...

Gezond bordje vol limoenpasta met zalm en gepofte tomaatjes

Gezond bordje vol limoenpasta met zalm en gepofte tomaatjes

door | sep 8, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Gezond bordje vol limoenpasta met zalm en gepofte tomaatjes

Ik ben gek op pasta en ik eet dan ook graag een groot bordje vol. Of tenminste, mijn oog wil een groot bord pasta maar mijn maag liever niet. Bij mij moet het bord altijd leeg waardoor ik achteraf soms ontplof. Maar daar heb ik nu een trucje voor!

Ik gebruik relatief weinig pasta maar wél veel groenten en sla. Zo kun je zonder schuldgevoel je bord vol scheppen zonder dat je een enorme after dinner dip hebt achteraf en het gevoel alsof je van je stoel afrolt. En je hebt ook nog eens een bonk vitamines binnen gekregen! Ik zeg win win.

 

Nodig voor twee personen

  • 200 gr fusilli – glutenvrij
  • 2 kleine zalmfilets
  • 1 grote courgette – of twee kleine
  • 2 flinke handen veldsla
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 ml room
  • 2 limoenen
  • snuf zout en peper
  • 10 cherry tomaatjes

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapier en pof de tomaatjes 10 minuten in de oven.

Bereid de fusilli volgens de bereidingswijze. Giet het water af en pers een limoen uit boven de pan. Hussel alles even goed door (eventueel met wat olijfolie) en zet weg.

Snij de courgette in repen, plakken of stukjes. Pers de knoflooktenen uit en verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de knoflook even aan en voeg dan de courgette toe. Voeg na een paar minuten de room toe en en breng alles op smaak met peper en zout.

Snij de zalm in reepjes en schep dit samen met de pasta door de saus. Blijf roeren tot de zalm gaar is. Dit duurt zo’n vier minuten.

Breng de sla op smaak met olijfolie, een kneepje limoensap en wat peper en zout. Verdeel over twee diepe borden en schep de pasta eroverheen. Serveer er partjes limoen bij voor de liefhebber!

 

 

Oh en vergeet de tomaatjes niet op het bord te leggen. Zoals ik. Want ze zijn er juist zo lekker bij ;) Wist je trouwens dat tomaten gezonder worden na verhitting? Er gaan dan toch juist voedingsstoffen verloren zou je denken, maar bij een tomaat werkt dat dus net even anders. Daar komen er juist goed stofjes vrij!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *