?), kiemen en je hebt een super gezonde maaltijd. Maak vooral een dubbele portie wraps, zodat je die mee kan nemen als lunch morgen!
Donderdag: Glutenvrije spaghetti met geitenkaassaus
Dit is een van mijn favo comfort food maaltijden. Een glutenvrije spaghetti met een romige saus van geitenkaas. De truc om een bord pasta net even iets gezonder te maken is door de hoeveelheid spaghetti te minderen en extra veel groenten toe te voegen. In dit geval doperwten en broccoli!
Vrijdag: Saar Utrecht | Top eten, natuurwijnen en gezellige huiskamersfeer!
Net zoals vorige week heb ik weer een fijne restauranttip voor je, mocht je dit weekend zin hebben om buiten de deur te eten. Vorige week at ik bij SAAR, een nieuw restaurant in Utrecht, geopend door een van mijn oud collega’s uit de horeca. Je kunt hier dineren, maar ook lunchen of gewoon lekker buiten op het terras genieten van een goed glas wijn en te lekkere borrelhappen. Echt de moeite waard om dit weekend een kijkje te nemen :D
Zaterdag: Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri
Whoooop, weekend! Probeer vandaag eens deze vegan steak van bloemkool uit. Het woord steak heeft alles te maken met de vorm en met het feit dat je hem als een steak eet. De structuur van vlees is natuurlijk ver te zoeken ;) Deze bloemkool steak barst van de smaak en is extra lekker met een flinke klodder zelfgemaakte chimichurri.
Zondag: Vietnamese vega springrolls met hoisin
Als ik aan Mike vraag wat hij graag zou willen eten antwoord hij steevast SPRING ROLLS! Hij snijd dan alle ingrediënten fijn en ik rol er op mijn beurt springrolls van. Culi tip: vergeet de gehakte pinda’s niet! Die zorgen voor een lekkere bite in de spring rolls.
0 reacties