Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect voor iedereen die volledig vegetarisch eet óf voor wanneer je dit graag vaker wilt doen en op zoek bent naar inspiratie voor het avondeten. Met deze week onder andere glutenvrije gnocchi van zoete aardappel, een salade met kruidige pompoen uit de oven, Franse frietjes van knolselderij en natuurijk weer een gezonde vega burger!
Maandag: Romige mosterdsoep met knapperige lente ui
We beginnen de week weer met een lekkere soep. Bij mosterdsoep dacht ik voorheen altijd aan bak room met een lik mosterd. Nee, dat klinkt niet zo smaakvol he? Ik ging aan de slag met een slanke versie met groenten als pastinaak en prei plus een drupje honing erdoor. Yes, dit is een winner!!
Dinsdag: Salade van kikkererwten en pompoen uit de oven
Ik ben groot fan van Deliciously Ella. Haar veganistische gerechten hebben zo veel smaak en zijn allesbehalve saai. Deze salade met kruidige pompoen uit de oven is een van mijn favorieten. Je kunt deze salade aanvullen met verkruimelde feta (dan is hij alleen niet meer vegan), maar in principe is dit niet nodig.
Woensdag: Vega komkommer sushi met avocado
Sushi zonder vis? Huh, en zonder rijst?! Ja hoor, kan gewoon. Vul de norivellen met komkommer, romige avocado en kiemen en je hebt super gezonde sushi die binnen no time op tafel staat. Extra lekker met mierikswortel erin (in plaats van wasabi) en een bakje sojasaus om te dippen.
Donderdag: Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven
Maak vooral een dubbele portie van deze burgers zodat je er een mee kunt nemen als lunch voor morgen!
Vrijdag: Franse frietjes van knolselderij
Vrijdag Patatdag, bestaat dat nog? Zo ja: dan heb ik hier een heerlijke portie Franse frietjes van knolselderij uit de oven voor je, inclusief zelfgemaakte mayo en ketchup!
Zaterdag: Glutenvrije zoete aardappel gnocchi
Zo, weekend! Geef je een etentje of heb je gewoon altijd al een keer zelf gnocchi willen maken? Dan is dit daar een perfecte dag voor. Hieronder vind je mijn recept voor glutenvrije gnocchi van zoete aardappel. Tip: van de gnocchi’s licht krokant en eet ze met balsamico en oude geitenkaas.
Zondag: Auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème
Dit recept staat al sinds 2015 op de blog en ik maak dit gerecht nog zeer regelmatig. De combinatie feta, aubergine en zoete tomatensaus vind ik gewoon zó lekker. Serveer er eventueel een simpele groene salade bij.
Psst.. bekijk hier mijn andere vegetarische weekmenu’s!
Fijn dat jij het denkwerk voor mij doet, dankjewel! Ik heb net alle boodschappen besteld en ga deze week de aubergine rolletjes, salade van kikkererwten en pompoen en de zoete aardappel gnocchi maken. Denk je dat de gnocchi’s met boekweitmeel kunnen?
Ahh leuk om te horen :D En wat betreft de boekweit: ik denk van wel. Heb het zelf niet niet geprobeerd maar het zou moeten kunnen. Liefs en eet smakelijk!