Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère
We beginnen de maandag lekker makkelijk met vegetarische burrito’s met falafel en Gruyère. Dit recept maakte ik vorig jaar in samenwerking met Kaltbach. Je kunt voor het gemak kant en klare falafel kopen (ik nam bieten falafel), maar je kunt ze ook zelf maken. Klik hier voor het recept van mijn zelfgemaakte falafel! Maak of koop vooral een dubbele portie, zodat je alvast een lekkere lunch voor morgen hebt. Bijvoorbeeld een salade van veldsla, tomaatjes, komkommer en falafel.
Dinsdag: Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus
Het zal je niet vast niet verbazen als ik je vertel dat ik bijna elke avond wat anders eet. Niet dat ik elke avond súper culinair eet hoor, maar ik probeer wel altijd nieuwe combi’s uit voor op de blog. Deze bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus staat echter wel regelmatig op tafel! Hij is makkelijk te maken, net even anders dan anders en lekker met een salade of een vegetarische burger.
Woensdag: Vegetarische nasi goreng met homemade pindasaus
Wist je dat het super makkelijk is om zelf nasi goreng zonder pakjes of zakjes te maken? Idem voor pindasaus. Gebakken eitje erbij, een handje kroepoek en als je een portie overhoudt kun je die mooie nemen als lunch morgen. Tip: vervang de zilvervliesrijst door bloemkoolrijst voor een extra gezond bordje nasi :D
Donderdag: Geroosterde aubergine bowl met hummus
Deze bowl met geroosterde aubergine en hummus is op en top comfort food. De combinatie van gebakken pijnboompitten, honing en feta erbij vind ik echt he-mels.
Vrijdag: Vega nacho bowl met barbecue jackfruit
Weeeeekend! Zet een muziekje op, schenk jezelf een glas wijn in en zet deze schaal knapperige nacho’s met barbecue jackfruit in de oven. Of je nou gaat borrelen met vriendinnen of op de bank kruipt met een Netflix buddy: deze nacho bowl is altijd goed :D

Zaterdag: Chillen op vintage meubels & de lekkerste Aziatische fusion gerechtjes delen | Restaurant Le:en in Utrecht
Dit is een beetje valsspelen, aangezien Le:en een restaurant is en geen gerecht, maar ik kom zó vaak bij deze plek dat ik hem heel graag aan je tip. Ik lunch hier regelmatig in het weekend en ze hebben hier veel vega opties op de menukaart. Vega sushi met groene asperge, salade met gekarameliseerde aubergine, vegan bao met tempeh of een lunch special met een combinatie van verschillende gerechtjes. Ze hebben ook een groot terras dus je kunt hier ook lekker in de zon zitten met goed weer.
Zondag: Vegetarische burgers met pesto mayonaise
We sluiten de week af met deze kruidige burgers gemaakt van biet, wortel en bonen. Extra lekker met pesto mayo erbij! Die maak je heel simpel zelf door rode curry paste en mayonaise te mengen. Eet deze burgers op een hamburgerbroodje of met een groene salade.
0 reacties