Ik ben gek op pasta en ik eet dan ook graag een groot bordje vol. Of tenminste, mijn oog wil een groot bord pasta maar mijn maag liever niet. Bij mij moet het bord altijd leeg waardoor ik achteraf soms ontplof. Maar daar heb ik nu een trucje voor!
Ik gebruik relatief weinig pasta maar wél veel groenten en sla. Zo kun je zonder schuldgevoel je bord vol scheppen zonder dat je een enorme after dinner dip hebt achteraf en het gevoel alsof je van je stoel afrolt. En je hebt ook nog eens een bonk vitamines binnen gekregen! Ik zeg win win.
Nodig voor twee personen
- 200 gr fusilli – glutenvrij
- 2 kleine zalmfilets
- 1 grote courgette – of twee kleine
- 2 flinke handen veldsla
- 2 teentjes knoflook
- 120 ml room
- 2 limoenen
- snuf zout en peper
- 10 cherry tomaatjes
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapier en pof de tomaatjes 10 minuten in de oven.
Bereid de fusilli volgens de bereidingswijze. Giet het water af en pers een limoen uit boven de pan. Hussel alles even goed door (eventueel met wat olijfolie) en zet weg.
Snij de courgette in repen, plakken of stukjes. Pers de knoflooktenen uit en verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de knoflook even aan en voeg dan de courgette toe. Voeg na een paar minuten de room toe en en breng alles op smaak met peper en zout.
Snij de zalm in reepjes en schep dit samen met de pasta door de saus. Blijf roeren tot de zalm gaar is. Dit duurt zo’n vier minuten.
Breng de sla op smaak met olijfolie, een kneepje limoensap en wat peper en zout. Verdeel over twee diepe borden en schep de pasta eroverheen. Serveer er partjes limoen bij voor de liefhebber!
Oh en vergeet de tomaatjes niet op het bord te leggen. Zoals ik. Want ze zijn er juist zo lekker bij ;) Wist je trouwens dat tomaten gezonder worden na verhitting? Er gaan dan toch juist voedingsstoffen verloren zou je denken, maar bij een tomaat werkt dat dus net even anders. Daar komen er juist goed stofjes vrij!
0 reacties