...

Gevulde zoete puntpaprika met quinoa en geitenkaas

Gevulde zoete puntpaprika met quinoa en geitenkaas

door | mrt 6, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Zoete puntpaprika gevuld met quinoa en geitenkaas

Zoete puntpaprika, quinoa en geitenkaas is echt een hemelse combi. Dit gerecht is daarnaast super voedzaam, makkelijk én snel te bereiden!

Ik vraag me af hoe jullie zijn in de keuken als jullie koken voor vrienden? Ik ben dus echt een neuroot en doe het liefst alles alleen. Omdat ik anders geen overzicht meer heb ofzo? Ik wil vaak ook eerst het een en ander voorbereiden voordat iedereen komt. Gewoon omdat het makkelijk is en misschien ook stiekem een beetje omdat alles dan van een leien dakje lijkt te gaan, haha. Ik woon namelijk in een super leuk maar klein huis waarin de keuken van de woonkamer wordt gescheiden door een grote bar. Als ik kook zit iedereen er letterlijk met zijn of haar neus bovenop. Wat overigens wel erg gezellig is! Anyhow, om een lang verhaal kort te maken: dit is een perfect recept voor etentjes. Je kunt het bord er op een simpele manier culinair laten uitzien, je hebt enkel een ovenplaat en een pannetje nodig en het staat redelijk snel op tafel.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor deze gevulde zoete puntpaprika met quinoa en geitenkaas / twee personen

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram quinoa zaden
  • 2 el honing
  • klein handje verse peterselie + nog wat voor de garnering
  • Snuf zeezout en wat peper
  • Optioneel: een handje walnoten

 

Zoete paprti

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Zet een pannetje water op voor de quinoa. (Voor quinoa geldt twee keer zoveel water toevoegen. Dus 1 cup quinoa = 2 cups water.) Voeg de quinoa toe als het water kookt en laat 12 minuten pruttelen op laag vuur terwijl je af en toe roert.

Snijd ondertussen de paprika’s door midden. Verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat met de binnenkant naar boven. Bestrijk de binnenkanten met honing en bestrooi met een snuf zout. Zet weg in de oven voor 15 minuten.

Haal de paprika’s uit de oven en giet het overtollige vocht van de quinoa af. Snijd de peterselie fijn maar houd een klein beetje over voor de garnering. Breng de quinoa op smaak met de peterselie, zout en peper. Vul daarna de paprika’s met de quinoa en top af met de geitenkaas. Gebruik je walnoten? Hak deze dan fijn en verdeel ze over het gerecht.

Schuif de plaat nog voor 5 minuutjes in de oven zodat de geitenkaas lekker kan smelten.

 

Serveer een frisse salade bij dit gerecht. Neem een zak gemengde salade en voeg een scheut olijfolie, 1 el wijnazijn, gedroogde oregano en een snuf zout toe. Top de salade af met zongedroogde tomaatjes, een fijngesneden lente uitje, 1/2 appel in kleine blokjes en parmazaanse kaas.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Tanja

    Ik heb dit gemaakt met kant en klare quinoa mediterrane mix…..
    Heel erg lekker!

    Antwoord
  2. Maud

    Klinkt goed! Heb een keer ook zoiets gemaakt maar dan met gewone paprika en champignons:)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *