Gevulde zoete aardappel met kipfilet en broccoli

Dit gerecht is perfect om te maken wanneer er meerdere mensen komen eten. Het is een simpel gerecht wat er culinair uitziet door een paar kleine trucjes. De beoordeling van de smaak begint namelijk bij het oog! Dit is een puur Hollandse maaltijd met kip, aardappel en broccoli maar dan nét even iets anders.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 kipfilets
  • 100 gram broccoli
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 6 cherry tomaatjes
  • peper en zout
  • optioneel: 2 el Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de aardappels schoon en wrijf ze vervolgens in met olijfolie. Leg in een ovenschaal, of gewoon op een dichte bakplaat, en pof ze in ongeveer drie kwartier klaar. Rol ze af en toe om.
Snij ondertussen de broccoli in stukken en kook ze in een pan met kokend water in 8 minuten gaar. Maak er vervolgens een puree van. Dit kun je met een staafmixer of blender doen . Mix de broccoli tot puree en breng daarna op smaak met peper, zout, crème fraîche en eventueel parmezaan.
Snij de kipfilets in repen en bak ze gaar in een koekenpan op hoog vuur.
Controleer ondertussen of de aardappels gaar zijn door erin te prikken. Ze moeten lekker zacht zijn.
Snij de aardappels open (niet helemaal doormidden) en vul de binnenkanten met de broccoli puree. Een teveel aan puree kun je over de borden smeren als een soort artistieke streep (zie foto) ;) Verdeel de kipfilet over de aardappels en pimp het bord met de tomaatjes.
Leuke tip: snij de tomaatjes twee keer net niet helemaal door. Je kunt ze nu open klappen zodat je een soort bloemetjes krijgt
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!