Zoete puntpaprika, quinoa en geitenkaas is echt een hemelse combi. Dit gerecht is daarnaast super voedzaam, makkelijk én snel te bereiden!
Ik vraag me af hoe jullie zijn in de keuken als jullie koken voor vrienden? Ik ben dus echt een neuroot en doe het liefst alles alleen. Omdat ik anders geen overzicht meer heb ofzo? Ik wil vaak ook eerst het een en ander voorbereiden voordat iedereen komt. Gewoon omdat het makkelijk is en misschien ook stiekem een beetje omdat alles dan van een leien dakje lijkt te gaan, haha. Ik woon namelijk in een super leuk maar klein huis waarin de keuken van de woonkamer wordt gescheiden door een grote bar. Als ik kook zit iedereen er letterlijk met zijn of haar neus bovenop. Wat overigens wel erg gezellig is! Anyhow, om een lang verhaal kort te maken: dit is een perfect recept voor etentjes. Je kunt het bord er op een simpele manier culinair laten uitzien, je hebt enkel een ovenplaat en een pannetje nodig en het staat redelijk snel op tafel.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze gevulde zoete puntpaprika met quinoa en geitenkaas / twee personen
- 2 rode puntpaprika’s
- 150 gram zachte geitenkaas
- 150 gram quinoa zaden
- 2 el honing
- klein handje verse peterselie + nog wat voor de garnering
- Snuf zeezout en wat peper
- Optioneel: een handje walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zet een pannetje water op voor de quinoa. (Voor quinoa geldt twee keer zoveel water toevoegen. Dus 1 cup quinoa = 2 cups water.) Voeg de quinoa toe als het water kookt en laat 12 minuten pruttelen op laag vuur terwijl je af en toe roert.
Snijd ondertussen de paprika’s door midden. Verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat met de binnenkant naar boven. Bestrijk de binnenkanten met honing en bestrooi met een snuf zout. Zet weg in de oven voor 15 minuten.
Haal de paprika’s uit de oven en giet het overtollige vocht van de quinoa af. Snijd de peterselie fijn maar houd een klein beetje over voor de garnering. Breng de quinoa op smaak met de peterselie, zout en peper. Vul daarna de paprika’s met de quinoa en top af met de geitenkaas. Gebruik je walnoten? Hak deze dan fijn en verdeel ze over het gerecht.
Schuif de plaat nog voor 5 minuutjes in de oven zodat de geitenkaas lekker kan smelten.
Serveer een frisse salade bij dit gerecht. Neem een zak gemengde salade en voeg een scheut olijfolie, 1 el wijnazijn, gedroogde oregano en een snuf zout toe. Top de salade af met zongedroogde tomaatjes, een fijngesneden lente uitje, 1/2 appel in kleine blokjes en parmazaanse kaas.
Ik heb dit gemaakt met kant en klare quinoa mediterrane mix…..
Heel erg lekker!
Klinkt goed! Heb een keer ook zoiets gemaakt maar dan met gewone paprika en champignons:)