Gezond borrelplateau met Honingtomaat en geitenkaastdip + wijntip!

Gezond borrelplateau met Honingtomaat en geitenkaastdip + wijntip!

Een tijdje geleden bracht ik in mijn zoektocht naar de allerlekkerste tomaten een bezoekje aan de Nederlandse tomatenkwekerij van Looye Kwekers. Dat er veel soorten tomaten bestaan wist ik al, maar dat er ook héél veel verschil in kwaliteit bestaat? Dat wist ik niet. Nu heb ik in mijn leven al heel wat tomaten mogen proeven en er is er eentje die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De koning onder de tomaten: Honingtomaten®!

De naam zegt het al: deze tomaat is heerlijk zoet, sappig en bomvol smaak. Ik kocht laatst voor de gein een paar verschillende soorten tomaten en liet die proeven aan een stel vriendinnen. De Honingtomaat® kwam als dikke winnaar uit de bus. Niet zo gek ook, want voordat ze in de winkel belanden gaan ze in de kwekerij door een strenge selectie heen (geen grap, ik stond er met mijn neus bovenop) waar ze worden beoordeeld op smaak en uiterlijk. Is de smaak of de kleur niet Honingtomaatwaardig? Dan rollen ze zo hoppakeee naar de andere kant van de band. Een puur kwaliteitsproduct dus. Natuurlijk worden de tomaten die de andere kant op worden gestuurd niet weggegooid, maar belanden ze met een andere kwaliteitstempel in de supermarkt. Anders dan met andere tomaten is het zonde om deze unieke rode knakker te gebruiken voor in sauzen, salades of andere gerechten waarbij je het tomaatje verhit of klein snijdt. Ik eet hem graag als gezond tussendoortje vanwege de zoete smaak. Ik heb dan wel geen verleidelijke automaat met snickers of anders lekkers op mijn werkplek (stel je voor, een snoepautomaat in mijn huis) maar ik krijg af en toe zóveel lekkere foodpost dat ik het toch lastig vind om daarvan af te blijven. Oplossing? Ik geef de repen Tony’s gewoon heeel snel weg aan vriendinnen (oké ik houd er natuurlijk wel eentje zelf ;) ) en zorg dat er altijd een gezonde snack in huis is. Zoals deze tomaat dus. Die trouwens ook heerlijk is voor op een borrelplank met een goed glas wijn erbij!

 

Gezond borrelplateau met Honingtomaat en geitenkaastdip + wijntip!

Gezond borrelplateau met Honingtomaat en geitenkaastdip + wijntip!

Gezond borrelplateau met Honingtomaat en geitenkaastdip + wijntip!

Over die borrelplank gesproken: geef je een borrel en wil je iets lekkers op tafel zetten dat er mooi uitziet, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit gezonde borrelplateau echt iets voor jou. Ik zocht naar ingrediënten die goed samengaan bij Honingtomaten® en wat past nou beter bij tomaat en honing dan… geitenkaas! Het lekkerst is wanneer je een portie zachte geitenkaas smelt (gewoon in een pannetje met een drupje water om de dip te verdunnen) waarna je er een tomaatje in kunt dopen. Echt HEEL lekker.. Leuke bijkomstigheid: dit borrelplateau is vegetarisch en heeft een super schappelijk prijskaartje. Neem lekker veel tomaten, druiven, gezouten noten, die lekkere geitenkaasdip en wat homemade erwtenbroodjes. De Honingtomaten® zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en bij de groenteboer. Verzamel de ingrediënten op een mooie houten plank en klaar is kees! Mike, mijn partner in crime wat betreft wijn, zocht er een passende wijn bij uit:

 

Bij deze borrelplank drinken we een chardonnay van Penfolds Koonunga Hill. Bij de volle smaak van deze tomaat en zachte geitenkaas wil je een volle wijn met frisse tonen voor een mooie balans. Tonen van citrus en appel en korte houtrijping maken deze 100% chardonnay tot de perfecte match

 

Geniet ervan!

Gezond borrelplateau met Honingtomaat en geitenkaastdip + wijntip!

 

 

 

Psst.. Dit artikel schreef ik in samenwerking met Looye Kwekers.
Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
    1. Hoi Anke, heel simpel: gewoon wat zachte geitenkaas (zo’n 150 gram) smelten in een pannetje met een een klein scheutje water en klaar is kees! Je kunt daar ook nog wat gedroogde dille aan toevoegen :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!