Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

door | feb 25, 2019 | Gezonde weekmenu's, Recepten | 2 reacties

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect voor iedereen die volledig vegetarisch eet óf voor wanneer je dit graag vaker wilt doen en op zoek bent naar inspiratie voor het avondeten. Met deze week onder andere glutenvrije gnocchi van zoete aardappel, een salade met kruidige pompoen uit de oven, Franse frietjes van knolselderij en natuurijk weer een gezonde vega burger!

 

Maandag: Romige mosterdsoep met knapperige lente ui 

We beginnen de week weer met een lekkere soep. Bij mosterdsoep dacht ik voorheen altijd aan bak room met een lik mosterd. Nee, dat klinkt niet zo smaakvol he? Ik ging aan de slag met een slanke versie met groenten als pastinaak en prei plus een drupje honing erdoor. Yes, dit is een winner!!

Romige mosterdsoep met crunchy lente ui, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Maaltijd soep

Dinsdag: Salade van kikkererwten en pompoen uit de oven

Ik ben groot fan van Deliciously Ella. Haar veganistische gerechten hebben zo veel smaak en zijn allesbehalve saai. Deze salade met kruidige pompoen uit de oven is een van mijn favorieten. Je kunt deze salade aanvullen met verkruimelde feta (dan is hij alleen niet meer vegan), maar in principe is dit niet nodig.

Salade van kikkererwten en pompoen uit de oven, Vegan uit de oven, Veganistische recepten, Vegan avondeten, Vegetarisch avondeten, Recepten van Deliciously Ella, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije maaltijden

Woensdag: Vega komkommer sushi met avocado

Sushi zonder vis? Huh, en zonder rijst?! Ja hoor, kan gewoon. Vul de norivellen met komkommer, romige avocado en kiemen en je hebt super gezonde sushi die binnen no time op tafel staat. Extra lekker met mierikswortel erin (in plaats van wasabi) en een bakje sojasaus om te dippen.

Vega komkommer sushi met avocado, Vegetarische sushi, Gezond avondeten, Sushi recepten zonder rijst, Vegetarische recepten, Beaufood recepten, Slank avondeten, Gezonde foodblogs, Lekkere en gezonde recepten

Donderdag: Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

Maak vooral een dubbele portie van deze burgers zodat je er een mee kunt nemen als lunch voor morgen!

Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

Vrijdag: Franse frietjes van knolselderij

Vrijdag Patatdag, bestaat dat nog? Zo ja: dan heb ik hier een heerlijke portie Franse frietjes van knolselderij uit de oven voor je, inclusief zelfgemaakte mayo en ketchup!

Franse frietjes van knolselderij

Zaterdag: Glutenvrije zoete aardappel gnocchi

Zo, weekend! Geef je een etentje of heb je gewoon altijd al een keer zelf gnocchi willen maken? Dan is dit daar een perfecte dag voor. Hieronder vind je mijn recept voor glutenvrije gnocchi van zoete aardappel. Tip: van de gnocchi’s licht krokant en eet ze met balsamico en oude geitenkaas.

Glutenvrije zoete aardappel gnocchi

Zondag: Auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème 

Dit recept staat al sinds 2015 op de blog en ik maak dit gerecht nog zeer regelmatig. De combinatie feta, aubergine en zoete tomatensaus vind ik gewoon zó lekker. Serveer er eventueel een simpele groene salade bij.

Auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Psst.. bekijk hier mijn andere vegetarische weekmenu’s!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Sabrina

    Fijn dat jij het denkwerk voor mij doet, dankjewel! Ik heb net alle boodschappen besteld en ga deze week de aubergine rolletjes, salade van kikkererwten en pompoen en de zoete aardappel gnocchi maken. Denk je dat de gnocchi’s met boekweitmeel kunnen?

    Antwoord
    • Bo

      Ahh leuk om te horen :D En wat betreft de boekweit: ik denk van wel. Heb het zelf niet niet geprobeerd maar het zou moeten kunnen. Liefs en eet smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.